Windows Vista Forums

A printer shared with "Net use LPT2 \\computer\printer /persistent:yes" command appears disconnect few minutes after last job

  1. #1


    Juan Carlos Guest

    A printer shared with "Net use LPT2 \\computer\printer /persistent:yes" command appears disconnect few minutes after last job

    Hi,

    I have a basic POS printer shared to the lan. I use "NET USE LPT2
    \\computer\printer /persistent:yes" to use this printer as local port LPT2.
    The printer is attached to a printserver and it works fine from Vista.

    With this command we have been working the printer fine and with not
    problems, but since we have bought a new Vista OS based computer, had found
    this problem.

    First time we want to send a job to the printer, it works fine or sometimes
    we need to send the job again. After this we can send jobs to the print with
    no problems. If we wait for some minutes, next job can not be printed.

    We type the NET USE command and it shows:

    Status Local Remote
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    Disconnected LPT2 \\computer\printer

    Sorry for my poor english.

    We are sure the problems are not the printer, printserver or lan. This
    configuration was tested in XP and we did not found any problems, so why
    "net use" command disconnect if a persistent option was selected?

    Please, I need some help

    Best regards

    Juan Carlos



      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Juan Carlos Guest

    Re: A printer shared with "Net use LPT2 \\computer\printer /persistent:yes" command appears disconnect few minutes after last job

    I need some help, please.

    "Juan Carlos" <nada@xxxxxx> escribió en el mensaje
    news:uqIiIZ9OIHA.5264@xxxxxx

    > Hi,
    >
    > I have a basic POS printer shared to the lan. I use "NET USE LPT2
    > \\computer\printer /persistent:yes" to use this printer as local port
    > LPT2. The printer is attached to a printserver and it works fine from
    > Vista.
    >
    > With this command we have been working the printer fine and with not
    > problems, but since we have bought a new Vista OS based computer, had
    > found this problem.
    >
    > First time we want to send a job to the printer, it works fine or
    > sometimes we need to send the job again. After this we can send jobs to
    > the print with no problems. If we wait for some minutes, next job can not
    > be printed.
    >
    > We type the NET USE command and it shows:
    >
    > Status Local Remote
    > -----------------------------------------------------------------------------------------------
    > Disconnected LPT2 \\computer\printer
    >
    > Sorry for my poor english.
    >
    > We are sure the problems are not the printer, printserver or lan. This
    > configuration was tested in XP and we did not found any problems, so why
    > "net use" command disconnect if a persistent option was selected?
    >
    > Please, I need some help
    >
    > Best regards
    >
    > Juan Carlos
    >
    >


      My System SpecsSystem Spec


A printer shared with "Net use LPT2 \\computer\printer /persistent:yes" command appears disconnect few minutes after last job
Similar Threads
Thread Forum
Shared Printer - How to remove "connect as different user"? Server General
How do you Undo a "Connect as different user" to a shared printer? Vista General
Printer appears in "Printers" window, but not in File > Print dropdown list Vista print fax & scan
Printer ports shared with NET USE disconnect after few minutes Vista networking & sharing
"Access Denied" Error Installing Shared Printer *FIX* Vista print fax & scan