Windows Vista Forums

My emails won't send

  1. #1



    Newbie
    Join Date : Sep 2008
    Posts : 2
    Vista Home Premium 32 bit
    Local Time: 07:44 AM

    My emails won't send

    Hi,

    Hope someone can help me! I had a problem a while ago and had to reinstall vista, since then me emails won't send (i can receive them). I get the error message below:

    The connection to the server has failed. Subject 'test', Account: 'pop.1and1.co.uk', Server: 'auth.SMTP.1and1.co.uk', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E

    I've tried switching of my virus scaning software for emails (I'm using Panda), I've also tried downloading update KB941090 and this doesn't work... I also have the server set up with the correct incoming and outgoing ports for SMTP and POP.

    I've been trying to sort this out for hours! can anyone help?

    thanks so much, Helen

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    Gary VanderMolen Guest

    Re: My emails won't send

    You may want to take a look at your provider's troubleshooting page:
    http://faq.oneandone.co.uk/communica...ooting/10.html

    Note the reference to a port 25 block. That is a very likely reason for
    your trouble. For more on this, see
    http://www.postcastserver.com/help/P..._Blocking.aspx

    1and1 suggests changing your outgoing port number from 25 to 587.

    --
    Gary VanderMolen, MS-MVP (Mail)


    "helen 0311pen" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message news:385a4941702a149ddc7bf50c4c0567ab@xxxxxx-gateway.com...

    >
    > Hi,
    >
    > Hope someone can help me! I had a problem a while ago and had to
    > reinstall vista, since then me emails won't send (i can receive them).
    > I get the error message below:
    >
    > The connection to the server has failed. Subject 'test', Account:
    > 'pop.1and1.co.uk', Server: 'auth.SMTP.1and1.co.uk', Protocol: SMTP,
    > Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E
    >
    > I've tried switching of my virus scaning software for emails (I'm using
    > Panda), I've also tried downloading update KB941090 and this doesn't
    > work... I also have the server set up with the correct incoming and
    > outgoing ports for SMTP and POP.
    >
    > I've been trying to sort this out for hours! can anyone help?
    >
    > thanks so much, Helen
    >
    >
    > --
    > helen 0311pen

      My System SpecsSystem Spec

  4. #3



    Newbie
    Join Date : Sep 2008
    Posts : 2
    Vista Home Premium 32 bit
    Local Time: 07:44 AM


      Thread Starter

    Re: My emails won't send

    Thanks so much, it worked! If only I knew it would be that simple!!

      My System SpecsSystem Spec

  5. #4


    Gary VanderMolen Guest

    Re: My emails won't send

    You're very welcome.
    Don't feel bad. Finding the 'simple' solution comes only after
    working with this stuff for years.

    --
    Gary VanderMolen, MS-MVP (Mail)


    "helen 0311pen" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message news:df7c22adaf7a78d87f0195d7581245e0@xxxxxx-gateway.com...

    >
    > Thanks so much, it worked! If only I knew it would be that simple!!
    >
    >
    > --
    > helen 0311pen

      My System SpecsSystem Spec


My emails won't send
Similar Threads
Thread Forum
Can receive emails but unable to send emails in Windows Mail Vista mail
Can't send or recieve emails You didn't send me a confirmation ema Vista mail
can send emails but can't receive emails Vista mail
I can receive emails but I can't send emails Vista mail
Can't send emails or delete certain emails Vista mail