• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

All ITEMS on Desktop, gone!

  • Thread starter MrSkills15@gmail.com
  • Start date
M

MrSkills15@gmail.com

#1
so here's how it goes:

I shut down my computer normally last night and went to bed. I wake
up, turn on my comp, and wait for vista to load. Vista loads, but most
of my desktop items are gone, the only things there are Computer,
Recyclce Bin, and Network. All of my settings have been set back to
default. My User Icon is a flower, my AIM settings are reset, and all
my sidebar gadgets are not there.

I go to C:\Users\Jay\Desktop and all my stuff is there, so I drag it
on to the desktop. This in theory should do nothing, since I am
dragging from desktop to desktop, but it actually moves everything
from C:\Users\Jay\Desktop to "the desktop".

I restart my computer and it loads into vista. For a brief second, I
see everything on my desktop like its supposed to be, but then, POOF,
all gone. It looks like all my settings have been restored, but
everything on my desktop is gone. I tried searching for things that
were supposed to be there, and it finds it, but when I try to open
them, it says they are not there. I have tried restoring the system to
4 different points in time, no luck. I have tried chkdsk, no luck. I
have tried un-delete programs, no luck. I know the data is there,
because my free disk space on C: has not changed.

I think If I had just restarted my computer when I saw something weird
happening, It would have been fine.

I'm a seasoned windows user, but this is the first time I've seen
something SO stupid from microsoft.

WHERE ARE MY FILES?!
 

My Computer

S

sextonit

#2
Did you ever get this resolved? The same thing happend to one of the
doctors at my clinic and I have yet to figure out what is causing it.
I'm guessing it has something to do with Windows updates...


--
sextonit
Posted via http://www.vistaheads.com
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Messages
32,202
Location
Oklahoma, USA
#3
Did you ever get this resolved? The same thing happend to one of the
doctors at my clinic and I have yet to figure out what is causing it.
I'm guessing it has something to do with Windows updates...


--
sextonit
Posted via Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Hello,

You might see if Option One in this tutorial may be your problem. Check to make sure that they are set to show.

http://www.vistax64.com/tutorials/126728-desktop-icons-view-sort.html

Shawn
 

My Computers

System One System Two

  • Show second system?
    Yes
    Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS Maximus X Code Z370
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Corsair Air 740
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    300 Mb/s Download and 30 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Creative F200 webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB6190 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD
S

sextonit

#4
No, it's not a matter or the icons showing, the problem is with the
profile. When the user logs on, it does not load his profile. However
if you browse to the profile, all of the docs and items are present in
the correct folders. the profile that is loading is loading from
windows\system32\systemprofile.... not from the \users folder.


--
sextonit
Posted via http://www.vistaheads.com
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
Messages
32,202
Location
Oklahoma, USA
#5
No, it's not a matter or the icons showing, the problem is with the
profile. When the user logs on, it does not load his profile. However
if you browse to the profile, all of the docs and items are present in
the correct folders. the profile that is loading is loading from
windows\system32\systemprofile.... not from the \users folder.


--
sextonit
Posted via Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Sextonit,

I see. Look at the registry location in Option One of this tutorial and make sure that the long SID key for that user account has the correct "C:\Users\(user name)" ProfileImagePath in the right pane.

http://www.vistax64.com/tutorials/1...-failed-logon-user-profile-cannot-loaded.html

Hope this helps,
Shawn
 

My Computers

System One System Two

  • Show second system?
    Yes
    Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS Maximus X Code Z370
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Corsair Air 740
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    300 Mb/s Download and 30 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Creative F200 webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB6190 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)