error: shut down pc when playing Blu-Ray movies

dford2201

New Member
Can anyone help me with this error message- A device attached to the system is not functioning. (0x8007001f)

When I play Blu-Ray movie it shut down pc.


The entry:
Code:
<C:\USERS\FORDMEDIA\APPDATA\ROAMING\MICROSOFT\WINDOWS\START MENU\PROGRAMS\CYBERLINK POWERDVD 8\UNINSTALL POWERDVD 8.LNK> in the hash map cannot be updated.
Context: Application, SystemIndex Catalog
Details:
A device attached to the system is not functioning. (0x8007001f)
Event Xml:
<Event xmlns="[URL]http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event[/URL]">
<System>
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    CUST-MADE/FORD
    CPU
    AMD PHENOM(tm)9850 QUARD PROCESSOR
    Motherboard
    M3N-HD/HDMI-ASUS
    Memory
    CORSAIR-4.00GB DDR2-8500
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeFORCE9600 GT-XFX-SLI
    Sound Card
    ONBORAD HIGH DEFINITION AUDIO DEVICE
    Monitor(s) Displays
    HP-w2007 WIDE LCD
    Screen Resolution
    1680/1050-32BIT
    Hard Drives
    NVIDIA SPAN 465.77G0100
    PSU
    THERMALTAKE-850WATTS
    Case
    THERMALTAKE-DH102/DIGITAL HOME SERIES
    Cooling
    N/A
    Mouse
    HID-COMPLIANT -MICROSOFT
    Keyboard
    HID-COMPLIANT-MICROSOFT
    Internet Speed
    NVIDIA nFORCE 10/100/1000 MBPS
    Other Info
    ACPIx86-BASE PC

Dwarf

The Contemplator
Vista Guru
Gold Member
Hi dford2201 and welcome to Vista Forums :party:

Are you having any other problems with your PC apart from it shutting down when attempting to play a Blu-ray disk? Is it possible that your screen resolution could be causing the problem, especially if you can play ordinary DVDs?
Here is the screen resolution from your specs.
Capture.JPG
Compare it with the requirements of PowerDVDv8 (taken from the Cyberlink website).
Capture1.JPG
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Dwarf Dwf/11/2012 r09/2013
    CPU
    Intel Core-i5-3570K 4-core @ 3.4GHz (Ivy Bridge) (OC 4.2GHz)
    Motherboard
    ASRock Z77 Extreme4-M
    Memory
    4 x 4GB DDR3-1600 Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9B (16GB)
    Graphics Card(s)
    MSI GeForce GTX770 Gaming OC 2GB
    Sound Card
    Realtek High Definition on board solution (ALC 898)
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VA1912w Widescreen
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    OCZ Agility 3 120GB SATA III x2 (RAID 0)
    Samsung HD501LJ 500GB SATA II x2
    Hitachi HDS721010CLA332 1TB SATA II
    Iomega 1.5TB Ext USB 2.0
    WD 2.0TB Ext USB 3.0
    PSU
    XFX Pro Series 850W Semi-Modular
    Case
    Gigabyte IF233
    Cooling
    1 x 120mm Front Inlet 1 x 120mm Rear Exhaust
    Mouse
    Microsoft Comfort Mouse 3000 for Business (USB)
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000 (USB)
    Internet Speed
    NetGear DG834Gv3 ADSL Modem/Router (Ethernet) ~4.0 Mb/s (O2)
    Other Info
    Optical Drive: HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 SATA Bluray
    Lexmark S305 Printer/Scanner/Copier (USB)
    WEI Score: 8.1/8.1/8.5/8.5/8.25
    Asus Eee PC 1011PX Netbook (Windows 7 x86 Starter)

dford2201

New Member
Hi dford2201 and welcome to Vista Forums :party:

