Windows Vista Forums

Vista audio problem with X-Fi

  1. #1


    no audio with Vista & Soundblaster X-Fi Guest

    Vista audio problem with X-Fi

    I installed an audio card (Sound Blaster X-Fi model SB046APCS) and I can't
    hear any sound comming out of my PC (I build it myself). The sound tests
    tell me everyting is working OK and that there are no confilcts with the
    card. Yesterday I downloaded the Vista audio driver
    SBXF_PCDVT_LB_2_15_0004.exe from Creative and still no sound. When
    performing the diagnostics, I can see a green color going up and down in the
    sound bar but thats all.

    I have an Intel DX38BT motherboard, do I have to disable whatvever options
    there are for audio in the BIOS or the motherboard disables it when it
    detects an audio card installed?

    The sound card is recognized by the hardware manager.

    I have run out of ideas, so, any suggestions?

    My email is rubengal@xxxxxx.

    The dvd burners installed are the Plextor 810SA (sata) and the Memorex dvd
    burner(model 32023220). I have placed the music cd in both, with the same
    result, no sound can be heard.

    The speakers I am using are the JBL Creature (which works OK on my other pc).


      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    dev Guest

    Re: Vista audio problem with X-Fi

    http://forums.creative.com/creativel...essage_id=2113

    /no audio with Vista & Soundblaster X-Fi/ said:

    > I installed an audio card (Sound Blaster X-Fi model SB046APCS) and I can't
    > hear any sound comming out of my PC (I build it myself). The sound tests
    > tell me everyting is working OK and that there are no confilcts with the
    > card. Yesterday I downloaded the Vista audio driver
    > SBXF_PCDVT_LB_2_15_0004.exe from Creative and still no sound. When
    > performing the diagnostics, I can see a green color going up and down in the
    > sound bar but thats all.
    >
    > I have an Intel DX38BT motherboard, do I have to disable whatvever options
    > there are for audio in the BIOS or the motherboard disables it when it
    > detects an audio card installed?
    >
    > The sound card is recognized by the hardware manager.
    >
    > I have run out of ideas, so, any suggestions?
    >
    > My email is rubengal@xxxxxx.
    >
    > The dvd burners installed are the Plextor 810SA (sata) and the Memorex dvd
    > burner(model 32023220). I have placed the music cd in both, with the same
    > result, no sound can be heard.
    >
    > The speakers I am using are the JBL Creature (which works OK on my other pc).
    >

      My System SpecsSystem Spec


Vista audio problem with X-Fi
Similar Threads
Thread Forum
Vista 64 Audio Problem? Sound & Audio
Vista x64 Audio Driver Problem ! Sound & Audio
Audio playback & Importing problem on Vista Vista music pictures video
Audio Problem With Vista Ultimate Vista hardware & devices
Vista WMP 11 to XBox 360 audio streaming problem Vista music pictures video