• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

I am unable to send email on windows live mail

N

novice

#1
I can receive email, but am unable to send using windows live mail. I am
using Vista Home Premium and get an 815 error message which reads: The
broadband connection could not be established on your computer because the
remote server is not responding. This could be caused by an invalid "Server
Name" field for this connection. Please contact your internet service
provider and inquire about the correct value for this field and update it in
the connection properties.
 
S
#2
have you checked the server name in the account config?
can you telnet on 25 to that server and get a response?

"novice" <novice@xxxxxx> wrote in message
news:EA3BCD2E-5F9E-466D-AECE-00094A01BC53@xxxxxx

>I can receive email, but am unable to send using windows live mail. I am
> using Vista Home Premium and get an 815 error message which reads: The
> broadband connection could not be established on your computer because the
> remote server is not responding. This could be caused by an invalid
> "Server
> Name" field for this connection. Please contact your internet service
> provider and inquire about the correct value for this field and update it
> in
> the connection properties.
 
M

Malke

#3
novice wrote:

> I can receive email, but am unable to send using windows live mail. I am
> using Vista Home Premium and get an 815 error message which reads: The
> broadband connection could not be established on your computer because the
> remote server is not responding. This could be caused by an invalid "Server
> Name" field for this connection. Please contact your internet service
> provider and inquire about the correct value for this field and update it in
> the connection properties.
The most common problems for people having trouble sending/receiving
email are:

1. You are using the wrong mail server settings. Check your ISP's
website ( or that of your web hosting company if your mail host is other
than your ISP) for the correct mail server settings for POP (Incoming)
and SMTP (outgoing). Most ISP's will also have a "walkthrough" to show
you how to set up mail using popular email clients such as Outlook
Express, Eudora, and Thunderbird. If they don't have instructions for
Windows Mail yet, use the ones for Outlook Express.

2. You have "outgoing mail server requires authentication" checked when
it does not. Or vice versa.

3. You are trying to send mail through an SMTP server that isn't your
regular ISP; i.e., you are trying to send mail through AT&T's server
when your ISP is Comcast. Some ISP's care about this and some don't.
Some allow it if you change the SMTP port.

4. Your user name and/or password are incorrect. Yes, you do have a user
name and password for your email. It probably has just been a long time
since you set this up (or someone else set it up for you) and you've
forgotten. Look through your ISP-related documentation or contact your
ISP. They will be able to tell you your user name and assign you a new
password.

5. Your antivirus is set to scan emails and/or is one that causes
problems with your operating system (such as McAfee in Vista). Turn this
option off since it doesn't provide you any extra protection and tends
to cause problems.


Malke
--
Elephant Boy Computers
www.elephantboycomputers.com
"Don't Panic!"
MS-MVP Windows - Shell/User