• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Crashed Again - WHich AV to use?

  • Thread starter =?Utf-8?B?VFNSIFdlYm1hbg==?=
  • Start date
?

=?Utf-8?B?VFNSIFdlYm1hbg==?=

#1
OK - thanks to answers to previous email Vista up and running, dual boot with
XP.
Activated Vista - no problem.
So I wanted Antivirus protection on Vista and loaded Avast. All went well, I
registered. But email not set up on Vista - its on the XP system - so I
needed to switch back to XP to pick up the Avast code. Ran a virus scan first
- no problem.
Shut down - got an error message that flashed past so fast it was a blur.
Got the code from XP and reload Vista - heres where it starts
'Vista did not shut down correctly' - running CHKDSK. Hundreds off files
deleted. But Vista started up.
Avast did not start - used explorer to check folder - 'Folder name is
Invalid' can not change the name, can not uninstall Avast. Tried to use
Search - Explorer went unstable and fired off crash messages to Microsoft a
couple of times. Had to log off. re-booted later - 'This is not a genuine
version' in bottom right corner and Vista wont load - asked to load DVD/CD -
did so - nothing.
To cut a long story short - once again had to strip hard drive and recover
XP from backup.

DOnt know what went wrong - will try again - but anyone want to recommendan
AV for Vista?
 
?

=?Utf-8?B?UmF2eW5uZQ==?=

#2
I use AVG antivirus at the www.grisoft.com The latest free version works fine
on my vista RC1 build :)
You may give that a try. they have a free version ;)

Ravynne.

"TSR Webman" wrote:

> OK - thanks to answers to previous email Vista up and running, dual boot with
> XP.
> Activated Vista - no problem.
> So I wanted Antivirus protection on Vista and loaded Avast. All went well, I
> registered. But email not set up on Vista - its on the XP system - so I
> needed to switch back to XP to pick up the Avast code. Ran a virus scan first
> - no problem.
> Shut down - got an error message that flashed past so fast it was a blur.
> Got the code from XP and reload Vista - heres where it starts
> 'Vista did not shut down correctly' - running CHKDSK. Hundreds off files
> deleted. But Vista started up.
> Avast did not start - used explorer to check folder - 'Folder name is
> Invalid' can not change the name, can not uninstall Avast. Tried to use
> Search - Explorer went unstable and fired off crash messages to Microsoft a
> couple of times. Had to log off. re-booted later - 'This is not a genuine
> version' in bottom right corner and Vista wont load - asked to load DVD/CD -
> did so - nothing.
> To cut a long story short - once again had to strip hard drive and recover
> XP from backup.
>
> DOnt know what went wrong - will try again - but anyone want to recommendan
> AV for Vista?