Windows Vista Forums

SP1 fails

  1. #1


    Ryka Guest

    SP1 fails

    SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now installed it
    successfully four times but SP1 fails and gives me the same message. What
    should I do?


      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    Trevor Guest

    Re: SP1 fails

    On Thu, 20 Mar 2008 17:23:07 -0400, "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote:

    >SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now installed it
    >successfully four times but SP1 fails and gives me the same message. What
    >should I do?
    Have you rebooted since installing the update? If not, try that. And
    also then, check for more updates again before SP1.

    Trev

      My System SpecsSystem Spec

  4. #3


    Ryka Guest

    Re: SP1 fails



    "Trevor" <noway@xxxxxx> wrote in message
    news:i8p5u3dsr0cv9chm5g29al0v96bjmf7ivs@xxxxxx

    > On Thu, 20 Mar 2008 17:23:07 -0400, "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote:
    >

    >>SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now installed
    >>it
    >>successfully four times but SP1 fails and gives me the same message. What
    >>should I do?
    >
    > Have you rebooted since installing the update? If not, try that. And
    > also then, check for more updates again before SP1.
    >
    > Trev

    I tried re-booting. This time I was not told to re-install KB947821.
    But.....I still cannot install SP1. The error is 800B0100 and no other
    error. I have looked up the error code but applies to other listed codes I
    have not received.


      My System SpecsSystem Spec

  5. #4


    TaurArian Guest

    Re: SP1 fails



    "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote in message
    news:5DC8C96B-B401-48D9-8D88-246284501355@xxxxxx
    |
    |
    | "Trevor" <noway@xxxxxx> wrote in message
    | news:i8p5u3dsr0cv9chm5g29al0v96bjmf7ivs@xxxxxx
    | > On Thu, 20 Mar 2008 17:23:07 -0400, "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote:
    | >
    | >>SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now installed
    | >>it
    | >>successfully four times but SP1 fails and gives me the same message. What
    | >>should I do?
    | >
    | > Have you rebooted since installing the update? If not, try that. And
    | > also then, check for more updates again before SP1.
    | >
    | > Trev
    |
    |
    | I tried re-booting. This time I was not told to re-install KB947821.
    | But.....I still cannot install SP1. The error is 800B0100 and no other
    | error. I have looked up the error code but applies to other listed codes I
    | have not received.



    Description of the CheckSUR update for Windows Vista and for Windows Vista for x64-based
    systems
    http://support.microsoft.com/kb/947821
    0x800B0100 - TRUST_E_NOSIGNATURE - No signature was present in the subject.

    Things to know before you download Windows Vista SP1
    http://technet.microsoft.com/en-us/w.../bb968859.aspx

    Windows Vista Service Pack 1 (All Languages)
    Unlimited installation and compatibility support is available at no charge until March 18,
    2009.
    "If your Microsoft product was already installed on your computer when you purchased it,
    contact your computer manufacturer to see if no-charge support is available to you.
    Support for preinstalled products is available from Microsoft for a fee. Some issues may
    require more Advanced support for which there is a charge."
    https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921

    --

    TaurArian [MVP] 2005-2008 - Update Services
    http://taurarian.mvps.org
    ======================================
    How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375
    Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco



      My System SpecsSystem Spec

  6. #5


    Ryka Guest

    Re: SP1 fails

    I spent two hours on the phone with Support last night. I finally got the
    Stand Alone downloaded but no way no how will it install. I have disabled
    and uninstalled things, run ckdsk, scannow, memory dt, and other diagnostic
    tools - nothing shows that there is a problem but after 30 minutes of
    install I get the same failure message - Internal Error and Code 800B0100.
    Quit trying while I got back on line to check some other things but I want
    to try to install it again - but I do not know what more to try!



