Windows Vista Forums

Odd sound problem

  1. #1


    Eurig Guest

    Odd sound problem

    Running windows messenger 2009 on vista64bit

    Using mark of the unicorn ultralite mkIII sound card.

    Messenger plays sounds and even recorded audio clips from others.

    But does not play sound in calls or video calls.

    Under audio setup the speaker setting is greyed out and I cannot choose my
    soundcard. It worked fine with the previous version of messenger.


      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    wensoo Guest

    RE: Odd sound problem

    I had this problem too. I use a D-Link DIR-655 router. If you have this
    router (or perhaps a similar one), you can turn off a setting to fix your
    audio trouble.

    Log into your router.
    Go to Advanced.
    Go to Firewall Settings
    At the bottom is: Application Level Gateway (ALG) Configuration
    Uncheck the box marked (SIP)
    You can go into the help files to read up on how this setting could be
    causing audio troubles.

    "Eurig" wrote:

    > Running windows messenger 2009 on vista64bit
    >
    > Using mark of the unicorn ultralite mkIII sound card.
    >
    > Messenger plays sounds and even recorded audio clips from others.
    >
    > But does not play sound in calls or video calls.
    >
    > Under audio setup the speaker setting is greyed out and I cannot choose my
    > soundcard. It worked fine with the previous version of messenger.
    >

      My System SpecsSystem Spec


Odd sound problem
Similar Threads
Thread Forum
5.1 sound problem again Sound & Audio
Sound problem Vista General
An UN Sound Problem Vista performance & maintenance
Sound problem Vista performance & maintenance
5.1 sound problem with Realtek ACL655 on board sound Vista hardware & devices