Windows Vista Forums

Robocopy to an external drive drives me crazy

  1. #1


    Dag N Guest

    Robocopy to an external drive drives me crazy

    Hi.
    I am trying to write a script so I can use the various options in Robocopy.
    ..
    I have use /Mir and /S /XO.
    And what ever I do, the folder where I copy my documents into on my external
    drive does not shows up, either in My Computer or via command prompt.
    How can I avoid this happening?
    I am using Vista Pro with all service packs.

    Thank you in advance.

    Dag N


      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Synapse Syndrome Guest

    Re: Robocopy to an external drive drives me crazy

    "Dag N" <skier@xxxxxx> wrote in message
    news:45E132BE-1436-457D-B030-0D4892F1091E@xxxxxx

    > Hi.
    > I am trying to write a script so I can use the various options in
    > Robocopy. .
    > I have use /Mir and /S /XO.
    > And what ever I do, the folder where I copy my documents into on my
    > external drive does not shows up, either in My Computer or via command
    > prompt.
    > How can I avoid this happening?
    > I am using Vista Pro with all service packs.

    Have you tried using the same command, but making the destination on the
    same drive as the source? If it works then, it is pretty likely to be a
    Permissions/UAC issue.

    I find making complex command with Robocopy pretty confusing to be honest,
    as there are so many parameters. The GUI for it has field boxes and
    tooltips to make it a lot easier to use.

    What you could do is try the GUI, using the option to Save the script. You
    can then check the saved script to make sure that you have the syntax
    correct.

    http://www.microsoft.com/technet/tec...litySpotlight/

    ss.



      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Dag N Guest

    Re: Robocopy to an external drive drives me crazy

    Thx!
    Will try this during the week-end
    DagN
    "Synapse Syndrome" <synapse@xxxxxx> wrote in message
    news:%23SZNt1eeIHA.2268@xxxxxx

    > "Dag N" <skier@xxxxxx> wrote in message
    > news:45E132BE-1436-457D-B030-0D4892F1091E@xxxxxx

    >> Hi.
    >> I am trying to write a script so I can use the various options in
    >> Robocopy. .
    >> I have use /Mir and /S /XO.
    >> And what ever I do, the folder where I copy my documents into on my
    >> external drive does not shows up, either in My Computer or via command
    >> prompt.
    >> How can I avoid this happening?
    >> I am using Vista Pro with all service packs.
    >
    >
    > Have you tried using the same command, but making the destination on the
    > same drive as the source? If it works then, it is pretty likely to be a
    > Permissions/UAC issue.
    >
    > I find making complex command with Robocopy pretty confusing to be honest,
    > as there are so many parameters. The GUI for it has field boxes and
    > tooltips to make it a lot easier to use.
    >
    > What you could do is try the GUI, using the option to Save the script.
    > You can then check the saved script to make sure that you have the syntax
    > correct.
    >
    > http://www.microsoft.com/technet/tec...litySpotlight/
    >
    > ss.
    >


      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    FlyingHorse Guest

    Re: Robocopy to an external drive drives me crazy

    On Wed, 27 Feb 2008 20:28:25 +0100, "Dag N" <skier@xxxxxx> wrote:

    >Hi.
    >I am trying to write a script so I can use the various options in Robocopy.
    >.
    >I have use /Mir and /S /XO.
    >And what ever I do, the folder where I copy my documents into on my external
    >drive does not shows up, either in My Computer or via command prompt.
    >How can I avoid this happening?
    >I am using Vista Pro with all service packs.
    By default Robocopy will mark the top level destination folder with
    the Hidden and System attributes. Have you configured Windows Explorer
    to show hidden files?
    --
    Best regards,
    FlyingHorse

      My System SpecsSystem Spec

Robocopy to an external drive drives me crazy

Similar Threads
Thread Forum
Can robocopy span drives
I've been using a robocopy script to backup data on a hard drive to a detachable USB drive. One of the sets has become too large for a USB drive....
Server General
plz plz help...dis problem drives me crazy
hi!!! config:dell wireless 1395 WLAN mini card well when i try to connect to internet (we have well working wi-fi connection over here) it takes...
Network & Sharing
Use of External Hard Drives and Flash USB Drives
I can not open to view my files on my USB external hard drives (80GB and larger) or my flash USB drives (1GB to 4 GB) from My Computer or from...
Vista hardware & devices
can' t copy to flash drives or external hard drives with USB ports
I got Vista Home Premiun on a brand new machine, the computer runs fine 'cept that I can't move large files from and to external harddrives that...
Vista General
Vista Mapping Drives Like Crazy
I have a logon script that uses net use to map S:\ and U:\ to two different server shares. I added a Vista machine to the network a few months ago...
Vista General
Vista's explorer drives me crazy
Hi, vista's explorer is always changing his window size on startup and the details view of my folders. When I resize the window explorer rembers...
Vista General
Harddisk activity drives me crazy
I've got a harddisk activity stronger than activity at bootup. It starts may be half an hour after boot. - I can only stop it with reeboot. Vista...
Vista hardware & devices