1.    22 Mar 2008 #1
    jkk Guest

    553 Authentication is required to send mail


    I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    trying to send.
    I have Vista loaded with McAfee.
    Any help?
      My System SpecsSystem Spec

  2.    22 Mar 2008 #2
    a little confused Guest

    RE: 553 Authentication is required to send mail


    I had this yeterday there should be a BTyahoo url shown, follow it and it
    will show you what to do !!!

    "jkk" wrote:

    > I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    > trying to send.
    > I have Vista loaded with McAfee.
    > Any help?
      My System SpecsSystem Spec

  3.    22 Mar 2008 #3
    jkk Guest

    RE: 553 Authentication is required to send mail


    no such url shown? actually says e-mail scanning encountered a problem and
    message could not be sent. It also states to verify the format of your
    recipient addresses and then resend but I have used these addresses with
    thunderbird without issue.

    "a little confused" wrote:

    > I had this yeterday there should be a BTyahoo url shown, follow it and it
    > will show you what to do !!!
    >
    > "jkk" wrote:
    >

    > > I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    > > trying to send.
    > > I have Vista loaded with McAfee.
    > > Any help?
      My System SpecsSystem Spec

  4.    22 Mar 2008 #4
    Gary VanderMolen Guest

    Re: 553 Authentication is required to send mail


    Two things.
    1. Windows Mail is not compatible with McAfee antivirus.
    2. Go to Tools, Accounts, select the email account, Properties,
    Servers, select "My server requires authentication." Click OK.

    --
    Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)


    "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:ECFDE6AE-9FB0-4215-8F35-EDDAD6480E93@xxxxxx

    >I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    > trying to send.
    > I have Vista loaded with McAfee.
    > Any help?

      My System SpecsSystem Spec

  5.    22 Mar 2008 #5
    jkk Guest

    Re: 553 Authentication is required to send mail


    just a note saying thank you Gary. It worked

    "Gary VanderMolen" wrote:

    > Two things.
    > 1. Windows Mail is not compatible with McAfee antivirus.
    > 2. Go to Tools, Accounts, select the email account, Properties,
    > Servers, select "My server requires authentication." Click OK.
    >
    > --
    > Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)
    >
    >
    > "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:ECFDE6AE-9FB0-4215-8F35-EDDAD6480E93@xxxxxx

    > >I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    > > trying to send.
    > > I have Vista loaded with McAfee.
    > > Any help?
    >
    >
    >
      My System SpecsSystem Spec

  6.    22 Mar 2008 #6
    Gary VanderMolen Guest

    Re: 553 Authentication is required to send mail


    Glad to help out.

    --
    Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)


    "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:F3CD2DAC-4E68-405B-BAFC-EB272F140F3B@xxxxxx

    > just a note saying thank you Gary. It worked
    >
    > "Gary VanderMolen" wrote:
    >

    >> Two things.
    >> 1. Windows Mail is not compatible with McAfee antivirus.
    >> 2. Go to Tools, Accounts, select the email account, Properties,
    >> Servers, select "My server requires authentication." Click OK.
    >>
    >> --
    >> Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)
    >>
    >>
    >> "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:ECFDE6AE-9FB0-4215-8F35-EDDAD6480E93@xxxxxx

    >> >I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    >> > trying to send.
    >> > I have Vista loaded with McAfee.
    >> > Any help?
    >>
    >>
    >>

      My System SpecsSystem Spec

  7.    22 Mar 2008 #7
    Will Guest

    Re: 553 Authentication is required to send mail


    Hi Gary

    Yes please...I have vista with Mcafee...I haven't a clue about how to fix
    the problem....I've not changed any of the settings so it is baffling me!

