Windows Vista Forums

strange networking problem

  1. #1


    jared Guest

    strange networking problem

    I have a weird Vista networking problem. My LAN card no longer speaks
    to my router. This is a dual boot laptop, and the connection works
    perfectly on Linux.

    It's specific to the wired connection, too - the built-in wireless
    card works fine.

    I went through TCP/IP properties for the card and they are fine.
    'route print' shows 'media disconnected', which makes no sense (plus,
    i double-checked).

    Has anyone seen this behavior? How does one fix it?

    TIA -

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    propman Guest

    Re: strange networking problem

    jared wrote:

    > I have a weird Vista networking problem. My LAN card no longer speaks
    > to my router. This is a dual boot laptop, and the connection works
    > perfectly on Linux.
    >
    > It's specific to the wired connection, too - the built-in wireless
    > card works fine.
    >
    > I went through TCP/IP properties for the card and they are fine.
    > 'route print' shows 'media disconnected', which makes no sense (plus,
    > i double-checked).
    >
    > Has anyone seen this behavior? How does one fix it?
    >
    > TIA -

    Open a terminal session and type:

    ipconfig /all

    Should point you in the right direction....pay attention to DHCP DNS and
    gateway values


      My System SpecsSystem Spec

strange networking problem

Similar Threads
Thread Forum
Strange IE problem
Hello, Folks - my first post in here but I fix PCs for a living and post regularly into TSG. I have an odd problem in a 64 bit Vista system involving...
Browsers & Mail
Strange problem networking two vista boxes 32 bit and 64 bit
I just upgraded both of my computers to Vista Ultimate. One 32 bit and one 64 bit. Both are using NOD32 a/v software. Both are using Comodo Pro...
Vista networking & sharing
Very strange problem networking Vista to XP (wireless)
Hi there, I have a notebook with vista home premium e a home network with XP computers, all are connected through a wireless router. The notebook...
Vista networking & sharing
Very strange UAC problem
If I run Vista Home Premium with UAC turned on my drop down menus on IE7 (favorites, tools etc) don't work. If I turn UAC off they work fine. ...
Vista General
Strange problem!
I posted this question already more than a month ago, but the problem is still there and I got no answer, so I am trying again :-) As of mid...
Vista performance & maintenance
strange networking problem
I have 2 laptops running Vista, I have my wireless router setup and both computers are connected to the internet fine. I can see them in the...
Vista networking & sharing
ACPI problem but no problem at all - Strange thing
Hi. I have a original disk of windows vista business upgrade. Two weeks ago I intalled over a windows xp. No problem at all. Yesterday I hard...
Vista installation & setup