• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

i need help setting up my email

E

enaid09

#1
first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
emails but that is not so. i keep geting this message;
The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
server name correctly.
Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.

can someone please help me. i will trully appreciate it.
Diane
 

My Computer

G

Gary VanderMolen

#2
As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
and its port number is 587, not 25. For more info, see
http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/

To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
then go to the Advanced tab to make port number corrections.

Gary VanderMolen

"enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
> first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
> labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
> no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
> emails but that is not so. i keep geting this message;
> The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
> server name correctly.
> Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
> Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
>
> can someone please help me. i will trully appreciate it.
> Diane
 

My Computer

E

enaid09

#3
thank u,
i tried it and no i get this message:

Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
Error Number: 0x800CCC60

"Gary VanderMolen" wrote:

> As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
> The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
> and its port number is 587, not 25. For more info, see
> http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
>
> To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
> on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
> then go to the Advanced tab to make port number corrections.
>
> Gary VanderMolen
>
> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
> > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
> > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
> > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
> > emails but that is not so. i keep geting this message;
> > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
> > server name correctly.
> > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
> > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
> >
> > can someone please help me. i will trully appreciate it.
> > Diane

>
>
>
 

My Computer

G

Gary VanderMolen

#4
You have mixed up the outgoing and incoming ports.
The outgoing server (smtp.aol.com) should have port 587.
The incoming server (imap.aol.com) should have port 143.

Gary VanderMolen

"enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7B33BBE5-64BA-4BD2-9958-6D8CC844AD55@microsoft.com...
> thank u,
> i tried it and no i get this message:
>
> Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
> Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
> imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
> Error Number: 0x800CCC60
>
> "Gary VanderMolen" wrote:
>
>> As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
>> The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
>> and its port number is 587, not 25. For more info, see
>> http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
>>
>> To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
>> on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
>> then go to the Advanced tab to make port number corrections.
>>
>> Gary VanderMolen
>>
>> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
>> > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
>> > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
>> > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
>> > emails but that is not so. i keep geting this message;
>> > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
>> > server name correctly.
>> > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
>> > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
>> >
>> > can someone please help me. i will trully appreciate it.
>> > Diane

>>
>>
>>
 

My Computer

E

enaid09

#5
Gary,
i now received this message:

The connection to the server has failed. Subject 'hi', Account:
'imap.aol.com', Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Port: 587,
Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E

i changed what you told me too. but you know what i think i did not set it
up right. if there is such a thing.


"Gary VanderMolen" wrote:

> You have mixed up the outgoing and incoming ports.
> The outgoing server (smtp.aol.com) should have port 587.
> The incoming server (imap.aol.com) should have port 143.
>
> Gary VanderMolen
>
> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7B33BBE5-64BA-4BD2-9958-6D8CC844AD55@microsoft.com...
> > thank u,
> > i tried it and no i get this message:
> >
> > Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
> > Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
> > imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
> > Error Number: 0x800CCC60
> >
> > "Gary VanderMolen" wrote:
> >
> >> As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
> >> The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
> >> and its port number is 587, not 25. For more info, see
> >> http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
> >>
> >> To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
> >> on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
> >> then go to the Advanced tab to make port number corrections.
> >>
> >> Gary VanderMolen
> >>
> >> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
> >> > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
> >> > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
> >> > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
> >> > emails but that is not so. i keep geting this message;
> >> > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
> >> > server name correctly.
> >> > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
> >> > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
> >> >
> >> > can someone please help me. i will trully appreciate it.
> >> > Diane
> >>
> >>
> >>

>
>
>
 

My Computer

G

Gary VanderMolen

#6
Read my last instructions again. You still have a mismatch
between the server name ('imap.aol.com') and the port (587).
Those two don't belong together. Looks like you are trying
to send, so the server name for that should be smtp.aol.com.

Gary VanderMolen

"enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7048347C-6647-4E32-851F-2547A96B887C@microsoft.com...
> Gary,
> i now received this message:
>
> The connection to the server has failed. Subject 'hi', Account:
> 'imap.aol.com', Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Port: 587,
> Secure(SSL): No, Socket Error: 10060, Error Number: 0x800CCC0E
>
> i changed what you told me too. but you know what i think i did not set it
> up right. if there is such a thing.
>
>
> "Gary VanderMolen" wrote:
>
>> You have mixed up the outgoing and incoming ports.
>> The outgoing server (smtp.aol.com) should have port 587.
>> The incoming server (imap.aol.com) should have port 143.
>>
>> Gary VanderMolen
>>
>> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:7B33BBE5-64BA-4BD2-9958-6D8CC844AD55@microsoft.com...
>> > thank u,
>> > i tried it and no i get this message:
>> >
>> > Subject 'Horsepower and Torque - Craig's Website', Account: 'imap.aol.com',
>> > Server: 'imap.aol.com', Protocol: SMTP, Server Response: '* OK
>> > imap-da08.mx.aol.com v53_b1.1 server ready', Port: 143, Secure(SSL): No,
>> > Error Number: 0x800CCC60
>> >
>> > "Gary VanderMolen" wrote:
>> >
>> >> As the error message indicates, the host name "aol" is wrong.
>> >> The name of the outgoing (SMTP) mail server is smtp.aol.com,
>> >> and its port number is 587, not 25. For more info, see
>> >> http://members.aol.com/adamkb/aol/mailfaq/imap/
>> >>
>> >> To make the corrections, go to Tools, Accounts, double-click
>> >> on the "aol" account, go to the Servers tab, make corrections there,
>> >> then go to the Advanced tab to make port number corrections.
>> >>
>> >> Gary VanderMolen
>> >>
>> >> "enaid09" <enaid09@discussions.microsoft.com> wrote in message news:E55821C2-0C61-4B09-82B4-AEBB0185790A@microsoft.com...
>> >> > first of all i am not that knowlegeable with computers. i just bought a
>> >> > labtop with vista and word 2007. i am setting up my windos mail which i have
>> >> > no clue how to even start. after messing with it i thought i was abel to send
>> >> > emails but that is not so. i keep geting this message;
>> >> > The host 'aol' could not be found. Please verify that you have entered the
>> >> > server name correctly.
>> >> > Subject 'hi', Account: 'aol', Server: 'aol', Protocol: SMTP, Port: 25,
>> >> > Secure(SSL): No, Socket Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D.
>> >> >
>> >> > can someone please help me. i will trully appreciate it.
>> >> > Diane
>> >>
>> >>
>> >>

>>
>>
>>
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)