    Thanks
    Will

    "Gary VanderMolen" wrote:

    > Glad to help out.
    >
    > --
    > Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)
    >
    >
    > "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:F3CD2DAC-4E68-405B-BAFC-EB272F140F3B@xxxxxx

    > > just a note saying thank you Gary. It worked
    > >
    > > "Gary VanderMolen" wrote:
    > >

    > >> Two things.
    > >> 1. Windows Mail is not compatible with McAfee antivirus.
    > >> 2. Go to Tools, Accounts, select the email account, Properties,
    > >> Servers, select "My server requires authentication." Click OK.
    > >>
    > >> --
    > >> Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)
    > >>
    > >>
    > >> "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:ECFDE6AE-9FB0-4215-8F35-EDDAD6480E93@xxxxxx
    > >> >I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    > >> > trying to send.
    > >> > I have Vista loaded with McAfee.
    > >> > Any help?
    > >>
    > >>
    > >>
    >
    >
    >
      My System SpecsSystem Spec

  8.    22 Mar 2008 #8
    Gary VanderMolen Guest

    Re: 553 Authentication is required to send mail


    Will, I haven't seen a problem statement from you, so I don't know
    what the exact issue is. How can I help you?

    --
    Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)


    "Will" <Will@xxxxxx> wrote in message news:6BB6B014-0EA6-4226-A5A2-732959AECE04@xxxxxx

    > Hi Gary
    >
    > Yes please...I have vista with Mcafee...I haven't a clue about how to fix
    > the problem....I've not changed any of the settings so it is baffling me!
    >
    > Thanks
    > Will
    >
    > "Gary VanderMolen" wrote:
    >

    >> Glad to help out.
    >>
    >> --
    >> Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)
    >>
    >>
    >> "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:F3CD2DAC-4E68-405B-BAFC-EB272F140F3B@xxxxxx

    >> > just a note saying thank you Gary. It worked
    >> >
    >> > "Gary VanderMolen" wrote:
    >> >
    >> >> Two things.
    >> >> 1. Windows Mail is not compatible with McAfee antivirus.
    >> >> 2. Go to Tools, Accounts, select the email account, Properties,
    >> >> Servers, select "My server requires authentication." Click OK.
    >> >>
    >> >> --
    >> >> Gary VanderMolen, MS-MVP (WLMail)
    >> >>
    >> >>
    >> >> "jkk" <jkk@xxxxxx> wrote in message news:ECFDE6AE-9FB0-4215-8F35-EDDAD6480E93@xxxxxx
    >> >> >I receive mail fine but keep getting the above e-mail message problem when
    >> >> > trying to send.
    >> >> > I have Vista loaded with McAfee.
    >> >> > Any help?

      My System SpecsSystem Spec


Similar Threads
Thread Forum
error 480 authentication required
I have a Dell dimension E521 with Vista home premium. I have been able to access newsgroups until yesterday . I get the 480 error message, code...
Vista mail
mail won't send and i have done the authentication setting?
The message could not be sent. The authentication setting might not be correct for your outgoing e-mail server. For help solving this problem, go...
Vista mail
480 Authentication required for command
who can help in following problem? while i request my newsgroup, i receive an error with following contents: 480 Authentication required for...
Vista mail
407 Proxy Authentication Required
Trying to use PPM (perl module manager) to download modules. I have my old XP box next to my new vista box. Both DOS environments look identical...
Vista General
authentication error / email to be sent but nothing to send.
I can get into my isp's email account and send and recieve emails . When I pull up windows mail I get error messege authintication error. and...
Vista mail
Can't send/receive. Logon authentication required
I've read many messages in this group from people who are having the same problem as I am. When I send/receive in Windows Mail I am asked to enter...
Vista mail
Proxy authentication required error when calling wsdl.exe
Hi... I'm trying to get some wsdl for ws call from powershell (weather service example from keith hill's blog)... The code looks like this: PoSH...
PowerShell

Our Sites
  • Ten Forums
  • Eight Forums
  • Seven Forums
  • PC Help Forum
  • Help Me Bake
  • Site Links
  • Contact Us
  • Privacy and Cookies
  • About Us
    Windows Vista Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 22:52.
    .