Windows Vista Forums

Not saving UI settings on Everquest

  1. #1


    Kay Guest

    Not saving UI settings on Everquest

    Just got this new computer with Vista and after finally figuring out how to
    run Everquest on it, everytime I log off the game and log back on I have to
    reset my UI's on my characters. Is there a way I can fix this problem, I had
    no trouble with this on XP Pro.

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    Lakesidezx Guest

    Re: Not saving UI settings on Everquest

    Try running it as administrator, right click on shortcut or exe and choose
    run as administrator. Perhaps the user account doesn't have sufficient
    permissions to save the UI layout to wherever Everquest is saving them too.
    Just a suggestion and I don't know if it will work or not but doesn't hurt
    to try if you havn't already.


    "Kay" <Kay@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:068EA550-DA8F-4844-88B1-029FC8977C80@microsoft.com...
    > Just got this new computer with Vista and after finally figuring out how
    > to
    > run Everquest on it, everytime I log off the game and log back on I have
    > to
    > reset my UI's on my characters. Is there a way I can fix this problem, I
    > had
    > no trouble with this on XP Pro.



      My System SpecsSystem Spec

  4. #3


    Kay Guest

    Re: Not saving UI settings on Everquest

    I do run as admin on the game, but it still doesn't save them =/ Thank you
    for replying tho =)

    "Lakesidezx" wrote:

    > Try running it as administrator, right click on shortcut or exe and choose
    > run as administrator. Perhaps the user account doesn't have sufficient
    > permissions to save the UI layout to wherever Everquest is saving them too.
    > Just a suggestion and I don't know if it will work or not but doesn't hurt
    > to try if you havn't already.
    >
    >
    > "Kay" <Kay@discussions.microsoft.com> wrote in message
    > news:068EA550-DA8F-4844-88B1-029FC8977C80@microsoft.com...
    > > Just got this new computer with Vista and after finally figuring out how
    > > to
    > > run Everquest on it, everytime I log off the game and log back on I have
    > > to
    > > reset my UI's on my characters. Is there a way I can fix this problem, I
    > > had
    > > no trouble with this on XP Pro.

    >


      My System SpecsSystem Spec

  5. #4


    Mark Storey Guest

    Re: Not saving UI settings on Everquest

    "Kay" <Kay@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:915E0530-6758-4D22-A2AB-2101A3E38EB3@microsoft.com...
    >I do run as admin on the game, but it still doesn't save them =/ Thank you
    > for replying tho =)



    I was having similar problems with LOTR online. The fix for me was to right
    click the main folder, access permissions, and give myself full access
    rights including all files and subfolders. Looking at the files beforehand
    it seemed as though Vista had made all or most of them read and execute
    only. Running as administrator did not help in this instance.

    (All my games are installed on an external USB hard drive - whether that has
    any bearing on this I couldn't say.)

    HTH

    --
    MarkS


      My System SpecsSystem Spec

  6. #5


    Kay Guest

    Re: Not saving UI settings on Everquest

    Thank you, but this didn't work either =/

    "Mark Storey" wrote:

    > "Kay" <Kay@discussions.microsoft.com> wrote in message
    > news:915E0530-6758-4D22-A2AB-2101A3E38EB3@microsoft.com...
    > >I do run as admin on the game, but it still doesn't save them =/ Thank you
    > > for replying tho =)

    >
    >
    > I was having similar problems with LOTR online. The fix for me was to right
    > click the main folder, access permissions, and give myself full access
    > rights including all files and subfolders. Looking at the files beforehand
    > it seemed as though Vista had made all or most of them read and execute
    > only. Running as administrator did not help in this instance.
    >
    > (All my games are installed on an external USB hard drive - whether that has
    > any bearing on this I couldn't say.)
    >
    > HTH
    >
    > --
    > MarkS
    >
    >


      My System SpecsSystem Spec


Not saving UI settings on Everquest
Similar Threads
Thread Forum
Saving WLM desktop settings Live Mail
system settings not saving Vista General
power saving settings Vista General
Vista HP - not saving any settings? Vista General
Settings not saving in Vista RC1 Vista General