Windows Vista Forums

USB messed up

  1. #1


    AlexT Guest

    USB messed up

    Folks

    I have somehow managed to mess up the USB "stack" in Vista.

    Everything else seems to work fine except that if I attach an USB
    device (no matter what device, even a simple hub will do) I get a "new
    device found" wizard, then a prompt for the install CD and finally an
    error to the effect that no valid driver was provided. This happens
    both for devices that do need a specific driver and devices that
    should work out of the box (such as generic USB keys).

    The irritating thing is that I am pretty sure that USB was working
    "out of the box", ie after the initial Vista setup. It's just that I
    have somehow managed to break it... Any idea before I reformat my
    HD ?!

    Any pointer / help / remark appreciated.

    Regards

    --alexT


      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    MICHAEL Guest

    Re: USB messed up

    http://support.microsoft.com/kb/925528

    This article discusses an update that resolves a variety of issues that occur with specific USB
    hardware devices and controllers in Windows Vista.


    "AlexT" <google@atc.ch> wrote in message
    news:1170705037.100932.164090@h3g2000cwc.googlegroups.com...
    > Folks
    >
    > I have somehow managed to mess up the USB "stack" in Vista.
    >
    > Everything else seems to work fine except that if I attach an USB
    > device (no matter what device, even a simple hub will do) I get a "new
    > device found" wizard, then a prompt for the install CD and finally an
    > error to the effect that no valid driver was provided. This happens
    > both for devices that do need a specific driver and devices that
    > should work out of the box (such as generic USB keys).
    >
    > The irritating thing is that I am pretty sure that USB was working
    > "out of the box", ie after the initial Vista setup. It's just that I
    > have somehow managed to break it... Any idea before I reformat my
    > HD ?!
    >
    > Any pointer / help / remark appreciated.
    >
    > Regards
    >
    > --alexT
    >



      My System SpecsSystem Spec

  4. #3


    Wegie Guest

    Re: USB messed up

    In article <1170705037.100932.164090@h3g2000cwc.googlegroups.com>,
    "AlexT" <google@atc.ch> wrote:

    > Folks
    >
    > I have somehow managed to mess up the USB "stack" in Vista.
    >
    > Everything else seems to work fine except that if I attach an USB
    > device (no matter what device, even a simple hub will do) I get a "new
    > device found" wizard, then a prompt for the install CD and finally an
    > error to the effect that no valid driver was provided. This happens
    > both for devices that do need a specific driver and devices that
    > should work out of the box (such as generic USB keys).
    >
    > The irritating thing is that I am pretty sure that USB was working
    > "out of the box", ie after the initial Vista setup. It's just that I
    > have somehow managed to break it... Any idea before I reformat my
    > HD ?!
    >
    > Any pointer / help / remark appreciated.


    this one is easy, get a Mac... and you'll never have to deal with
    messing up a USB Stack... too funny! why you even posted this is
    embarrassing!

    Get a Mac!

    --
    ..

      My System SpecsSystem Spec

  5. #4


    AlexT Guest

    Re: USB messed up

    On Feb 5, 11:06 pm, Wegie <h...@northere.com> wrote:
    > In article <1170705037.100932.164...@h3g2000cwc.googlegroups.com>,
    >
    >
    >
    >
    >
    > "AlexT" <goo...@atc.ch> wrote:
    > > Folks

    >
    > > I have somehow managed to mess up the USB "stack" in Vista.

    >
    > > Everything else seems to work fine except that if I attach an USB
    > > device (no matter what device, even a simple hub will do) I get a "new
    > > device found" wizard, then a prompt for the install CD and finally an
    > > error to the effect that no valid driver was provided. This happens
    > > both for devices that do need a specific driver and devices that
    > > should work out of the box (such as generic USB keys).

    >
    > > The irritating thing is that I am pretty sure that USB was working
    > > "out of the box", ie after the initial Vista setup. It's just that I
    > > have somehow managed to break it... Any idea before I reformat my
    > > HD ?!

    >
    > > Any pointer / help / remark appreciated.

    >
    > this one is easy, get a Mac... and you'll never have to deal with
    > messing up a USB Stack... too funny! why you even posted this is
    > embarrassing!
    >
    > Get a Mac!
    >
    > --
    > .- Hide quoted text -
    >
    > - Show quoted text -


    errr... this is happening on a dual boot Macbook... )


      My System SpecsSystem Spec


USB messed up
Similar Threads
Thread Forum
IE8 Favorites Messed Up!! Browsers & Mail
I think I must have messed something up--Really bad. Help? General Discussion
can't log on - registry messed up Vista General
i think i messed something up... Vista General
Vista64 messed up my PC General Discussion