Windows Vista Forums

iPod won't install

  1. #1


    born_sleepy Guest

    iPod won't install

    Hi, I've been trying endlessly for the last three days to get my 5G 60gb iPod
    to install on my computer. I'm running Windows Vista Home Basic. I have my
    iPod set to manually manage and I have disk use enabled. Previously I've
    installed it on my laptop running XP and it worked perfectly. Now on my new
    computer, it doesn't appear at all in iTunes, Windows Explorer, or even
    Device Manager. I've installed it on another computer running Vista using the
    same USB cable, so I know that there's nothing wrong with my iPod or USB
    cable. I've tried plugging other USB storage devices into my computer and
    they work fine, so I know there's nothing wrong with my USB ports (and I've
    tried all six ports). I've reset my iPod, restarted my computer with my iPod
    plugged in, reinstalled iTunes and QuickTime, reinstalled my motherboard
    chipset, did a system restore, and I have all the latest Vista updates
    including Service Pack 1.

    I have no clue how to get this working. I'm not about to pay tech support
    $30 to tell me what I already know, and I'm not about to reinstall my entire
    OS just for one USB device. If anyone has any information, I'd greatly
    appreciate it. I originally posted my problem here:
    http://discussions.apple.com/thread....42650&tstart=0
    You can read about everything I've tried up to this point.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Nonny Guest

    Re: iPod won't install

    On Tue, 3 Jun 2008 18:13:02 -0700, born_sleepy
    <bornsleepy@xxxxxx> wrote:

    >Hi, I've been trying endlessly for the last three days to get my 5G 60gb iPod
    >to install on my computer.
    http://www.apple.com/support/ipod/


    >I'm running Windows Vista Home Basic. I have my
    >iPod set to manually manage and I have disk use enabled. Previously I've
    >installed it on my laptop running XP and it worked perfectly. Now on my new
    >computer, it doesn't appear at all in iTunes, Windows Explorer, or even
    >Device Manager. I've installed it on another computer running Vista using the
    >same USB cable, so I know that there's nothing wrong with my iPod or USB
    >cable. I've tried plugging other USB storage devices into my computer and
    >they work fine, so I know there's nothing wrong with my USB ports (and I've
    >tried all six ports). I've reset my iPod, restarted my computer with my iPod
    >plugged in, reinstalled iTunes and QuickTime, reinstalled my motherboard
    >chipset, did a system restore, and I have all the latest Vista updates
    >including Service Pack 1.
    >
    >I have no clue how to get this working. I'm not about to pay tech support
    >$30 to tell me what I already know, and I'm not about to reinstall my entire
    >OS just for one USB device. If anyone has any information, I'd greatly
    >appreciate it. I originally posted my problem here:
    >http://discussions.apple.com/thread....42650&tstart=0
    >You can read about everything I've tried up to this point.

      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    born_sleepy Guest

    Re: iPod won't install



    "Nonny" wrote:

    > On Tue, 3 Jun 2008 18:13:02 -0700, born_sleepy
    > <bornsleepy@xxxxxx> wrote:
    >

    > >Hi, I've been trying endlessly for the last three days to get my 5G 60gb iPod
    > >to install on my computer.
    >
    > http://www.apple.com/support/ipod/
    >
    >

