Windows Vista Forums

Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups

  1. #1


    Lanwench [MVP - Exchange] Guest

    Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups

    Until recently I was a happy WinXP Pro & OE user for newsgroup access.

    Now running Win7 x64, and I've just installed Windows Mail Desktop. I have
    subscribed to the same set of MS public newsgroups using
    msnews.microsoft.com. I can read everything just fine but I can't seem to
    post successfully.

    My posts (to microsoft.public.test) are not showing up, and my replies to
    existing threads aren't showing up either (yes, I'm using reply to group).
    Doesn't matter which of my 20-odd groups I try.

    I receive no error messages. The messages show up in my Sent Items.
    Arrow/markers indicate that I've replied within a thread, but my reply is not
    there.

    Interestingly, I was recently told by someone I know that they saw a reply
    from me show up in m.p.windows.server.sbs, but that then it was 'deleted' (or
    disappeared). I sure didn't do it!

    I don't know where to turn and I am seriously missing OE right now! Help?

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Ildhund Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups


    "Lanwench [MVP - Exchange]" <Lanwench [MVP -
    Exchange]@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:765759B1-E982-4DC2-A0FE-1A70002375A5@newsgroup

    > Until recently I was a happy WinXP Pro & OE user for newsgroup access.
    >
    > Now running Win7 x64, and I've just installed Windows Mail Desktop. I
    > have subscribed to the same set of MS public newsgroups using
    > msnews.microsoft.com. I can read everything just fine but I can't seem to
    > post successfully.
    >
    > My posts (to microsoft.public.test) are not showing up, and my replies to
    > existing threads aren't showing up either (yes, I'm using reply to
    > group). Doesn't matter which of my 20-odd groups I try.
    >
    > I receive no error messages. The messages show up in my Sent Items.
    > Arrow/markers indicate that I've replied within a thread, but my reply is
    > not there.
    >
    > Interestingly, I was recently told by someone I know that they saw a
    > reply from me show up in m.p.windows.server.sbs, but that then it was
    > 'deleted' (or disappeared). I sure didn't do it!
    >
    > I don't know where to turn and I am seriously missing OE right now! Help?
    Do you have 'Use newsgroup Communities support features' enabled at [Tools

    >] Options > General? If so, disable it and try again.
    --
    Noel


      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Ron Sommer Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups

    Are you virus scanning out going messages?
    WLMail thinks that it has successfully sent the message.
    --
    Ron Sommer
    MS MVP-Mail

    "Lanwench [MVP - Exchange]" <Lanwench [MVP -
    Exchange]@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:765759B1-E982-4DC2-A0FE-1A70002375A5@newsgroup

    > Until recently I was a happy WinXP Pro & OE user for newsgroup access.
    >
    > Now running Win7 x64, and I've just installed Windows Mail Desktop. I have
    > subscribed to the same set of MS public newsgroups using
    > msnews.microsoft.com. I can read everything just fine but I can't seem to
    > post successfully.
    >
    > My posts (to microsoft.public.test) are not showing up, and my replies to
    > existing threads aren't showing up either (yes, I'm using reply to group).
    > Doesn't matter which of my 20-odd groups I try.
    >
    > I receive no error messages. The messages show up in my Sent Items.
    > Arrow/markers indicate that I've replied within a thread, but my reply is
    > not
    > there.
    >
    > Interestingly, I was recently told by someone I know that they saw a reply
    > from me show up in m.p.windows.server.sbs, but that then it was 'deleted'
    > (or
    > disappeared). I sure didn't do it!
    >
    > I don't know where to turn and I am seriously missing OE right now! Help?

      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Lanwench [MVP - Exchange] Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups

    "Ildhund" wrote:

    <snip>

    > Do you have 'Use newsgroup Communities support features' enabled at [Tools

    > >] Options > General? If so, disable it and try again.
    > --
    > Noel
    Hi, Noel - thanks for answering. I think I accidentally clicked the option
    to set your post as the answer to my question; I'm not used to the web
    interface. Anyway - no, that option is not enabled. I also deleted the
    built-in "community" account in WM anyway. All I have are the two news server
    accounts I use - msnews.microsoft.com and connectnews.microsoft.com.

    Anything else you can suggest?

      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Lanwench [MVP - Exchange] Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups



    "Ron Sommer" wrote:

    > Are you virus scanning out going messages?
    > WLMail thinks that it has successfully sent the message.

    Hi, Ron - thanks. No, I don't have a local mail scanner on this workstation.
    In fact (shhh) I don't have any local antivirus on this box yet.

      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Ildhund Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups

    "Lanwench [MVP - Exchange]" <LanwenchMVPExchange@newsgroup>
    wrote in message news:1ECB2CC2-120C-402D-834D-C8F3DA611C6D@newsgroup

    > "Ildhund" wrote:
    >
    > <snip>
    >

    >> Do you have 'Use newsgroup Communities support features' enabled at
    >> [Tools >] Options > General? If so, disable it and try again.

    > Hi, Noel - thanks for answering. I think I accidentally clicked the
    > option to set your post as the answer to my question; I'm not used to the
    > web interface.
    Don't worry about it - I don't know of anyone who takes the slightest
    notice of those markings.

    > Anyway - no, that option is not enabled. I also deleted the built-in
    > "community" account in WM anyway. All I have are the two news server
    > accounts I use - msnews.microsoft.com and connectnews.microsoft.com.
    I think that built-in account /is/ msnews.