    "TaurArian" <taurarianREMOVECAPS@xxxxxx> wrote in message
    news:eKH9uMviIHA.6032@xxxxxx

    >
    >
    > "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote in message
    > news:5DC8C96B-B401-48D9-8D88-246284501355@xxxxxx
    > |
    > |
    > | "Trevor" <noway@xxxxxx> wrote in message
    > | news:i8p5u3dsr0cv9chm5g29al0v96bjmf7ivs@xxxxxx
    > | > On Thu, 20 Mar 2008 17:23:07 -0400, "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote:
    > | >
    > | >>SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now
    > installed
    > | >>it
    > | >>successfully four times but SP1 fails and gives me the same message.
    > What
    > | >>should I do?
    > | >
    > | > Have you rebooted since installing the update? If not, try that. And
    > | > also then, check for more updates again before SP1.
    > | >
    > | > Trev
    > |
    > |
    > | I tried re-booting. This time I was not told to re-install KB947821.
    > | But.....I still cannot install SP1. The error is 800B0100 and no other
    > | error. I have looked up the error code but applies to other listed codes
    > I
    > | have not received.
    >
    >
    >
    > Description of the CheckSUR update for Windows Vista and for Windows Vista
    > for x64-based
    > systems
    > http://support.microsoft.com/kb/947821
    > 0x800B0100 - TRUST_E_NOSIGNATURE - No signature was present in the
    > subject.
    >
    > Things to know before you download Windows Vista SP1
    > http://technet.microsoft.com/en-us/w.../bb968859.aspx
    >
    > Windows Vista Service Pack 1 (All Languages)
    > Unlimited installation and compatibility support is available at no charge
    > until March 18,
    > 2009.
    > "If your Microsoft product was already installed on your computer when you
    > purchased it,
    > contact your computer manufacturer to see if no-charge support is
    > available to you.
    > Support for preinstalled products is available from Microsoft for a fee.
    > Some issues may
    > require more Advanced support for which there is a charge."
    > https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921
    >
    > --
    >
    > TaurArian [MVP] 2005-2008 - Update Services
    > http://taurarian.mvps.org
    > ======================================
    > How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375
    > Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco
    >
    >

      My System SpecsSystem Spec

  7. #6


    TaurArian Guest

    Re: SP1 fails

    Did the tech suggest anything like this -
    http://www.microsoft.com/communities...2-8e1a243078c1

    You'll need to go back to MS Support.

    --

    TaurArian [MVP] 2005-2008 - Update Services
    http://taurarian.mvps.org
    ======================================
    How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375
    Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco


    "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote in message
    news:679BF101-527A-4CD3-A40F-FBDFFEB1AAF9@xxxxxx
    |I spent two hours on the phone with Support last night. I finally got the
    | Stand Alone downloaded but no way no how will it install. I have disabled
    | and uninstalled things, run ckdsk, scannow, memory dt, and other diagnostic
    | tools - nothing shows that there is a problem but after 30 minutes of
    | install I get the same failure message - Internal Error and Code 800B0100.
    | Quit trying while I got back on line to check some other things but I want
    | to try to install it again - but I do not know what more to try!
    |
    |
    |
    | "TaurArian" <taurarianREMOVECAPS@xxxxxx> wrote in message
    | news:eKH9uMviIHA.6032@xxxxxx
    | >
    | >
    | > "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote in message
    | > news:5DC8C96B-B401-48D9-8D88-246284501355@xxxxxx
    | > |
    | > |
    | > | "Trevor" <noway@xxxxxx> wrote in message
    | > | news:i8p5u3dsr0cv9chm5g29al0v96bjmf7ivs@xxxxxx
    | > | > On Thu, 20 Mar 2008 17:23:07 -0400, "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote:
    | > | >
    | > | >>SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now
    | > installed
    | > | >>it
    | > | >>successfully four times but SP1 fails and gives me the same message.
    | > What
    | > | >>should I do?
    | > | >
    | > | > Have you rebooted since installing the update? If not, try that. And
    | > | > also then, check for more updates again before SP1.
    | > | >
    | > | > Trev
    | > |
    | > |
    | > | I tried re-booting. This time I was not told to re-install KB947821.
    | > | But.....I still cannot install SP1. The error is 800B0100 and no other
    | > | error. I have looked up the error code but applies to other listed codes
    | > I
    | > | have not received.
    | >
    | >
    | >
    | > Description of the CheckSUR update for Windows Vista and for Windows Vista
    | > for x64-based
    | > systems
    | > http://support.microsoft.com/kb/947821
    | > 0x800B0100 - TRUST_E_NOSIGNATURE - No signature was present in the
    | > subject.
    | >
    | > Things to know before you download Windows Vista SP1
    | > http://technet.microsoft.com/en-us/w.../bb968859.aspx
    | >
    | > Windows Vista Service Pack 1 (All Languages)
    | > Unlimited installation and compatibility support is available at no charge
    | > until March 18,
    | > 2009.
    | > "If your Microsoft product was already installed on your computer when you
    | > purchased it,
    | > contact your computer manufacturer to see if no-charge support is
    | > available to you.
    | > Support for preinstalled products is available from Microsoft for a fee.
    | > Some issues may
    | > require more Advanced support for which there is a charge."
    | >
    https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921
    | >
    | > --
    | >
    | > TaurArian [MVP] 2005-2008 - Update Services
    | > http://taurarian.mvps.org
    | > ======================================
    | > How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375
    | > Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco
    | >
    | >



