Windows Vista Forums

No HDMI sound or speak/headphones sound

  1. #61
    Yard Dog's Avatar

    Senior Member



    Join Date : Oct 2011
    Central Florida in a small town
    Posts : 2,175
    Vista Home Basic. 32 bit SP 2
    Local Time: 12:01 PM
    usa us florida

     

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    I have been looking at their computers. They have some nice Desktops : ASUSTeK Computer Inc.

    Well, so, using the built in speakers , hmmmm. Don't you have some external speakers to plug in ?

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #62
    Yard Dog's Avatar

    Senior Member



    Join Date : Oct 2011
    Central Florida in a small town
    Posts : 2,175
    Vista Home Basic. 32 bit SP 2
    Local Time: 12:01 PM
    usa us florida

     

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    What happens if you restart the computer with out the Headphones plugged in, and once it is started up, then plug in the Headphones ?

      My System SpecsSystem Spec

  4. #63
    Maxamillon's Avatar

    Member
    Join Date : Jan 2012
    Posts : 40
    Windows vista home premium 32 bit
    Local Time: 10:01 AM


      Thread Starter

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    Nope nothing happens. I tried unstalling my graphics card from my pc then installed it again but nothing change. I did removed all my audio drivers when i was trying to update my graphics card. So i think i fricked up there.

      My System SpecsSystem Spec

  5. #64
    Yard Dog's Avatar

    Senior Member



    Join Date : Oct 2011
    Central Florida in a small town
    Posts : 2,175
    Vista Home Basic. 32 bit SP 2
    Local Time: 12:01 PM
    usa us florida

     

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    No restore point was made ?

      My System SpecsSystem Spec

  6. #65
    Maxamillon's Avatar

    Member
    Join Date : Jan 2012
    Posts : 40
    Windows vista home premium 32 bit
    Local Time: 10:01 AM


      Thread Starter

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    No.

      My System SpecsSystem Spec

  7. #66



    Senior Member


    Join Date : Dec 2011
    Posts : 1,990
    vista home premium
    Local Time: 12:01 PM


     

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    Did you check the digital output? As far as I can tell, you have built in speakers. However, way back when, it says there is no audio device.

      My System SpecsSystem Spec

  8. #67
    Maxamillon's Avatar

    Member
    Join Date : Jan 2012
    Posts : 40
    Windows vista home premium 32 bit
    Local Time: 10:01 AM


      Thread Starter

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    Idk what you just said. Well cant someone use team viewer on me and see whats wrong?

      My System SpecsSystem Spec

  9. #68



    Senior Member


    Join Date : Dec 2011
    Posts : 1,990
    vista home premium
    Local Time: 12:01 PM


     

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    For some reason, I had the idea that you have a laptop.

    Back in post 48, you showed the RealTek configuration screen. When I asked about the Digital Output, I was talking about the tab shown in your screen shot.

      My System SpecsSystem Spec

  10. #69
    Maxamillon's Avatar

    Member
    Join Date : Jan 2012
    Posts : 40
    Windows vista home premium 32 bit
    Local Time: 10:01 AM


      Thread Starter

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    This is my pc:



    Operating System new – server roles System Model
    Windows Vista Home Premium Service Pack 2 (build 6002)
    Install Language: English (United States)
    System Locale: Japanese (Japan)
    Installed: 12/24/2009 11:54:50 AM HP-Pavilion GV443AA-ABA a6207c
    System Serial Number: MXF7400P1Q
    Enclosure Type: Desktop
    Processor a Main Circuit Board b
    2.30 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core
    128 kilobyte primary memory cache
    512 kilobyte secondary memory cache
    64-bit ready
    Multi-core (2 total)
    Not hyper-threaded Board: ASUSTek Computer INC. NARRA2 2.00
    Serial Number: MS1C79R52208235
    Bus Clock: 200 megahertz
    BIOS: Phoenix Technologies, LTD 5.11 07/16/2007
    new USB Storage Use in past 30 Days (mouse over last used for details) new Hosted Virtual Machines (mouse over name for details)
    Last Used
    SAMSUNG SPH-M820 Card -- drive 1, s/n M8203b7e1144, rev 0100 1/24/2012 11:04:34 PM
    Generic- Compact Flash, s/n 20021111153705700, rev 1.00 1/22/2012 3:34:20 PM*
    Generic- MS/MS-Pro, s/n 20021111153705700, rev 1.00 1/22/2012 3:34:20 PM*
    Generic- SD/MMC, s/n 20021111153705700, rev 1.00 1/22/2012 3:34:20 PM*
    Generic- SM/xD-Picture, s/n 20021111153705700, rev 1.00 1/22/2012 3:34:20 PM*
    iT1167 USB Flash Disk, s/n 00000000000ADD, rev 0.00 1/11/2012 12:20:49 AM*
    PNY USB 2.0 FD, s/n AAB4080100000017, rev 8192 1/6/2012 7:15:35 AM*
    * Possibly used again before the reboot following this time.
    None discovered
    Drives new – drive encryption Memory Modules c,d
    400.09 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
    55.41 Gigabytes Hard Drive Free Space