    > Anything else you can suggest?
    Not really, except that another regular MVP poster has reported today that
    none of his posts since 22 January made it to msnews until today, even
    though they seemed to have been transmitted normally. Try again? Perhaps
    there was a gremlin at work with a down on MVPs...

    That Communities nonsense in WLMail has been so buggy that most people
    turned it off. Because posts have to traverse yet another bunch of servers
    to have their bells and whistles attached, it was often the last straw and
    a lot of posts went astray.
    --
    Noel


      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Peter Foldes Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups

    Lanwench

    Get in touch with Gary VanderMolen, Microsoft MVP (Mail). He had the same issue
    (everything worked except postings did not show up ) and he was off from posting for
    a few days because of it.He solved the problem and maybe it is the same as with you.
    Below is a snip from his return post of today.

    He posts here in this group and also in windows.vista.mail

    --
    Peter

    Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.

    "Lanwench [MVP - Exchange]" <LanwenchMVPExchange@newsgroup> wrote in
    message news:39E20589-B199-47AE-9750-ED7BB54D955C@newsgroup



    Much of what I've posted since January 21st has gone into a black hole.
    After running many tests it turns out that only the newsgroups on the NNTP
    server msnews.microsoft.com ("Microsoft Communities") are affected.
    Posting to newsgroups other than the public Microsoft ones was normal.
    After much troubleshooting, the logical conclusion was that my Microsoft
    Communities account in Windows Mail was corrupted. Yet all the sent
    posts saved to Sent Items, without any error message. Deleting the account
    and recreating it did not fix the problem. Tried two other newsreaders,
    Agent and Windows Live Mail, same result. Tried both Vista and Windows 7
    computers, same result. Posting to the test newsgroups resulted in about a
    50% success rate, with no rhyme or reason.

    Nothing has changed on my end, but am trying again to see what happens.
    --
    Gary VanderMolen, Microsoft MVP (Mail)




      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Gary VanderMolen [MVP] Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups

    I never did figure out what caused my similar problem or what cured it.
    All I know is that nearly all of my posts to newsgroups on the
    msnews.microsoft.com server failed to show up during the period
    January 22nd through February 1st. Posting became normal again on
    February 2nd. I tried different newsreader programs, even different
    computers, but nothing helped. Strangely, about 50% of my posts to test
    newsgroups were successful. Try posting to microsoft.public.test and
    microsoft.public.nntp.test. Try varying your 'From' address and signature
    (if it contains a URL). I wish I had a better handle on this issue, but my gut
    instinct tells me that this is caused by some obscure bug on the NNTP server.

    Regards,
    Gary VanderMolen, Microsoft MVP (Mail)


    "Lanwench [MVP - Exchange]" <Lanwench [MVP - Exchange]@discussions.microsoft.com> wrote in message news:765759B1-E982-4DC2-A0FE-1A70002375A5@newsgroup

    > Until recently I was a happy WinXP Pro & OE user for newsgroup access.
    >
    > Now running Win7 x64, and I've just installed Windows Mail Desktop. I have
    > subscribed to the same set of MS public newsgroups using
    > msnews.microsoft.com. I can read everything just fine but I can't seem to
    > post successfully.
    >
    > My posts (to microsoft.public.test) are not showing up, and my replies to
    > existing threads aren't showing up either (yes, I'm using reply to group).
    > Doesn't matter which of my 20-odd groups I try.
    >
    > I receive no error messages. The messages show up in my Sent Items.
    > Arrow/markers indicate that I've replied within a thread, but my reply is not
    > there.
    >
    > Interestingly, I was recently told by someone I know that they saw a reply
    > from me show up in m.p.windows.server.sbs, but that then it was 'deleted' (or
    > disappeared). I sure didn't do it!
    >
    > I don't know where to turn and I am seriously missing OE right now! Help?

      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Robert Aldwinckle Guest

    Re: Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups


    "Lanwench [MVP - Exchange]" <Lanwench [MVP -
    Exchange]@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:765759B1-E982-4DC2-A0FE-1A70002375A5@newsgroup

    > My posts (to microsoft.public.test) are not showing up, and my replies to
    > existing threads aren't showing up either (yes, I'm using reply to group).
    > Doesn't matter which of my 20-odd groups I try.

    It can be difficult seeing stuff there in any case. ; )
    Otherwise do you have any more details which would allow someone
    to check on that for you? E.g. newsgroup name and timestamp?

    Tip: if you are keeping your posts in Sent Items you could extract that
    detail with findstr after navigating to that subdirectory (e.g. copy it
    from
    the Maintenance dialog Alt-T,O,Ctrl-Backtab, M, F, Y, Ctrl-c and then build
    a cd /d command with it (right-click Paste) and append
    \Storage Folders\Sent Items ), then issue:

    findstr "^Subject: ^From: ^Date: ^Newsgroups:" *.nws


    > Interestingly, I was recently told by someone I know that they saw a reply
    > from me show up in m.p.windows.server.sbs, but that then it was 'deleted'
    > (or
    > disappeared). I sure didn't do it!

    Oh. Are you using a large signature with lots of links in it by any
    chance? <eg>


    HTH

    Robert
    ---


      My System SpecsSystem Spec


Win7 x64, can't see my replies in MS public newsgroups
Similar Threads
Thread Forum
Win7 Newsgroups Vista General
Win7 newsgroups? Vista General
Not a lot of replies in these newsgroups Vista hardware & devices
Windows Vista Public Newsgroups Avalon
Windows Vista Public Newsgroups WinFX General