Windows Vista Forums

Asus A8N-SLI Delux

  1. #1


    Jay Guest

    Asus A8N-SLI Delux

    Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM) 64
    bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think 32
    wil work fine... just not 64.


      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    arkwright Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    Jay wrote:
    > Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM) 64
    > bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    > Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think 32
    > wil work fine... just not 64.
    >


    I've had RC1 64-bit running without any problems with that M/B.

    Device Manager shows 3 unknown devices but everything works...I have no
    idea what they are! (I don't use Firewire and only the Nvidia LAN).
    Originally I had problems with the onboard sound but that was fixed by a
    driver upgrade .

    The only problem I have is with my bluetooth dongle!

    Mark


      My System SpecsSystem Spec

  4. #3


    Jay Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    Thanks. I can't recall exactly what the devices are (I'm not at that
    machine now) that are not working as per device manager. But, I'm sure a
    few of them were communications devices that I need running. I'm
    considering going back to 32 bit (assuming Vista 32 will get them going).
    I'm not sure there really is a benefit of running 64 vs 32.


    "arkwright" <news@REMOVETHISmarkjamieson.me.uk> wrote in message
    news:0Cn7h.16067$GX2.752@newsfe7-gui.ntli.net...
    > Jay wrote:
    >> Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM)
    >> 64
    >> bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    >> Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think
    >> 32
    >> wil work fine... just not 64.
    >>

    >
    > I've had RC1 64-bit running without any problems with that M/B.
    >
    > Device Manager shows 3 unknown devices but everything works...I have no
    > idea what they are! (I don't use Firewire and only the Nvidia LAN).
    > Originally I had problems with the onboard sound but that was fixed by a
    > driver upgrade .
    >
    > The only problem I have is with my bluetooth dongle!
    >
    > Mark
    >



      My System SpecsSystem Spec

  5. #4


    Carlos Guest

    RE: Asus A8N-SLI Delux

    Jay:
    I have an Asus A8N-SLI (non deluxe type).
    I had three unknown devices in device manager.
    One of them was ATK100 (some ACPI thing) that was solved in rc2 x64 via
    Windows update.
    Driver can also be found in the Vista subfolder of ASUS AiBooster
    installation files.

    The remaining two were the midi port and the gampeport (old joystick port).
    Joystick port is no longer supported as of Windows XP x64 and you will find
    no driver for Vista, wheter 32-bit or 64-bit.
    I just disabled both ports in BIOS and lived happily ever after.

    So, no unknown devices in Vista x64 on ASUS A8N-SLI, bios 1014.

    Carlos

    "Jay" wrote:

    > Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM) 64
    > bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    > Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think 32
    > wil work fine... just not 64.
    >
    >


      My System SpecsSystem Spec

  6. #5


    Colin Barnhorst Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    It has two NICs, nVidia and Marvell Yukon. I just installed Vista rtm and
    it installed the driver for nVidia (the RC versions installed the Marvel
    Yukon driver). One of the devices might be the YK. I have two unknown
    devices but everything is working so I am not too concerned. You need the
    device id to research what the device is. You can find it on one of the
    tabs on the device property page (right click on the unknown device in
    Device Manager and select Properties).

    "Jay" <someone@somewhere.com> wrote in message
    news:%232xjCWnCHHA.4772@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
    > Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM) 64
    > bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    > Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think
    > 32
    > wil work fine... just not 64.
    >




      My System SpecsSystem Spec

  7. #6


    Randor Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    Hi!

    You said there is a Vista folder on ASUS Intallation CD Motherboard.
    I have P5N32-Sli Deluxe and I do not have thi folder.
    Where can I get it?

    Merci beaucoup! Roger

    "Carlos" <Carlos@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:A2D71E2B-60E3-424D-BC02-C4CCAF80F8FF@microsoft.com...
    > Jay:
    > I have an Asus A8N-SLI (non deluxe type).
    > I had three unknown devices in device manager.
    > One of them was ATK100 (some ACPI thing) that was solved in rc2 x64 via
    > Windows update.
    > Driver can also be found in the Vista subfolder of ASUS AiBooster
    > installation files.
    >
    > The remaining two were the midi port and the gampeport (old joystick
    > port).
    > Joystick port is no longer supported as of Windows XP x64 and you will
    > find
    > no driver for Vista, wheter 32-bit or 64-bit.
    > I just disabled both ports in BIOS and lived happily ever after.
    >
    > So, no unknown devices in Vista x64 on ASUS A8N-SLI, bios 1014.
    >
    > Carlos
    >
    > "Jay" wrote:
    >
    >> Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM)
    >> 64
    >> bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    >> Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think
    >> 32
    >> wil work fine... just not 64.
    >>
    >>



