Aero Turns Off Why???

ConsoleKing

New Member
Hi,

Currently suffering a problem with my Vista 32Bit Ultimate OS.

I'm running a Q6600, 2GB Crucial Ballistix, 7900GS 256MB...

I leave my PC running 24/7 sometimes when I return after a few hours a little ! sign is in the icon bar at the bottom right of the screen. I double click it and it says that aero turned itself off due to it using most of the ram.

While this is occurring I see CPU usage at 0% and ram usage at it's typical 30%.

Could someone help me diagnose the problem and a fix so Aero always stays on?

Thanks in advance :)
 

My Computer

geezer10

Engineer
Vista Pro
sounds like you have a memory leak in some other application. Task Manager is a good place to start diagnosis.
 

My Computer

System One

  • CPU
    E8400
    Motherboard
    asus p5ql-e
    Memory
    ocz pc 1066 2x2gb
    Graphics Card(s)
    asus eah3650 silent
    Sound Card
    Edirol UA-25
    Monitor(s) Displays
    Gateway FPD2185W
    Screen Resolution
    1680 x 1050
    Hard Drives
    750g samsung
    PSU
    Zalman ZM460B 460W
    Case
    Lian Li A05 + 2 x Sythe S-FLEX SFF21D 120mm case fan
    Cooling
    Coolermaster Hyper Z600 fanless CPU cooler
    Mouse
    Microsoft Laser Mouse 6000
    Keyboard
    Merc Stealth
    Internet Speed
    DSL

Frozen

New Member
My computer runs aero, but then on random occasions it turns itself off, and the colour-change menu turns to one off XP. STRANGE.
 

My Computer

deltatux

New Member
Sometimes some of your programs do not support Aero at all or Aero doesn't support it. Some programs aren't support with desktop composition, so Aero is automatically turned off. Close your program and it should return back to normal.
 

My Computer

System One

  • CPU
    AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.53GHz
    Motherboard
    ASUS M3A AM2+
    Memory
    4 GB Kingston DDR2-667
    Graphics Card(s)
    Sapphire ATi Radeon HD 3650
    Hard Drives
    Hitachi 320 GB SATA HDD w/ 16MB cache

KingOfChaos

The Master of Evil
Vista Pro
I turned that crap off the first time I turned my PC and Laptop on. It's a waste of memory and performance.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Velocity Micro, HP Pavillion
    CPU
    Intel 2 Quad Core Q9400, AMD Athlon 64 x2 4400+
    Memory
    8 GBs DDR3, 4 GB DDR2 PC5300 (667 MHZ)
    Graphics Card(s)
    nVIDIA GTS 250 (over clocked), nVIDIA 6150SE n430
    Monitor(s) Displays
    HP w1907
    PSU
    440 Watts
    Case
    Velocity Micro
    Cooling
    Fan
    Mouse
    Trackman Marble ++
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    2 mbps

DaBoogadie

New Member
Mine comes and goes too! I've searched for answers, got none.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Me/Bertha4
    CPU
    (2) Amd Athlon 64 FX74 Dual Core @ 3.4gigs
    Motherboard
    Asus L1N64-WS Sli (680a)
    Memory
    8Gb (4X2Gb)OCZ PC2 6400 Gold Edition
    Graphics Card(s)
    (2) EVGA GeForce 8800 Ultra 768Mb PCIe-Sli Mode
    Sound Card
    Onboard
    Monitor(s) Displays
    LG Flatron Wide 24"
    Screen Resolution
    1920x1200
    Hard Drives
    (2) WD 150Gb RaptorX
    (1) WD 320Gb
    PSU
    1200W Toughpower
    Case
    Nvidia Branded CoolerMaster Stacker 830
    Cooling
    Refrigerated Air
    Mouse
    Microsoft Wireless Laser Mouse 8000
    Keyboard
    Microsoft Wireless Entertainment Keyboard 7000
    Internet Speed
    DSL
    Other Info
    Logitech® Z-5500 Digital Sound System
Top