• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

BITS doesn't exist on Windows Vista Ultimate

R

Rodrigo P. Ghedin

#1
Hi! I have a big problem with BITS (Background Intelligent Transfer Service),
and because of this, I can't upgrade my Windows through Windows Update, and
some services doesn't work correctly.

I already ready a lot of tips and guides to solve this problem, but anyone
could help me. The question is: in my services.msc, BITS doesn't exist! I
really couldn't find any post that looks like my problem...

I thing that the way to get it work is "reinstalling" BITS. But how to do
this?

I'm using Windows Vista Ultimate 32 bits.

Best regards,
Rodrigo P. Ghedin.
 

My Computer

D

Darrell Gorter[MSFT]

#2
Hello Rodrigo
What happens if you open an elevated cmd prompt and run "net start BITS"
What message do you get back?
Open you registry ( start - run regedit.exe)
Browse in regedit to HKLM\System\CurrentControlSet\services\BITS.
Right-Click on the key and export to a text file
Post the results back.

Open and elevated cmd prompt;
Run tasklist /svc

Look for an svchost entry that contains the following services:
AeLookupSvc, Appinfo, BITS, Browser, gpsvc,
hkmsvc, IKEEXT, iphlpsvc, LanmanServer,
MMCSS, ProfSvc, RasMan, Schedule, seclogon,
SENS, ShellHWDetection, Themes, Winmgmt,
wuauserv

All these services should be in one svchost instance, is this svchost
displaying in the list after running tasklist /svc (any, all or none of the
services running in that list?)

Thanks,
Darrell Gorter[MSFT]

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
--------------------
|> Thread-Topic: BITS doesn't exist on Windows Vista Ultimate
|> thread-index: Acg+zAiHAbKr7yNfSdWikPVozeKd4w==
|> X-WBNR-Posting-Host: 201.15.207.30
|> From: =?Utf-8?B?Um9kcmlnbyBQLiBHaGVkaW4=?=
<RodrigoPGhedin@xxxxxx>
|> Subject: BITS doesn't exist on Windows Vista Ultimate
|> Date: Fri, 14 Dec 2007 19:39:01 -0800
|> Lines: 15
|> Message-ID: <D667AEFA-B550-4EBC-9BAC-40C818033C7C@xxxxxx>
|> MIME-Version: 1.0
|> Content-Type: text/plain;
|> charset="Utf-8"
|> Content-Transfer-Encoding: 7bit
|> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
|> Content-Class: urn:content-classes:message
|> Importance: normal
|> Priority: normal
|> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
|> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.general
|> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
|> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.general:220401
|> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
|> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.general
|>
|> Hi! I have a big problem with BITS (Background Intelligent Transfer
Service),
|> and because of this, I can't upgrade my Windows through Windows Update,
and
|> some services doesn't work correctly.
|>
|> I already ready a lot of tips and guides to solve this problem, but
anyone
|> could help me. The question is: in my services.msc, BITS doesn't exist!
I
|> really couldn't find any post that looks like my problem...
|>
|> I thing that the way to get it work is "reinstalling" BITS. But how to
do
|> this?
|>
|> I'm using Windows Vista Ultimate 32 bits.
|>
|> Best regards,
|> Rodrigo P. Ghedin.
|>
 

My Computer

R

Rodrigo P. Ghedin

#3
Hi Darrel!

First of all, thanks for your help. I've become very glad about it.

Before I read your message, I tried to restore system files through an
upgrade install of Vista Ultimate. I've needed to reactivate Windows, but now
system is perfect (including BITS :D)!

Very thanks again!

Regards,
Rodrigo P. Ghedin.


""Darrell Gorter[MSFT]"" wrote:

> Hello Rodrigo
> What happens if you open an elevated cmd prompt and run "net start BITS"
> What message do you get back?
> Open you registry ( start - run regedit.exe)
> Browse in regedit to HKLM\System\CurrentControlSet\services\BITS.
> Right-Click on the key and export to a text file
> Post the results back.
>
> Open and elevated cmd prompt;
> Run tasklist /svc
>
> Look for an svchost entry that contains the following services:
> AeLookupSvc, Appinfo, BITS, Browser, gpsvc,
> hkmsvc, IKEEXT, iphlpsvc, LanmanServer,
> MMCSS, ProfSvc, RasMan, Schedule, seclogon,
> SENS, ShellHWDetection, Themes, Winmgmt,
> wuauserv
>
> All these services should be in one svchost instance, is this svchost
> displaying in the list after running tasklist /svc (any, all or none of the
> services running in that list?)
>
> Thanks,
> Darrell Gorter[MSFT]
>
> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
> --------------------
> |> Thread-Topic: BITS doesn't exist on Windows Vista Ultimate
> |> thread-index: Acg+zAiHAbKr7yNfSdWikPVozeKd4w==
> |> X-WBNR-Posting-Host: 201.15.207.30
> |> From: =?Utf-8?B?Um9kcmlnbyBQLiBHaGVkaW4=?=
> <RodrigoPGhedin@xxxxxx>
> |> Subject: BITS doesn't exist on Windows Vista Ultimate
> |> Date: Fri, 14 Dec 2007 19:39:01 -0800
> |> Lines: 15
> |> Message-ID: <D667AEFA-B550-4EBC-9BAC-40C818033C7C@xxxxxx>
> |> MIME-Version: 1.0
> |> Content-Type: text/plain;
> |> charset="Utf-8"
> |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
> |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
> |> Content-Class: urn:content-classes:message
> |> Importance: normal
> |> Priority: normal
> |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
> |> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.general
> |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> microsoft.public.windows.vista.general:220401
> |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
> |> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.general
> |>
> |> Hi! I have a big problem with BITS (Background Intelligent Transfer
> Service),
> |> and because of this, I can't upgrade my Windows through Windows Update,
> and
> |> some services doesn't work correctly.
> |>
> |> I already ready a lot of tips and guides to solve this problem, but
> anyone
> |> could help me. The question is: in my services.msc, BITS doesn't exist!
> I
> |> really couldn't find any post that looks like my problem...
> |>
> |> I thing that the way to get it work is "reinstalling" BITS. But how to
> do
> |> this?
> |>
> |> I'm using Windows Vista Ultimate 32 bits.
> |>
> |> Best regards,
> |> Rodrigo P. Ghedin.
> |>
>
>
 

