Windows Vista Forums

Windows Movie Maker won't play clips.

  1. #1


    WCiii Guest

    Windows Movie Maker won't play clips.

    I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is now
    in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open this
    file with windows movie maker, it divides the file into clips. However, only
    some of these clips play in the preview. The other clips only show a black
    screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I fix
    this?

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Lightbringer Guest

    RE: Windows Movie Maker won't play clips.

    Did you get an answer to this? I'm having the same problem.

    "WCiii" wrote:

    > I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is now
    > in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open this
    > file with windows movie maker, it divides the file into clips. However, only
    > some of these clips play in the preview. The other clips only show a black
    > screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I fix
    > this?


      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Jeremy Drake Guest

    Re: Windows Movie Maker won't play clips.

    I have a nearly similar problem where the preview shows nothing but a green
    color with most formats except for DV, AVI, and WMV. I am wondering if it's
    something in the registry that took an unnessessary change. Right now I have
    to send my videos to another computer in my house to edit them in a
    different editor.

    "Lightbringer" <Lightbringer@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:E5B1C6A5-CBD7-4424-910B-DF982E67B927@microsoft.com...
    > Did you get an answer to this? I'm having the same problem.
    >
    > "WCiii" wrote:
    >
    >> I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is
    >> now
    >> in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open
    >> this
    >> file with windows movie maker, it divides the file into clips. However,
    >> only
    >> some of these clips play in the preview. The other clips only show a
    >> black
    >> screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I
    >> fix
    >> this?



      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    zachd [MSFT] Guest

    Re: Windows Movie Maker won't play clips.


    What exact formats *are* showing green color... ?

    --
    Speaking for myself only.
    See http://zachd.com/pss/pss.html for some helpful WMP info.
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    --

    "Jeremy Drake" <sdsramza@live.com> wrote in message
    news:C42DEE7F-1D62-41D4-9CC7-65E5992BB952@microsoft.com...
    >I have a nearly similar problem where the preview shows nothing but a green
    >color with most formats except for DV, AVI, and WMV. I am wondering if it's
    >something in the registry that took an unnessessary change. Right now I
    >have to send my videos to another computer in my house to edit them in a
    >different editor.
    >
    > "Lightbringer" <Lightbringer@discussions.microsoft.com> wrote in message
    > news:E5B1C6A5-CBD7-4424-910B-DF982E67B927@microsoft.com...
    >> Did you get an answer to this? I'm having the same problem.
    >>
    >> "WCiii" wrote:
    >>
    >>> I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is
    >>> now
    >>> in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open
    >>> this
    >>> file with windows movie maker, it divides the file into clips. However,
    >>> only
    >>> some of these clips play in the preview. The other clips only show a
    >>> black
    >>> screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I
    >>> fix
    >>> this?

    >




      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Blue Guest

    Re: Windows Movie Maker won't play clips.

    Hello, I have the very same problem, so far my video is about 20 min long
    with clips, and after my last clip i was trying to add more and when i add
    them and hit play to preview it, it shows up all black. I open the file
    manually and it views fine, i preview it in the import pane and it works
    fine, but for some reason everything after my last working clip, when i add
    it to the timeline it plays Black..anyone find the sollution to this problem,
    im really trying to finish this video, please help =)

    "zachd [MSFT]" wrote:

    >
    > What exact formats *are* showing green color... ?
    >
    > --
    > Speaking for myself only.
    > See http://zachd.com/pss/pss.html for some helpful WMP info.
    > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    > --
    >
    > "Jeremy Drake" <sdsramza@xxxxxx> wrote in message
    > news:C42DEE7F-1D62-41D4-9CC7-65E5992BB952@xxxxxx

    > >I have a nearly similar problem where the preview shows nothing but a green
    > >color with most formats except for DV, AVI, and WMV. I am wondering if it's
    > >something in the registry that took an unnessessary change. Right now I
    > >have to send my videos to another computer in my house to edit them in a
    > >different editor.
    > >
    > > "Lightbringer" <Lightbringer@xxxxxx> wrote in message
    > > news:E5B1C6A5-CBD7-4424-910B-DF982E67B927@xxxxxx

    > >> Did you get an answer to this? I'm having the same problem.
    > >>
    > >> "WCiii" wrote:
    > >>
    > >>> I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is
    > >>> now
    > >>> in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open
    > >>> this
    > >>> file with windows movie maker, it divides the file into clips. However,
    > >>> only
    > >>> some of these clips play in the preview. The other clips only show a
    > >>> black
    > >>> screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I
    > >>> fix
    > >>> this?
    > >
    >
    >
    >

      My System SpecsSystem Spec


Windows Movie Maker won't play clips.
Similar Threads
Thread Forum
Playing clips on Windows Movie maker Vista music pictures video
Windows Movie Maker won't create clips Vista General
Movie maker 6.0 impossible to play clips(timeline) when add transi Vista music pictures video
Having trouble with clips in windows movie maker please help. Vista music pictures video
Movie Maker (Vista, v. 6 ??) won't play storyboard/preview clips Vista music pictures video