    > >I'm running Windows Vista Home Basic. I have my
    > >iPod set to manually manage and I have disk use enabled. Previously I've
    > >installed it on my laptop running XP and it worked perfectly. Now on my new
    > >computer, it doesn't appear at all in iTunes, Windows Explorer, or even
    > >Device Manager. I've installed it on another computer running Vista using the
    > >same USB cable, so I know that there's nothing wrong with my iPod or USB
    > >cable. I've tried plugging other USB storage devices into my computer and
    > >they work fine, so I know there's nothing wrong with my USB ports (and I've
    > >tried all six ports). I've reset my iPod, restarted my computer with my iPod
    > >plugged in, reinstalled iTunes and QuickTime, reinstalled my motherboard
    > >chipset, did a system restore, and I have all the latest Vista updates
    > >including Service Pack 1.
    > >
    > >I have no clue how to get this working. I'm not about to pay tech support
    > >$30 to tell me what I already know, and I'm not about to reinstall my entire
    > >OS just for one USB device. If anyone has any information, I'd greatly
    > >appreciate it. I originally posted my problem here:
    > >http://discussions.apple.com/thread....42650&tstart=0
    > >You can read about everything I've tried up to this point.
    >
    > I've already tried all the articles on Apple's support page and none of them worked. As I said before, I even posted my problem on Apple's discussion page here: http://discussions.apple.com/thread....42650&tstart=0
    I've read and tried these articles/threads and they didn't work:
    http://www.apple.com/support/ipod/five_rs/classic/
    http://support.apple.com/kb/TS1538
    http://support.apple.com/kb/TS1363
    http://support.apple.com/kb/TS1369?viewlocale=en_US
    http://support.apple.com/kb/TS1496?viewlocale=en_US
    http://discussions.apple.com/thread....2559&tstart=15
    http://discussions.apple.com/thread....53403&#6853403

    Any other ideas?

      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Nonny Guest

    Re: iPod won't install

    On Tue, 3 Jun 2008 19:49:00 -0700, born_sleepy
    <bornsleepy@xxxxxx> wrote:

    >
    >
    >"Nonny" wrote:
    >

    >> On Tue, 3 Jun 2008 18:13:02 -0700, born_sleepy
    >> <bornsleepy@xxxxxx> wrote:
    >>

    >> >Hi, I've been trying endlessly for the last three days to get my 5G 60gb iPod
    >> >to install on my computer.
    >>
    >> http://www.apple.com/support/ipod/
    >>
    >>

    >> >I'm running Windows Vista Home Basic. I have my
    >> >iPod set to manually manage and I have disk use enabled. Previously I've
    >> >installed it on my laptop running XP and it worked perfectly. Now on my new
    >> >computer, it doesn't appear at all in iTunes, Windows Explorer, or even
    >> >Device Manager. I've installed it on another computer running Vista using the
    >> >same USB cable, so I know that there's nothing wrong with my iPod or USB
    >> >cable. I've tried plugging other USB storage devices into my computer and
    >> >they work fine, so I know there's nothing wrong with my USB ports (and I've
    >> >tried all six ports). I've reset my iPod, restarted my computer with my iPod
    >> >plugged in, reinstalled iTunes and QuickTime, reinstalled my motherboard
    >> >chipset, did a system restore, and I have all the latest Vista updates
    >> >including Service Pack 1.
    >> >
    >> >I have no clue how to get this working. I'm not about to pay tech support
    >> >$30 to tell me what I already know, and I'm not about to reinstall my entire
    >> >OS just for one USB device. If anyone has any information, I'd greatly
    >> >appreciate it. I originally posted my problem here:
    >> >http://discussions.apple.com/thread....42650&tstart=0
    >> >You can read about everything I've tried up to this point.
    >>
    >> I've already tried all the articles on Apple's support page and none of them worked. As I said before, I even posted my problem on Apple's discussion page here: http://discussions.apple.com/thread....42650&tstart=0
    >
    >I've read and tried these articles/threads and they didn't work:
    >http://www.apple.com/support/ipod/five_rs/classic/
    >http://support.apple.com/kb/TS1538
    >http://support.apple.com/kb/TS1363
    >http://support.apple.com/kb/TS1369?viewlocale=en_US
    >http://support.apple.com/kb/TS1496?viewlocale=en_US
    >http://discussions.apple.com/thread....2559&tstart=15
    >http://discussions.apple.com/thread....53403&#6853403
    >
    >Any other ideas?
    Not for you... just one for me.

    I'm gonna killfile this thread to keep it from coming back.

      My System SpecsSystem Spec


iPod won't install
Similar Threads
Thread Forum
Ad Hoc -iPod Vista networking & sharing
dvd to ipod , video to ipod Vista General
Ipod Vista music pictures video
IPOD Vista hardware & devices