Are you having any other problems with your PC apart from it shutting down when attempting to play a Blu-ray disk? Is it possible that your screen resolution could be causing the problem, especially if you can play ordinary DVDs?
Here is the screen resolution from your specs.
View attachment 8185
Compare it with the requirements of PowerDVDv8 (taken from the Cyberlink website).
View attachment 8186
=====================================================
dford2201:Hi=Dwarf;897770
I have recently played these movie title in the past;
BR:X-Men/The last stand
BR:Ghost Rider
BR:Fantastic4
BR:Spider-Man3
BR:SuperMan Returns
BR:Resident:Extinction
=====================================================
recently error
Log Name: Application
Source: Microsoft-Windows-Search
Date: 11/29/2008 12:59:41 AM
Event ID: 3013
Task Category: Gatherer
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: FORDMEDIA-PC
Description:
The entry <C:\USERS\FORDMEDIA\APPDATA\ROAMING\MICROSOFT\WINDOWS\START MENU\PROGRAMS\CYBERLINK POWERDVD 8\UNINSTALL POWERDVD 8.LNK> in the hash map cannot be updated.
Context: Application, SystemIndex Catalog
Details:
A device attached to the system is not functioning. (0x8007001f)
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Search" Guid="{CA4E628D-8567-4896-AB6B-835B221F373F}" EventSourceName="Windows Search Service" />
<EventID Qualifiers="49152">3013</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>3</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2008-11-29T08:59:41.000Z" />
<EventRecordID>1160</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>FORDMEDIA-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="ExtraInfo">
Context: Application, SystemIndex Catalog
Details:
A device attached to the system is not functioning. (0x8007001f)
</Data>
<Data Name="Entry">C:\USERS\FORDMEDIA\APPDATA\ROAMING\MICROSOFT\WINDOWS\START MENU\PROGRAMS\CYBERLINK POWERDVD 8\UNINSTALL POWERDVD 8.LNK</Data>
</EventData>
</Event>
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    CUST-MADE/FORD
    CPU
    AMD PHENOM(tm)9850 QUARD PROCESSOR
    Motherboard
    M3N-HD/HDMI-ASUS
    Memory
    CORSAIR-4.00GB DDR2-8500
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeFORCE9600 GT-XFX-SLI
    Sound Card
    ONBORAD HIGH DEFINITION AUDIO DEVICE
    Monitor(s) Displays
    HP-w2007 WIDE LCD
    Screen Resolution
    1680/1050-32BIT
    Hard Drives
    NVIDIA SPAN 465.77G0100
    PSU
    THERMALTAKE-850WATTS
    Case
    THERMALTAKE-DH102/DIGITAL HOME SERIES
    Cooling
    N/A
    Mouse
    HID-COMPLIANT -MICROSOFT
    Keyboard
    HID-COMPLIANT-MICROSOFT
    Internet Speed
    NVIDIA nFORCE 10/100/1000 MBPS
    Other Info
    ACPIx86-BASE PC

dford2201

New Member
Think you very much for your input:Dwarf

PIONEER BD-ROM BDC-202 SCSI CdRom Device

But for some reason these title don't play at all on my PC
I updated my firmware for my BR-DVD drive still the same issue.
I have not change any hardware or add any new device.
================================================
I have played these movies title in the past;
BR:Ghost Rider=?
BR:Resident Evil:Extinction=?
BR:Fantastic4-Rise of the silver surfer=?
BR:Spider-Man3?
BR:X The Last Stand=?
BR:SuperMan Returns=?
=================================================
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    CUST-MADE/FORD
    CPU
    AMD PHENOM(tm)9850 QUARD PROCESSOR
    Motherboard
    M3N-HD/HDMI-ASUS
    Memory
    CORSAIR-4.00GB DDR2-8500
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeFORCE9600 GT-XFX-SLI
    Sound Card
    ONBORAD HIGH DEFINITION AUDIO DEVICE
    Monitor(s) Displays
    HP-w2007 WIDE LCD
    Screen Resolution
    1680/1050-32BIT
    Hard Drives
    NVIDIA SPAN 465.77G0100
    PSU
    THERMALTAKE-850WATTS
    Case
    THERMALTAKE-DH102/DIGITAL HOME SERIES
    Cooling
    N/A
    Mouse
    HID-COMPLIANT -MICROSOFT
    Keyboard
    HID-COMPLIANT-MICROSOFT
    Internet Speed
    NVIDIA nFORCE 10/100/1000 MBPS
    Other Info
    ACPIx86-BASE PC
Top