      My System SpecsSystem Spec

  8. #7
    .Joe's Avatar

    1337 spammer


    Join Date : Mar 2008
    127.0.0.1
    Posts : 912
    Windows 7 RC
    Local Time: 02:23 PM
    usa

     

    Re: SP1 fails

    Quote Originally Posted by TaurArian View Post
    Did the tech suggest anything like this -
    Vista Windows Update error 800B0100 solution. in Windows Update

    You'll need to go back to MS Support.

    --

    TaurArian [MVP] 2005-2008 - Update Services
    Home
    ======================================
    How to ask a question: How to ask a question
    Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco


    "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote in message
    news:679BF101-527A-4CD3-A40F-FBDFFEB1AAF9@xxxxxx
    |I spent two hours on the phone with Support last night. I finally got the
    | Stand Alone downloaded but no way no how will it install. I have disabled
    | and uninstalled things, run ckdsk, scannow, memory dt, and other diagnostic
    | tools - nothing shows that there is a problem but after 30 minutes of
    | install I get the same failure message - Internal Error and Code 800B0100.
    | Quit trying while I got back on line to check some other things but I want
    | to try to install it again - but I do not know what more to try!
    |
    |
    |
    | "TaurArian" <taurarianREMOVECAPS@xxxxxx> wrote in message
    | news:eKH9uMviIHA.6032@xxxxxx
    | >
    | >
    | > "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote in message
    | > news:5DC8C96B-B401-48D9-8D88-246284501355@xxxxxx
    | > |
    | > |
    | > | "Trevor" <noway@xxxxxx> wrote in message
    | > | news:i8p5u3dsr0cv9chm5g29al0v96bjmf7ivs@xxxxxx
    | > | > On Thu, 20 Mar 2008 17:23:07 -0400, "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote:
    | > | >
    | > | >>SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now
    | > installed
    | > | >>it
    | > | >>successfully four times but SP1 fails and gives me the same message.
    | > What
    | > | >>should I do?
    | > | >
    | > | > Have you rebooted since installing the update? If not, try that. And
    | > | > also then, check for more updates again before SP1.
    | > | >
    | > | > Trev
    | > |
    | > |
    | > | I tried re-booting. This time I was not told to re-install KB947821.
    | > | But.....I still cannot install SP1. The error is 800B0100 and no other
    | > | error. I have looked up the error code but applies to other listed codes
    | > I
    | > | have not received.
    | >
    | >
    | >
    | > Description of the CheckSUR update for Windows Vista and for Windows Vista
    | > for x64-based
    | > systems
    | > Description of the CheckSUR update for Windows Vista and for Windows Vista for x64-based systems
    | > 0x800B0100 - TRUST_E_NOSIGNATURE - No signature was present in the
    | > subject.
    | >
    | > Things to know before you download Windows Vista SP1
    | > Windows Vista Service Pack 1 - Things to Know Before You Download
    | >
    | > Windows Vista Service Pack 1 (All Languages)
    | > Unlimited installation and compatibility support is available at no charge
    | > until March 18,
    | > 2009.
    | > "If your Microsoft product was already installed on your computer when you
    | > purchased it,
    | > contact your computer manufacturer to see if no-charge support is
    | > available to you.
    | > Support for preinstalled products is available from Microsoft for a fee.
    | > Some issues may
    | > require more Advanced support for which there is a charge."
    | >
    https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921
    | >
    | > --
    | >
    | > TaurArian [MVP] 2005-2008 - Update Services
    | > Home
    | > ======================================
    | > How to ask a question: How to ask a question
    | > Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco
    | >
    | >
    You can get free support from Microsoft about SP1. Here's the link: https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921

    I hope this helps.