      My System SpecsSystem Spec

  8. #7


    Carlos Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    Monsieur Randor:
    Je (moi) dit que les "files" are inside (dans) the ASUS AiBooster
    installation files.
    Download (telecharger) the latest AiBooster from here:
    ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/so...ter_V20307.zip
    Unzip the file.
    Go to the ACPI64 folder (or ACPI if running x86 Vista).
    Below that you will have the WINVISTA folder.
    There you will find the files for installing the hardware.
    Carlos
    P.S.: You may also find interesting this french site for drivers:
    http://www.station-drivers.com/
    "Randor" wrote:

    > Hi!
    >
    > You said there is a Vista folder on ASUS Intallation CD Motherboard.
    > I have P5N32-Sli Deluxe and I do not have thi folder.
    > Where can I get it?
    >
    > Merci beaucoup! Roger
    >
    > "Carlos" <Carlos@discussions.microsoft.com> wrote in message
    > news:A2D71E2B-60E3-424D-BC02-C4CCAF80F8FF@microsoft.com...
    > > Jay:
    > > I have an Asus A8N-SLI (non deluxe type).
    > > I had three unknown devices in device manager.
    > > One of them was ATK100 (some ACPI thing) that was solved in rc2 x64 via
    > > Windows update.
    > > Driver can also be found in the Vista subfolder of ASUS AiBooster
    > > installation files.
    > >
    > > The remaining two were the midi port and the gampeport (old joystick
    > > port).
    > > Joystick port is no longer supported as of Windows XP x64 and you will
    > > find
    > > no driver for Vista, wheter 32-bit or 64-bit.
    > > I just disabled both ports in BIOS and lived happily ever after.
    > >
    > > So, no unknown devices in Vista x64 on ASUS A8N-SLI, bios 1014.
    > >
    > > Carlos
    > >
    > > "Jay" wrote:
    > >
    > >> Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM)
    > >> 64
    > >> bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    > >> Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think
    > >> 32
    > >> wil work fine... just not 64.
    > >>
    > >>

    >
    >


      My System SpecsSystem Spec

  9. #8


    Nero Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    There are NO nVidia drivers for vista yet, only beta nVidia graphics card
    ones.

    "Jay" <someone@somewhere.com> wrote in message
    news:%232xjCWnCHHA.4772@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
    > Anyone have an Asus A8N-SLI Delux motherboard running under Vista (RTM) 64
    > bit? I have a few devices that are not functioning due to driver issues.
    > Anyone have this boards and all drivers running under Vista 64? I think
    > 32
    > wil work fine... just not 64.
    >
    >




      My System SpecsSystem Spec

  10. #9


    David Wilkinson Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    Nero wrote:

    > There are NO nVidia drivers for vista yet, only beta nVidia graphics card
    > ones.


    Then how come my onboard NIC works?

    David Wilkinson


      My System SpecsSystem Spec

  11. #10


    Nero Guest

    Re: Asus A8N-SLI Delux

    Same way as mine does, VISTA has some nvidia and other drivers built in.
    1. I never had to install"SATA"drivers when I installed Vista because there
    are no "SATA"drivers for Vista other than built in ones.
    2.Graphics card drivers, only beta for RC1/RC2 but Vista has built in
    drivers.
    3.There are no nVidia chipset drivers for Vista RTM yet.
    4. Vista has some NIC and other drivers built in.
    Only drivers I had to install were Creative X-Fi beta ones.

    "David Wilkinson" <no-reply@effisols.com> wrote in message
    news:OddY$UwCHHA.3548@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
    > Nero wrote:
    >
    >> There are NO nVidia drivers for vista yet, only beta nVidia graphics card
    >> ones.

    >
    > Then how come my onboard NIC works?
    >
    > David Wilkinson
    >
    >




      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast

Asus A8N-SLI Delux
Similar Threads
Thread Forum
Driver for webcam delux Drivers
Microsoft Money Delux .NET General
Can't Update Turbotax Delux 2007 Vista performance & maintenance
Vista 64 & Asus A8N-SLI delux + SI 3114 raid problem Vista hardware & devices
Delux V-B01 Vista hardware & devices