• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Internet keeps going down - quick help needed.

#1
the internet in my house is ran of a router, every machine in my network including another laptop besides mine, a PlayStation 3, an ipod.. you get the picture, can connect too the internet except my laptop. my laptop shows that there is a internet connection and that it is connected too it as it shows me the two computer screens with the globe. i can connect to the internet for around 5-7 minutes, then it will the disconnect on my laptop only.

i will not be able too browse sites, and it will tell me that i am connected local only, yet i can use applications like MSN? in order too fix this problem i need too turn my computer on and off, this will give me another 7 minutes of web browsing befor it happens again.

i get this error message when i click repair on the network sign.

cannont connect with microsoft.com(some ip)

network diagnositcs pinged the remote host but did not recieve a response.

reset the network wireless adapter "wireless connection"
resetting the adapater can sometimes solve and intermittent problem
reseting the network wireless connection does not help, i can get on msn still just not browse sites.

can someone help?
 

My Computer

System One

  • Internet Speed
    slow.

AstaLaVista

Lost in Cyberspace
Vista Pro
usa us_florida
#2
I'll keep an eye on this post and mine just started to do the same thing. I thought it was my Bellsouth/AT&T DSL but I am now with Comcast and the problem persists.

I have updated the driver thinking there was something wrong with it. I have uninstalled anything that has to do with wireless connection and just left the windows zero wireless, or whatever its name is, running. I have tried the Lenovo Vantage access, I have tried a Motorola wireless software to no avail... 10 minutes is the most I am capable to use the wireless, after that it gives me a Limited or No connectivity and or it tells me that I am connected to my wireless but unsecure and I use a WPA.

If I try going to cmd prompt to release/renew the ip address it gives me the error that another application has gotten a hold of it and it can't release addresses.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Built
    CPU
    Intel Q9650 w/CM V8 Cooler...
    Motherboard
    EVGA 780i SLI FTW... Latest Bios & Drivers
    Memory
    Corsair Dominator 8GB (4 x 2GB) PC2-8500C5D
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX260
    Sound Card
    Realtek High Def Onboard
    Monitor(s) Displays
    Acer 22" LCD Widescreen
    Screen Resolution
    1680 x 1050
    Hard Drives
    WD Velociraptor 160GB
    Samsung Sata 750GB
    Maxtor External 160GB
    PSU
    PC Power & Cooling 750w Silencer
    Case
    Thermaltake Speedo Advance
    Cooling
    Air Cooled... See CPU
    Mouse
    Logitech G7
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    Comcast 6MB Broadband
    Other Info
    Linksys WRT54G router

AstaLaVista

Lost in Cyberspace
Vista Pro
usa us_florida
#4
Nope, no Zone alarm here, I only have the regular XP Pro w/SP3 firewall. sorry forgot to mentioned that this problem is only happening on my wireless laptop. I only use Avast for Anti Virus & Malawarebytes for protection.

Was your problem solved by disconnecting zone alarm I pressume? if not, can you give us the run down so others may learn from it.

Thanks
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Built
    CPU
    Intel Q9650 w/CM V8 Cooler...
    Motherboard
    EVGA 780i SLI FTW... Latest Bios & Drivers
    Memory
    Corsair Dominator 8GB (4 x 2GB) PC2-8500C5D
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX260
    Sound Card
    Realtek High Def Onboard
    Monitor(s) Displays
    Acer 22" LCD Widescreen
    Screen Resolution
    1680 x 1050
    Hard Drives
    WD Velociraptor 160GB
    Samsung Sata 750GB
    Maxtor External 160GB
    PSU
    PC Power & Cooling 750w Silencer
    Case
    Thermaltake Speedo Advance
    Cooling
    Air Cooled... See CPU
    Mouse
    Logitech G7
    Keyboard
    Logitech G15
    Internet Speed
    Comcast 6MB Broadband
    Other Info
    Linksys WRT54G router
#5
Nope, no Zone alarm here, I only have the regular XP Pro w/SP3 firewall. sorry forgot to mentioned that this problem is only happening on my wireless laptop. I only use Avast for Anti Virus & Malawarebytes for protection.

Was your problem solved by disconnecting zone alarm I pressume? if not, can you give us the run down so others may learn from it.

Thanks
Yes it was too due with zone alarm, i believe a few people have cam across this problem, when the trial ran out, maybe a week after it blocked my http traffic. this ment i could connect too other applications over internet just not web browsers. which ment it was a difficult problem too find the answer too.
 

My Computer

System One

  • Internet Speed
    slow.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)