Windows Vista Forums

Speakers Stopped Working

  1. #1


    Join Date : Dec 2011
    Posts : 2
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 07:56

    Speakers Stopped Working

    Recently, I got a new computer desk to set my Windows Vista desktop on. I unplugged everything, and moved the new desk into place. I placed the computer on the desk and plugged everything back into the right place. I turned on the computer, and tried to play some music, but my speakers wouldnt work. I checked to see if they were turned up,and they were. I also checked to see if they were plugged into the right spot on the computer unit. I unplugged an plugged them into several spots, but to no avail. Please help.

    PS: Ive done this once before, and fixed it, but I cant remember what I did.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2
    Yard Dog's Avatar


    Join Date : Oct 2011
    Central Florida in a small town
    Posts : 2,175
    Vista Home Basic. 32 bit SP 2
    Local Time: 08:56
    usa us florida

     

    Re: Speakers Stopped Working

    Hello, yeah, had that happen to me before. Try this, with the speakers unplugged , restart computer, when it has got everything started , as far as start up processes finished, plug in the speakers, You should see the Balloon pop up of New Hardware installed, and it should auto detect it and after a few seconds or so, it should show you in the Audio Manager , when you open it up, a Sound Manager option, test it out and see if it giving you the stereo sound by pressing the test button , which is in the Speaker tab, you should see a blue test button.. check that out and post back how that works out please.
    This icon i have on my taskbar is a red icon of a speaker. see if you have that , and open it up to do what i have posted above ^^^^^.

      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Join Date : Dec 2011
    Posts : 2
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 07:56


      Thread Starter

    Re: Speakers Stopped Working

    Quote Originally Posted by Yard Dog View Post
    Hello, yeah, had that happen to me before. Try this, with the speakers unplugged , restart computer, when it has got everything started , as far as start up processes finished, plug in the speakers, You should see the Balloon pop up of New Hardware installed, and it should auto detect it and after a few seconds or so, it should show you in the Audio Manager , when you open it up, a Sound Manager option, test it out and see if it giving you the stereo sound by pressing the test button , which is in the Speaker tab, you should see a blue test button.. check that out and post back how that works out please.
    This icon i have on my taskbar is a red icon of a speaker. see if you have that , and open it up to do what i have posted above ^^^^^.
    Sad to say, It did not work. Maybe something else will work. Thanks for trying to help tho, BTW if you have any more ideas, feel free to help! =)

      My System SpecsSystem Spec

Speakers Stopped Working

Similar Threads
Thread Forum
external speakers not working/pc has internal speakers
i have a pavillion desktop that has internal speakers, i just bought a bose 2 companion sepeakers and want to use it as my default speakers, but...
Sound & Audio
Windows Explorer Stopped Working, Internet Explorer Stopped Working, what DOES work?
Hey, Fellas, I'm back. Lately when I've tried looking at different folders and files on my hard drives I keep getting "Windows Explorer has...
General Discussion
Speakers stopped working
I'm at the end of my rope here. The other day my speakers (Logitech X-540) stopped working all together. They pop when I shut down and reboot,...
Sound & Audio
speakers not working
no sound coming from speakers, but sound coming from headphones. using standard onboard sound on new intel board, new vista HP install. the...
Vista General
SPEAKERS NOT WORKING
SYSTEM - Windows Vista - Have a pair of Labtec external audio speakers, power on and connected, plugged the connection, pale green into the pale...
Vista hardware & devices
Only 2 speakers working?
I have a Creative 6.1 setup on a Sound Blaster Audigy SE board with the latest 64-bit drivers. Only the front two speakers work when doing anything...
Vista music pictures video
Speakers not working
My speakers were working fine in vista build 5384 until i pluged in a usb headset. now the speakers no longer work even with the usb headset is...
Vista General