• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Bug report: WPF shows graphical glitches with patched uxtheme.dll

C

Chris Sammis

#1
Yesterday I did a beta release of some WPF software I've been working on, and
today a user sent me a screenshot showing some remarkable graphical glitches
and the following information:

"I am having a really weird problem. When I start shaim, there are all sorts
of graphical glitches. When I first load it, there is a red zero on the right
hand side. The deeper into the program I go (like adding protocols and such)
there are other errors. They are always in yellow and red if that helps. I
don't know if it's a specific problem with shaim because I don't use WPF for
anything else."

The screenshot is here: http://csammisrun.net/images/glitches.jpg (the
"Not a glitch" label is where he blurred out information for privacy purposes)

I *think* this is happening because he's running a non-MS theme under a
patched uxtheme.dll. No one else has seen this sort of error, and the only
other thing I can think of is artifacting from his video card, but he says he
hasn't seen this from any other application.

Of course, if it is the uxtheme.dll at work, I seriously doubt this is ever
going to be supported. The problem is a symptom of patching a system file to
allow unsigned themes, but I thought I should bring it to the MS developers'
attention anyway.
 

My Computer

A

Ashish Shetty [MSFT]

#2
Chris, can you please post this on the Product Feedback Center? That will
get the issue into the team's bug database, get someone to look at it,
reproduce it and resolve it appropriately.

http://lab.msdn.microsoft.com/productfeedback

--
Ashish Shetty [MSFT]
Program Manager, Windows Presentation Foundation (Avalon)
Blog: http://nerddawg.blogspot.com



"Chris Sammis" <ChrisSammis@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:1B025313-F770-4B31-82DB-846C9A3851C5@microsoft.com...
> Yesterday I did a beta release of some WPF software I've been working on,
> and
> today a user sent me a screenshot showing some remarkable graphical
> glitches
> and the following information:
>
> "I am having a really weird problem. When I start shaim, there are all
> sorts
> of graphical glitches. When I first load it, there is a red zero on the
> right
> hand side. The deeper into the program I go (like adding protocols and
> such)
> there are other errors. They are always in yellow and red if that helps. I
> don't know if it's a specific problem with shaim because I don't use WPF
> for
> anything else."
>
> The screenshot is here: http://csammisrun.net/images/glitches.jpg (the
> "Not a glitch" label is where he blurred out information for privacy
> purposes)
>
> I *think* this is happening because he's running a non-MS theme under a
> patched uxtheme.dll. No one else has seen this sort of error, and the
> only
> other thing I can think of is artifacting from his video card, but he says
> he
> hasn't seen this from any other application.
>
> Of course, if it is the uxtheme.dll at work, I seriously doubt this is
> ever
> going to be supported. The problem is a symptom of patching a system file
> to
> allow unsigned themes, but I thought I should bring it to the MS
> developers'
> attention anyway.
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)