Windows Vista Forums

Playback device removed accidentally

  1. #1


    Nickabodd Guest

    Playback device removed accidentally

    I'm using Vista Home Premium, and for the last few days, any sounds would
    stop working, mostly when using media software. I went into my sound devices,
    and I selected not to use the default Playback device (only temporarily), and
    it completed deleted the device. I do not have anything to install with, such
    as a CD-ROM. How can I fix this simple mistake? System Restore didn't work
    for me.

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    Nickabodd Guest

    RE: Playback device removed accidentally

    I got my device enabled again, thanks to dean-dean's reply to an older message.

    However, it still doesn't explain why my sound stops working and the system
    requires a restart. I never had this problem before.



    "Nickabodd" wrote:

    > I'm using Vista Home Premium, and for the last few days, any sounds would
    > stop working, mostly when using media software. I went into my sound devices,
    > and I selected not to use the default Playback device (only temporarily), and
    > it completed deleted the device. I do not have anything to install with, such
    > as a CD-ROM. How can I fix this simple mistake? System Restore didn't work
    > for me.

      My System SpecsSystem Spec

  4. #3



    Newbie
    Join Date : Jan 2008
    Posts : 1
    Vista Home Premium
    Local Time: 03:32 PM


     

    Re: Playback device removed accidentally

    Because it was hard to find that dean-dean's reply, here's the solution again.
    Go to Start>Control Panel>Hardware and Sound>Sound In the playback tab, right click an empty area where the devices should appear. Mark "Show Disabled Devices"

      My System SpecsSystem Spec

  5. #4


    TomB Guest

    Re: Playback device removed accidentally

    What if you do that and the device that you need is not there? I have
    Bluetooth stereo headset but it does not appear in Control Panel/Sound for me
    to make it the default device. It was there prior to a Vista reinstall but
    not now.

    "vistax64nauta" wrote:

    >
    > Because it was hard to find that dean-dean's reply, here's the solution
    > again.
    > Go to Start>Control Panel>Hardware and Sound>Sound In the playback
    > tab, right click an empty area where the devices should appear. Mark
    > "Show Disabled Devices"
    >
    >
    > --
    > vistax64nauta
    >

      My System SpecsSystem Spec

  6. #5


    Xiwn Guest

    Re: Playback device removed accidentally

    Thanks mate!
    I really freaked out when I discovered that none of the support programs, or
    online help couldn't help me.
    *Brand new laptop* <= NO SOUND!
    --
    =>I''m just happy to be here<=


    "vistax64nauta" wrote:

    >
    > Because it was hard to find that dean-dean's reply, here's the solution
    > again.
    > Go to Start>Control Panel>Hardware and Sound>Sound In the playback
    > tab, right click an empty area where the devices should appear. Mark
    > "Show Disabled Devices"
    >
    >
    > --
    > vistax64nauta
    >

      My System SpecsSystem Spec

  7. #6
    devans00's Avatar

    Newbie
    Join Date : Jul 2009
    Silicon Valley, CA
    Posts : 5
    Vista Home Premium 64bit
    Local Time: 12:32 PM
    usa us california

     

    Re: Playback device removed accidentally

    Quote Originally Posted by vistax64nauta View Post
    Because it was hard to find that dean-dean's reply, here's the solution again.
    Go to Start>Control Panel>Hardware and Sound>Sound In the playback tab, right click an empty area where the devices should appear. Mark "Show Disabled Devices"
    Thank you so much, vistax64nauta. I can't tell you how long and hard I've looked for a solution to this problem.

    Unfortunately, it's not that well known so several help desk type people I asked didn't know the right answer.

      My System SpecsSystem Spec

  8. #7


    Ray Luca Guest

    Re: Playback device removed accidentally

    devans00 <guest@xxxxxx-email.com> wrote:

    >Thank you so much, *vistax64nauta*.
    *vistax64nauta* hasn't been around since January of 2008.

      My System SpecsSystem Spec

  9. #8
    devans00's Avatar

    Newbie
    Join Date : Jul 2009
    Silicon Valley, CA
    Posts : 5
    Vista Home Premium 64bit
    Local Time: 12:32 PM
    usa us california

     

    Re: Playback device removed accidentally

    Quote Originally Posted by Ray Luca View Post
    devans00 <guest@xxxxxx-email.com> wrote:

    >Thank you so much, *vistax64nauta*.
    *vistax64nauta* hasn't been around since January of 2008.
    Well, I can still be happy their post helped me out.

      My System SpecsSystem Spec


Playback device removed accidentally
Similar Threads
Thread Forum
Accidentally removed SBS Web Applications SBS Server
Accidentally Removed Administrator Account Vista account administration
Accidentally Removed Administrator Account Vista account administration
HELP! Accidentally removed the details panel.... Want it back! Vista General
Device accidentally removed from Media sharing list Vista networking & sharing