• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Can't send picture in email

twin98

New Member
Messages
3
#1
I am having a problem with my email, and I hope someone here can help me.

Whenever I send an email with pictures embedded in the body of the email, all the recipient sees is a bunch of red x's. Typically, what I am sending is a forward of something someone else sent to me. Since I received and viewed the pictures just fine, clearly the problem is not in how the pictures are in the email. The preview of my outgoing email always shows the pictures just fine. But the recipients never can view them.

I have a Vista computer, and am using Windows Mail with my Cox email account. My wife is on the same computer. We have separate user accounts. She has the same setup as me - Windows Mail with her Cox email account. The security software is Microsoft Security Essentials. We had previously been using McAfee. My problems remained the same under both softwares. My wife has had no problems with sending pictures. She will receive the same email as me, forward it to someone else, and they can vie the pictures just fine. She can forward an email to me, and I can view the pictures. But if I forward that email back to her, like everyone else, all she sees is red x's.

Can anyone solve this strange problem? Thanks very much in advance for any help!
 

My Computer

Messages
2,456
Location
NY USA
#2
I am having a problem with my email, and I hope someone here can help me.

Whenever I send an email with pictures embedded in the body of the email, all the recipient sees is a bunch of red x's. Typically, what I am sending is a forward of something someone else sent to me. Since I received and viewed the pictures just fine, clearly the problem is not in how the pictures are in the email. The preview of my outgoing email always shows the pictures just fine. But the recipients never can view them.

I have a Vista computer, and am using Windows Mail with my Cox email account. My wife is on the same computer. We have separate user accounts. She has the same setup as me - Windows Mail with her Cox email account. The security software is Microsoft Security Essentials. We had previously been using McAfee. My problems remained the same under both softwares. My wife has had no problems with sending pictures. She will receive the same email as me, forward it to someone else, and they can vie the pictures just fine. She can forward an email to me, and I can view the pictures. But if I forward that email back to her, like everyone else, all she sees is red x's.

Can anyone solve this strange problem? Thanks very much in advance for any help!

Check the enclosed pipcture. If it looks like that then someones email or anti-virus is stripping the inline attachments. If instead of putting it in line you attach it, you wont have this problem

Ken
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dell Inspiron E 1405
    CPU
    2@2.0
    Memory
    4 gigs
    Graphics Card(s)
    integrated intel 945
    Sound Card
    integrated
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    300 gig internal
    Internet Speed
    10 down 1.5 up

twin98

New Member
Messages
3
#3
Thank you for responding. That is what the images look like - red x boxes.

But I do not believe it is my anti-virus software that is causing this. As I said, I have changed my anti-virus software, and still experience the same problem. Also, my wife is on the same computer, thus with the same anti-virus software, and her pictures send just fine.

While I could send everything as attachments, I would rather solve my problem than do that. Emails I receive can have dozens of pictures embedded in them. I don't want to have to save each one to my desktop, then attach it to an email. I want to just be able to forward the email as I receive it.
 

My Computer

twin98

New Member
Messages
3
#5
Thank you for your response.

Unfortunately, it is not just one recepient who cannot receive pictures from me. It is ALL recepients. Meanwhile, they can receive the same pictures from my wife just fine.
There is clearly something wrong with my email. I just can't determine what it is.
 

My Computer

Messages
370
#7
right now i am having the same problem .
cant not figure it out my self what is wrong with my window mail .
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    build by me last summer
    CPU
    cpu.3.00.ghz
    Motherboard
    asrock fm2 -75 pro
    Memory
    g-skill 1333 7-7-7-21 4 gbs
    Graphics Card(s)
    none
    Sound Card
    none
    Monitor(s) Displays
    22 ecer x223w
    Hard Drives
    crusial m4 128 gbs
    PSU
    apevia.atx-as500 blue led
    Case
    thermatake armor a 30
    Cooling
    5= 80 mm led fans
    Mouse
    logitech
    Keyboard
    logitech mk 300

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)