USB Strange behavior


  1.    12 May 2009 #1
    Join Date : Feb 2009
    Amsterdam
    Posts : 5
    Vista Ultimate x64
    Local Time: 19:05

    USB Strange behavior


    Hello fellow Vista users.

    I have a question regarding usb. Yesterday I inserted my usb flash stick in my computer to connect with my wireless router.

    I had internet for a whole day when all of a sudden my connection was gone. At first I thought it could of been that the usb stick is broken, so I went out and got a new one. Plugged that one in and the same thing happens.

    Every time I plug it into my pc I hear the sound that Vista makes when a device is not recognized. I installed all the drivers and everything was working fine 2 days ago.

    I'm now using my old usb connector and it's working great. I tried all the usb connectors but all of them make the sound when a device is not recognized.

    I really hope someone can solve this for me, I'd like to use my new hardware at it's fullest.

    P.S. I'm running on Windows Vista Ultimate x64 with SP1 applied with the latest patches and updates.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    14 May 2009 #2
    Join Date : Feb 2009
    Amsterdam
    Posts : 5
    Vista Ultimate x64
    Local Time: 19:05


      Thread Starter

    Re: USB Strange behavior


    Still no solution? Come on people... I'm sure someone knows how to fix this.
      My System SpecsSystem Spec

  3.    14 May 2009 #3
    Join Date : May 2008
    Posts : 15
    Vista
    Local Time: 14:05
    usa us missouri

     

    Re: USB Strange behavior


    I, too, have a strange usb problem.
    I have been using a WD 1TB external HD for a few months for backups. It connects via a usb slot. I have 8 individual usb slots on my computer for things like the mouse, keyboard, printer, etc. All those still work. However, the ex-HD does not as of last week. I keep getting "that sound" that Vista doesn't recognize installed hardware. huh? It's been recognizing it for months.
    I have tried changing the peripherals around to no avail. USB drives still work and are recognized as soon as I plug them in. I have even downloaded and installed the drivers from the WD site. Nothing. I've shut down and rebooted and plugged in the ex-HD so many times and variations that I don't remember what day it is.
    I'm open for suggestions!
      My System SpecsSystem Spec

  4.    14 May 2009 #4
    Join Date : May 2009
    Posts : 6
    Vista Home Premium (32bit)
    Local Time: 15:05
    canada ca ontario

     

    Re: USB Strange behavior


    when you install a device , you install it under a port ... try plugging it into the port you assigned it to
      My System SpecsSystem Spec

  5.    14 May 2009 #5
    Join Date : Feb 2009
    Amsterdam
    Posts : 5
    Vista Ultimate x64
    Local Time: 19:05


      Thread Starter

    Re: USB Strange behavior


    did that already brayden, same story as above.
      My System SpecsSystem Spec

  6.    14 May 2009 #6
    Join Date : May 2008
    Posts : 15
    Vista
    Local Time: 14:05
    usa us missouri

     

    Re: USB Strange behavior


    thanks, brayden, but, same as before...
    I've been doing a lot of google-ing and it seems this is a problem on a lot of machines...
    Apparently, MS knows about it, too...
      My System SpecsSystem Spec

USB Strange behavior

Similar Threads
Thread Forum
strange access behavior.
Hello. my network. 3 computers. 1 named NASbox, running a deadsimple samba server on a debian install. this one is in the closet. connected to...
Vista networking & sharing
Strange Behavior 2
Today, I noticed I had six NEW (Unread) messages in my Sent Items that were messages I sent a few days ago. Also, all of these message titles are...
Live Mail
More strange behavior
I just upgraded to the latest version 14.0.8050.1202 and some strange things are happening. First, I don't seem to be saving my Sent messages. I...
Live Mail
Strange multi_monitor behavior
Using VPC2007 SP1 on XP SP3 host. Various guests, all with Additions installed. I've only recently started using VPC2007, but I do not remember...
Virtual PC
Strange CTL-S behavior with VHP and MSWord2007
There's nothing unusual about this unit, which otherwise works perfectly now. Working on a Word document, I'll often do CTL-S to save it and see...
Vista General
Strange Behavior
Hey, So I have an HP ExperssCard Digital/Anaglog TV Tuner for my laptop. So the first thing I did after inserting it (and after installing the...
Software
strange behavior
i can no longer drag and drop anything into any folder (Recycle Bin included) on my desktop. all that happens is that icon replaces whatever icon...
Vista General

Our Sites
  • Ten Forums
  • Eight Forums
  • Seven Forums
  • Help Me Bake
  • Site Links
  • Contact Us
  • Privacy and Cookies
  • About Us
    Windows Vista Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 14:05.
    .