• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Constantly Losing Internet Connection

S

sirlamalot

#1
Does anybody know why I keep losing my internet connection?
Everytime I do so I have to reset the modem and regain connection through
the diagnostic tool in networking.
I did not have this problem with XP. I have a broadband connection and I'm
using the Ultimate version of Vista.
It becomes a bugger when you want to leave your computer on throughout the
day to download files.
Just for the record also. This is the second time I have installed this
Vista and the connection was fine on the first installation. It's wierd I
tell you.
Computers just rack my brains.

Gav
 

My Computer

B

Bruce G

#2
I have had this happen several times -
I am on DSL. My router and all other devices connected to the router are
working fine but the Vista machine reports that it is not connected to the
internet.
After rebooting the machine - everything is working correctly -

I haven't yet found a pattern that triggers that problem -
interestingly - I have trillian running all the time and it remains
connected, but Outlook and IE can't find a connection.

IE doesn't even connect to the IP address of my router.





"sirlamalot" wrote:

> Does anybody know why I keep losing my internet connection?
> Everytime I do so I have to reset the modem and regain connection through
> the diagnostic tool in networking.
> I did not have this problem with XP. I have a broadband connection and I'm
> using the Ultimate version of Vista.
> It becomes a bugger when you want to leave your computer on throughout the
> day to download files.
> Just for the record also. This is the second time I have installed this
> Vista and the connection was fine on the first installation. It's wierd I
> tell you.
> Computers just rack my brains.
>
> Gav
 

My Computer

B

Bryce M.

#3
I'm here looking for a resolution to the same problem... Intermittently,
Vista thinks it has lost internet connection. I connect to the Internet
through Verizon cable>RCA DCM315 Cable Modem>Linksys WRT54GP2A-AT
VOIP\Wireless Gateway>Intel Pro 1000 PM network adapter...

"Bruce G" wrote:

> I have had this happen several times -
> I am on DSL. My router and all other devices connected to the router are
> working fine but the Vista machine reports that it is not connected to the
> internet.
> After rebooting the machine - everything is working correctly -
>
> I haven't yet found a pattern that triggers that problem -
> interestingly - I have trillian running all the time and it remains
> connected, but Outlook and IE can't find a connection.
>
> IE doesn't even connect to the IP address of my router.
>
>
>
>
>
> "sirlamalot" wrote:
>
> > Does anybody know why I keep losing my internet connection?
> > Everytime I do so I have to reset the modem and regain connection through
> > the diagnostic tool in networking.
> > I did not have this problem with XP. I have a broadband connection and I'm
> > using the Ultimate version of Vista.
> > It becomes a bugger when you want to leave your computer on throughout the
> > day to download files.
> > Just for the record also. This is the second time I have installed this
> > Vista and the connection was fine on the first installation. It's wierd I
> > tell you.
> > Computers just rack my brains.
> >
> > Gav
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)