My Computer

A

Andry

#4
Hey, I'm also having a problem with BITS its not listed under services. I ran
the command Run tasklist /svc and i managed to find an svchost entry that
contained the following services you mentioned, however, the BITS service is
not listed. I am also using Vista home premium any help would be great as
Windows update is not working

"Rodrigo P. Ghedin" wrote:

> Hi Darrel!
>
> First of all, thanks for your help. I've become very glad about it.
>
> Before I read your message, I tried to restore system files through an
> upgrade install of Vista Ultimate. I've needed to reactivate Windows, but now
> system is perfect (including BITS :D)!
>
> Very thanks again!
>
> Regards,
> Rodrigo P. Ghedin.
>
>
> ""Darrell Gorter[MSFT]"" wrote:
>

> > Hello Rodrigo
> > What happens if you open an elevated cmd prompt and run "net start BITS"
> > What message do you get back?
> > Open you registry ( start - run regedit.exe)
> > Browse in regedit to HKLM\System\CurrentControlSet\services\BITS.
> > Right-Click on the key and export to a text file
> > Post the results back.
> >
> > Open and elevated cmd prompt;
> > Run tasklist /svc
> >
> > Look for an svchost entry that contains the following services:
> > AeLookupSvc, Appinfo, BITS, Browser, gpsvc,
> > hkmsvc, IKEEXT, iphlpsvc, LanmanServer,
> > MMCSS, ProfSvc, RasMan, Schedule, seclogon,
> > SENS, ShellHWDetection, Themes, Winmgmt,
> > wuauserv
> >
> > All these services should be in one svchost instance, is this svchost
> > displaying in the list after running tasklist /svc (any, all or none of the
> > services running in that list?)
> >
> > Thanks,
> > Darrell Gorter[MSFT]
> >
> > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
> > --------------------
> > |> Thread-Topic: BITS doesn't exist on Windows Vista Ultimate
> > |> thread-index: Acg+zAiHAbKr7yNfSdWikPVozeKd4w==
> > |> X-WBNR-Posting-Host: 201.15.207.30
> > |> From: =?Utf-8?B?Um9kcmlnbyBQLiBHaGVkaW4=?=
> > <RodrigoPGhedin@xxxxxx>
> > |> Subject: BITS doesn't exist on Windows Vista Ultimate
> > |> Date: Fri, 14 Dec 2007 19:39:01 -0800
> > |> Lines: 15
> > |> Message-ID: <D667AEFA-B550-4EBC-9BAC-40C818033C7C@xxxxxx>
> > |> MIME-Version: 1.0
> > |> Content-Type: text/plain;
> > |> charset="Utf-8"
> > |> Content-Transfer-Encoding: 7bit
> > |> X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
> > |> Content-Class: urn:content-classes:message
> > |> Importance: normal
> > |> Priority: normal
> > |> X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
> > |> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.general
> > |> Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> > |> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> > microsoft.public.windows.vista.general:220401
> > |> NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
> > |> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.general
> > |>
> > |> Hi! I have a big problem with BITS (Background Intelligent Transfer
> > Service),
> > |> and because of this, I can't upgrade my Windows through Windows Update,
> > and
> > |> some services doesn't work correctly.
> > |>
> > |> I already ready a lot of tips and guides to solve this problem, but
> > anyone
> > |> could help me. The question is: in my services.msc, BITS doesn't exist!
> > I
> > |> really couldn't find any post that looks like my problem...
> > |>
> > |> I thing that the way to get it work is "reinstalling" BITS. But how to
> > do
> > |> this?
> > |>
> > |> I'm using Windows Vista Ultimate 32 bits.
> > |>
> > |> Best regards,
> > |> Rodrigo P. Ghedin.
> > |>
> >
> >
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)