    HGL 92VWPAFO SCSI CdRom Device [Optical drive]
    TSSTcorp CDDVDW TS-H653N SCSI CdRom Device [Optical drive]

    Disk drive (400.09 GB) -- drive 1 2046 Megabytes Usable Installed Memory

    Slot 'A0' has 1024 MB
    Slot 'A1' has 1024 MB
    Slot 'A2' is Empty
    Slot 'A3' is Empty
    Local Drive Volumes new – volume encryption

    c: (NTFS on drive 1) * 390.58 GB 54.08 GB free
    d: (NTFS on drive 1) 9.51 GB 1.33 GB free

    * Operating System is installed on c:
    Network Drives
    None discovered
    Users (mouse over user name for details) Printers
    local user accounts last logon
    Administrator 1/22/2012 2:20:37 PM (admin)
    Brian Galvez 1/25/2012 12:46:00 AM (admin)
    Rolando 1/8/2012 2:58:27 PM (admin)
    local system accounts
    ASPNET never
    Guest never

    Marks a disabled account; Marks a locked account

    HP Deskjet F4200 series on USB001
    Microsoft XPS Document Writer on XPSPort:
    Controllers Display
    IDE Channel [Controller] (2x)
    Standard Dual Channel PCI IDE Controller ATI Radeon HD 5570 [Display adapter]
    HP w2007 [Monitor] (20.0"vis, s/n CNN7321JJ2, August 2007)
    Bus Adapters Multimedia
    AZO24A2B IDE Controller
    Microsoft iSCSI Initiator
    NVIDIA nForce Serial ATA Controller (2x)
    Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
    Standard OpenHCD USB Host Controller ATI HDMI Audio
    High Definition Audio Device
    Virus Protection [Back to Top] Group Policies
    ESET NOD32 Antivirus 3.0 Version 3.0
    Virus Definitions Version Up To Date
    Realtime File Scanning On
    None discovered
    Communications new – connection speed & status Other Devices
    PCI Soft Data Fax Modem with SmartCP

    6TO4 Adapter
    Microsoft ISATAP Adapter
    ↑ NVIDIA nForce 10/100 Mbps Ethernet
    Auto IP Address: 192.168.1.64 / 24
    Gateway: 192.168.1.1
    Dhcp Server: 192.168.1.1
    Physical Address: 00:1D:60:64:F8:95
    Connection Speed: 100 Mbps
    ↓ TAP-Win32 Adapter V9 (Tunngle)
    Status: Cable unplugged
    Dhcp Server: none responded
    Physical Address: 00:FF:29:4E:66:7A
    Connection Speed: 1 Gbps
    Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    ↑ USB Wireless 802.11 b/g Adaptor
    primary Auto IP Address: 192.168.1.65 / 24
    Gateway: 192.168.1.1
    Dhcp Server: 192.168.1.1
    Physical Address: 00:C0:A8:F7:49:7F
    Connection Speed: 18 Mbps

    Networking Dns Servers: 192.168.1.1
    68.238.64.12
    AGERE OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
    HID-compliant device
    USB Human Interface Device
    Standard PS/2 Keyboard
    HID-compliant mouse
    Realtek USB 2.0 Card Reader
    USB Mass Storage Device
    USB Root Hub (2x)
    Generic volume shadow copy

      My System SpecsSystem Spec

  11. #70



    Senior Member


    Join Date : Dec 2011
    Posts : 1,990
    vista home premium
    Local Time: 12:01 PM


     

    Re: No HDMI sound or speak/headphones sound

    I don't see any mention of Realtek or audio devices. I only see the ATI controller for audio.

    How many speakers do you have plugged in? Are they connected correctly? Do you need a power supply to power them? Do you have a power switch? (I have a 7.1 system and there is a separate power supply and a switch for turning the speakers on and off and controlling BASS.)

      My System SpecsSystem Spec

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast

No HDMI sound or speak/headphones sound
Similar Threads
Thread Forum
How do i get 2 channel sound to have different sound thru headphones & speakers? Sound & Audio
Internal Sound is working but no sound for headphones Vista installation & setup
Internal sound is woring but no way to use headphones (no sound) Vista installation & setup
Internal Sound is working but no sound for headphones Vista installation & setup
Internal Sound is working but no sound for headphones Vista installation & setup