• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

connected with limited access

N

nathan2008

#1
i have a netgear wireless router, one desktop pc connected to it with a
Ethernet cable (still working fine) and a hp laptop running vista connected
thought wireless everything was working fine until one day the wireless on
the laptop just stopped working and gave the message connected with limited
access i have disconnected from the network and tried to reconnect however
all i get is connection unsuccessful then i go to diagnose the problem and
have been given some suggestions by windows help i have checked my driver
and they are all up to date i have also checked that both ipv4 and ipv6
protocols are ticked in the config for wireless networking, my adapter says
working fine and i have checked that my WEP keys are still the same. can
anybody suggest anything?

i have read many discussion's on the internet just like my own and all i
have seen have failed i thought i would give this a try before ringing
Microsoft and Intel (as my wireless card is a Intel pro wireless 3945ABG if
that helps)

if Microsoft does read this please make some suggestions yourself.

thanks everyone

nathan
 

My Computer

R

Robert L. \(MS-MVP\)

#2
Do you know any new Microsoft update installed recently? Some people have
similar issue after installed the update. This search result may help.

Vista Update and SPVista Update and SP. Can't access the Internet after
installed Update The Update improves the performance and reliability of
Vista. Windows Vista Update and ...
www.chicagotech.net/vista/vistaupdate.htm


--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com


"nathan2008" <nathan2008@xxxxxx> wrote in message
news:31044DA0-2793-4DC5-9BAB-FED110359727@xxxxxx

>i have a netgear wireless router, one desktop pc connected to it with a
> Ethernet cable (still working fine) and a hp laptop running vista
> connected
> thought wireless everything was working fine until one day the wireless on
> the laptop just stopped working and gave the message connected with
> limited
> access i have disconnected from the network and tried to reconnect however
> all i get is connection unsuccessful then i go to diagnose the problem and
> have been given some suggestions by windows help i have checked my driver
> and they are all up to date i have also checked that both ipv4 and ipv6
> protocols are ticked in the config for wireless networking, my adapter
> says
> working fine and i have checked that my WEP keys are still the same. can
> anybody suggest anything?
>
> i have read many discussion's on the internet just like my own and all i
> have seen have failed i thought i would give this a try before ringing
> Microsoft and Intel (as my wireless card is a Intel pro wireless 3945ABG
> if
> that helps)
>
> if Microsoft does read this please make some suggestions yourself.
>
> thanks everyone
>
> nathan
 

My Computer

N

nathan2008

#3
i have uninstalled the updates just before it happened but no luck if you
have any more suggestions there much appreciated. Also there are 2 items
within my network section on my device list that are named isatap (and some
other letters next to each) and they have yellow warning icons next to them
and when i look at the properties it say not working code 10 could this have
anything to do with my problem and if i does not i would like to no for
information sake thank you
 

My Computer

R

Robert L. \(MS-MVP\)

#4
You may want to repair it using the System File Checker tool. This how to
may help.

How to repair and restore Vista OS
http://www.howtonetworking.com/vista/vistafaqs.htm

--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com


"nathan2008" <nathan2008@xxxxxx> wrote in message
news:7D0C878B-7E8A-4BA9-B482-CBDD45D155F5@xxxxxx

>i have uninstalled the updates just before it happened but no luck if you
> have any more suggestions there much appreciated. Also there are 2 items
> within my network section on my device list that are named isatap (and
> some
> other letters next to each) and they have yellow warning icons next to
> them
> and when i look at the properties it say not working code 10 could this
> have
> anything to do with my problem and if i does not i would like to no for
> information sake thank you
 

My Computer

N

nathan2008

#5
thank you for your responses i have now fixed the problem and posted a
comment with details on how to fix your own titled a fix for connected with
limited access
 

My Computer

S

Skiff

#6
This used to happen to me a lot and I tried mucking about with both the
router and my laptop wireless settings.

I was about to buy a new router when I hit this forum. I tried a few of
the suggestions mentioned. None worked, however, due to all the bother
of having to get to know how to change and view all the different
settings for your wireless connection I found the problem.

The TCP /IPv4 settings had set themselves to use a set IP and DNS
address when they should be set to automatically aquire one.

I don't know what changed these settings, but having set it back to
automatic IP and DNS, the problem has gone.

If this is the case for others, I hope this post helps.


--
Skiff
------------------------------------------------------------------------
Skiff's Profile: http://forums.techarena.in/members/skiff.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/windows-vista-network/893551.htm

http://forums.techarena.in
 

My Computer