Windows Vista Forums

No System Audio or Internet Audio

  1. #1


    dancehaus Guest

    No System Audio or Internet Audio

    Vista 32 Ultimate:
    I can play media using WMP and iTunes, but there are no Windows System
    Sounds (like startup), and I can't hear audio on sites like youtube. Neither
    can I hear the previews of System Sounds when I go thru Control Panel to
    adjust them.
    I have onboard sound with a VIA P4M890M chipset. I have updated all the
    drivers. I have checked my device manager. I can't think of what else it
    might be. Yes the computer and speakers are plugged in and turned on. ;-)
    Please help!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    SHIRLEY Guest

    RE: No System Audio or Internet Audio



    "dancehaus" wrote:

    > Vista 32 Ultimate:
    > I can play media using WMP and iTunes, but there are no Windows System
    > Sounds (like startup), and I can't hear audio on sites like youtube. Neither
    > can I hear the previews of System Sounds when I go thru Control Panel to
    > adjust them.
    > I have onboard sound with a VIA P4M890M chipset. I have updated all the
    > drivers. I have checked my device manager. I can't think of what else it
    > might be. Yes the computer and speakers are plugged in and turned on. ;-)
    > Please help!

      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    dancehaus Guest

    RE: No System Audio or Internet Audio

    I'm sorry, was this supposed to be a response? I don't see any text.

    "SHIRLEY" wrote:

    >
    >
    > "dancehaus" wrote:
    >

    > > Vista 32 Ultimate:
    > > I can play media using WMP and iTunes, but there are no Windows System
    > > Sounds (like startup), and I can't hear audio on sites like youtube. Neither
    > > can I hear the previews of System Sounds when I go thru Control Panel to
    > > adjust them.
    > > I have onboard sound with a VIA P4M890M chipset. I have updated all the
    > > drivers. I have checked my device manager. I can't think of what else it
    > > might be. Yes the computer and speakers are plugged in and turned on. ;-)
    > > Please help!

      My System SpecsSystem Spec

No System Audio or Internet Audio

Similar Threads
Thread Forum
HDMI audio doesn't work, no audio devices detected.
Alright here's my situation: I have a Core2Duo PC running Vista Home Premium 32 bit, hooked up to my TV using a HDMI cable. This has been working...
Sound & Audio
Audio Problem - 5.1 & 7.1 channel not working with Realtek HD audio & ATI HD4670
Can someone please help me try and figure out why my audio isnt working the way is should be? Playing a blu ray disc (Tron Legacy) using PowerDVD...
Sound & Audio
How to select only one audio source in dual audio avi/mkv file
Hello, I've some video files which have dual audio. Media player classic is playing only one of 2 audio source and i'm able to change it in media...
Software
audio device on high definition audio bus issues
Alright, so randomly the audio just stopped working on this dell inspiron e1405. it has recently been converted back to windows xp from linux, but...
.NET General
How do I get audio file format in audio filter driver?
Before writing, I'm not skilled in English. So you may have difficulty understanding my questing. ^^ Currently, I'm making audio upper filter...
Vista music pictures video
Realtek AC'97 audio driver provided by Microsoft. Audio error MCE
Realtek AC'97 audio on HP. the audio error message and distorted music randomly happen in Vista MCE. This Realtek AC'97 audio driver was downloaded...
Vista hardware & devices
Vista Beta 2 - Audio / Sound Drivers - Universal Audio Architectur
Installed Vista Beta 2 with no problems, it dual-boots alongside XP Media Center on my new HP Pavillion a1410n. All the hardware worked immediately...
Vista hardware & devices