      My System SpecsSystem Spec

  9. #8


    fatwendy Guest

    Re: SP1 fails

    Hi Ryka

    I have had exactly the same problems as you both with the Windows Update and
    with the standalone.

    I run Vista Home Premium x64, and have done every update to date without
    problem.

    But SP1 keeps failing each time I try to windows update, and every now and
    again it becomes unavailable and I have to reinstall update KB947821 as well
    before retrying the SP1 download.

    Pulling my hair out, but please let me know if you get a solution.

    Cheers

    FW



    "Ryka" wrote:

    > I spent two hours on the phone with Support last night. I finally got the
    > Stand Alone downloaded but no way no how will it install. I have disabled
    > and uninstalled things, run ckdsk, scannow, memory dt, and other diagnostic
    > tools - nothing shows that there is a problem but after 30 minutes of
    > install I get the same failure message - Internal Error and Code 800B0100.
    > Quit trying while I got back on line to check some other things but I want
    > to try to install it again - but I do not know what more to try!
    >
    >
    >
    > "TaurArian" <taurarianREMOVECAPS@xxxxxx> wrote in message
    > news:eKH9uMviIHA.6032@xxxxxx

    > >
    > >
    > > "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote in message
    > > news:5DC8C96B-B401-48D9-8D88-246284501355@xxxxxx
    > > |
    > > |
    > > | "Trevor" <noway@xxxxxx> wrote in message
    > > | news:i8p5u3dsr0cv9chm5g29al0v96bjmf7ivs@xxxxxx
    > > | > On Thu, 20 Mar 2008 17:23:07 -0400, "Ryka" <Ryka@xxxxxx> wrote:
    > > | >
    > > | >>SP1 fails and tells me I'm missing update KB947821. I have now
    > > installed
    > > | >>it
    > > | >>successfully four times but SP1 fails and gives me the same message.
    > > What
    > > | >>should I do?
    > > | >
    > > | > Have you rebooted since installing the update? If not, try that. And
    > > | > also then, check for more updates again before SP1.
    > > | >
    > > | > Trev
    > > |
    > > |
    > > | I tried re-booting. This time I was not told to re-install KB947821.
    > > | But.....I still cannot install SP1. The error is 800B0100 and no other
    > > | error. I have looked up the error code but applies to other listed codes
    > > I
    > > | have not received.
    > >
    > >
    > >
    > > Description of the CheckSUR update for Windows Vista and for Windows Vista
    > > for x64-based
    > > systems
    > > http://support.microsoft.com/kb/947821
    > > 0x800B0100 - TRUST_E_NOSIGNATURE - No signature was present in the
    > > subject.
    > >
    > > Things to know before you download Windows Vista SP1
    > > http://technet.microsoft.com/en-us/w.../bb968859.aspx
    > >
    > > Windows Vista Service Pack 1 (All Languages)
    > > Unlimited installation and compatibility support is available at no charge
    > > until March 18,
    > > 2009.
    > > "If your Microsoft product was already installed on your computer when you
    > > purchased it,
    > > contact your computer manufacturer to see if no-charge support is
    > > available to you.
    > > Support for preinstalled products is available from Microsoft for a fee.
    > > Some issues may
    > > require more Advanced support for which there is a charge."
    > > https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921
    > >
    > > --
    > >
    > > TaurArian [MVP] 2005-2008 - Update Services
    > > http://taurarian.mvps.org
    > > ======================================
    > > How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375
    > > Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco
    > >
    > >

      My System SpecsSystem Spec

  10. #9


    monique Guest

    RE: SP1 fails



    "Had to start over with factory and then only would sp1 install without the
    0x800B0100 code. Had to manual install and not use automatic. kept updating
    until it showed up.

      My System SpecsSystem Spec


SP1 fails
Similar Threads
Thread Forum
ie7 fails Vista General
Complete PC Backup fails, restore fails differently! Vista performance & maintenance
Windows Explorer fails and fails and fails... Vista General
IE7 fails Vista General
fails at 27% Vista installation & setup