Windows Vista Forums

i need help setting up my email

  1. #1


    enaid09 Guest

    i need help setting up my email

    first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
    labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
    no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
    emails but that is not so. i keep geting this message;
    The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
    server name correctly.
    Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
    Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.

    can someone please help me. i will trully appreciate it.
    Diane

      My System SpecsSystem Spec

  2.   


  3. #2


    Gary VanderMolen Guest

    Re: i need help setting up my email

    As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
    The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
    and its port number is 587, not 25. For more info, see
    http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/

    To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
    on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
    then go to the Advanced tab to make port number corrections.

    Gary VanderMolen

    "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
    > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
    > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
    > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
    > emails but that is not so. i keep geting this message;
    > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
    > server name correctly.
    > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
    > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
    >
    > can someone please help me. i will trully appreciate it.
    > Diane




      My System SpecsSystem Spec

  4. #3


    enaid09 Guest

    Re: i need help setting up my email

    thank u,
    i tried it and no i get this message:

    Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
    Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
    imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
    Error Number: 0x800CCC60

    "Gary VanderMolen" wrote:

    > As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
    > The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
    > and its port number is 587, not 25. For more info, see
    > http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
    >
    > To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
    > on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
    > then go to the Advanced tab to make port number corrections.
    >
    > Gary VanderMolen
    >
    > "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
    > > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
    > > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
    > > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
    > > emails but that is not so. i keep geting this message;
    > > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
    > > server name correctly.
    > > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
    > > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
    > >
    > > can someone please help me. i will trully appreciate it.
    > > Diane

    >
    >
    >


      My System SpecsSystem Spec

  5. #4


    Gary VanderMolen Guest

    Re: i need help setting up my email

    You have mixed up the outgoing and incoming ports.
    The outgoing server (smtp.aol.com) should have port 587.
    The incoming server (imap.aol.com) should have port 143.

    Gary VanderMolen

    "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7B33BBE5-64BA-4BD2-9958-6D8CC844AD55@microsoft.com...
    > thank u,
    > i tried it and no i get this message:
    >
    > Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
    > Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
    > imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
    > Error Number: 0x800CCC60
    >
    > "Gary VanderMolen" wrote:
    >
    >> As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
    >> The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
    >> and its port number is 587, not 25. For more info, see
    >> http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
    >>
    >> To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
    >> on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
    >> then go to the Advanced tab to make port number corrections.
    >>
    >> Gary VanderMolen
    >>
    >> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
    >> > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
    >> > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
    >> > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
    >> > emails but that is not so. i keep geting this message;
    >> > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
    >> > server name correctly.
    >> > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
    >> > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
    >> >
    >> > can someone please help me. i will trully appreciate it.
    >> > Diane

    >>
    >>
    >>




      My System SpecsSystem Spec

  6. #5


    enaid09 Guest

    Re: i need help setting up my email

    Gary,
    i now received this message:

    The connection to the server has failed. Subject 'hi', Account:
    'imap.aol.com', Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Port: 587,
    Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E

    i changed what you told me too. but you know what i think i did not set it
    up right. if there is such a thing.


    "Gary VanderMolen" wrote:

    > You have mixed up the outgoing and incoming ports.
    > The outgoing server (smtp.aol.com) should have port 587.
    > The incoming server (imap.aol.com) should have port 143.
    >
    > Gary VanderMolen
    >
    > "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7B33BBE5-64BA-4BD2-9958-6D8CC844AD55@microsoft.com...
    > > thank u,
    > > i tried it and no i get this message:
    > >
    > > Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
    > > Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
    > > imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
    > > Error Number: 0x800CCC60
    > >
    > > "Gary VanderMolen" wrote:
    > >
    > >> As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
    > >> The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
    > >> and its port number is 587, not 25. For more info, see
    > >> http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
    > >>
    > >> To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
    > >> on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
    > >> then go to the Advanced tab to make port number corrections.
    > >>
    > >> Gary VanderMolen
    > >>
    > >> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
    > >> > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
    > >> > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
    > >> > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
    > >> > emails but that is not so. i keep geting this message;
    > >> > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
    > >> > server name correctly.
    > >> > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
    > >> > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
    > >> >
    > >> > can someone please help me. i will trully appreciate it.
    > >> > Diane
    > >>
    > >>
    > >>

    >
    >
    >


      My System SpecsSystem Spec

  7. #6


    Gary VanderMolen Guest

    Re: i need help setting up my email

    Read my last instructions again. You still have a mismatch
    between the server name ('imap.aol.com') and the port (587).
    Those two don't belong together. Looks like you are trying
    to send, so the server name for that should be smtp.aol.com.

    Gary VanderMolen

    "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7048347C-6647-4E32-851F-2547A96B887C@microsoft.com...
    > Gary,
    > i now received this message:
    >
    > The connection to the server has failed. Subject 'hi', Account:
    > 'imap.aol.com', Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Port: 587,
    > Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E
    >
    > i changed what you told me too. but you know what i think i did not set it
    > up right. if there is such a thing.
    >
    >
    > "Gary VanderMolen" wrote:
    >
    >> You have mixed up the outgoing and incoming ports.
    >> The outgoing server (smtp.aol.com) should have port 587.
    >> The incoming server (imap.aol.com) should have port 143.
    >>
    >> Gary VanderMolen
    >>
    >> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7B33BBE5-64BA-4BD2-9958-6D8CC844AD55@microsoft.com...
    >> > thank u,
    >> > i tried it and no i get this message:
    >> >
    >> > Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
    >> > Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
    >> > imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
    >> > Error Number: 0x800CCC60
    >> >
    >> > "Gary VanderMolen" wrote:
    >> >
    >> >> As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
    >> >> The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
    >> >> and its port number is 587, not 25. For more info, see
    >> >> http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
    >> >>
    >> >> To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
    >> >> on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
    >> >> then go to the Advanced tab to make port number corrections.
    >> >>
    >> >> Gary VanderMolen
    >> >>
    >> >> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
    >> >> > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
    >> >> > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
    >> >> > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
    >> >> > emails but that is not so. i keep geting this message;
    >> >> > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
    >> >> > server name correctly.
    >> >> > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
    >> >> > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
    >> >> >
    >> >> > can someone please help me. i will trully appreciate it.
    >> >> > Diane
    >> >>
    >> >>
    >> >>

    >>
    >>
    >>




      My System SpecsSystem Spec


i need help setting up my email
Similar Threads
Thread Forum
setting up email accounts on Windows Vista email Vista mail
Setting up email Vista mail
Setting Up Email Vista mail
Setting Up Email Vista mail
Re: Setting MSN email as default email in Vista Vista mail