• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Internet won't connect to WiFi

JNathanK

New Member
Messages
3
#1
I can connect to my home router through ethernet with my laptop, and I can connect wirelessly to it with other computers.

My laptop can also connect wirelessly to routers other than the home router. For some reason I'm having issues connecting wirelessly specifically with this laptop through this specific router. I need help troubleshooting. Diagnose and repair said there may be a problem with the DNS configuration.

I can't ping IP addresses either even the internet connection icon on the bottom right of the screen indicates that its connected to both my LAN and internet.

I can't connect to the NAS, so the LAN isn't working either.

Sorry, the title wasn't well thought out. I would have edited it if it was an option.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP DV2000
    CPU
    AMD64
    Memory
    4 gb DDR2
    Graphics Card(s)
    NVIDIA

Yard Dog

Vista Guru
Gold Member
Messages
2,169
Location
Central Florida in a small town
#2
Hello, lets do some cleaning up and see if that helps you out .
How to Flush DNS in Windows Using the Command Prompt

Step 1 – Close all open web browsers and applications on your computer.

Step 2 – Open the Windows command prompt by selecting the “Start” menu and entering “cmd” in the search text field box followed by clicking the “enter” key.

Step 3 – At the command prompt, enter “ipconfig /flushdns” followed by pressing the “enter” key. After a moment, Windows will display a message similar to: “Successfully flushed the DNS Resolver Cache.” Once the message is displayed, the DNS will be flushed removing all incorrect entries.

Then , we want to get the IP reset, so, lets renew its settings and see if this also helps out :
you will type in the command box : ipconfig /release then enter, then next ipconfig /renew then enter, this will reset the IP , now restart and attempt to have it reconfigure its connections to your router. Post back results please.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Emachine ET 1161-05
    CPU
    AMD Athlon 64 LE-1640
    Motherboard
    eMachines MCP61PM-GM (Socket AM2 )
    Memory
    2.00 GB Dual-Channel DDR2 @ 387MHz (6-6-6-18)
    Graphics Card(s)
    Acer E181H (1280x768@60Hz) 128MB GeForce 6150SE nForce 430 (
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Name Acer E181H on NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
    Screen Resolution
    1280x768 pixels
    Hard Drives
    ST316081 5AS SCSI Disk Device
    PSU
    MCP61PM-GM 9000 NVIDIA Chipset Model MCP61 Chipset Revisio
    Case
    Tower
    Cooling
    Fan Speed 1247 RPM
    Mouse
    PS/2 Compatible Mouse
    Keyboard
    Standard PS/2 Keyboard
    Internet Speed
    http://www.speedtest.net/result/1538974261.png

Yard Dog

Vista Guru
Gold Member
Messages
2,169
Location
Central Florida in a small town
#4
Start, all programs. accessories. command prompt, right click it, to run as Admin.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Emachine ET 1161-05
    CPU
    AMD Athlon 64 LE-1640
    Motherboard
    eMachines MCP61PM-GM (Socket AM2 )
    Memory
    2.00 GB Dual-Channel DDR2 @ 387MHz (6-6-6-18)
    Graphics Card(s)
    Acer E181H (1280x768@60Hz) 128MB GeForce 6150SE nForce 430 (
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Name Acer E181H on NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
    Screen Resolution
    1280x768 pixels
    Hard Drives
    ST316081 5AS SCSI Disk Device
    PSU
    MCP61PM-GM 9000 NVIDIA Chipset Model MCP61 Chipset Revisio
    Case
    Tower
    Cooling
    Fan Speed 1247 RPM
    Mouse
    PS/2 Compatible Mouse
    Keyboard
    Standard PS/2 Keyboard
    Internet Speed
    http://www.speedtest.net/result/1538974261.png

Yard Dog

Vista Guru
Gold Member
Messages
2,169
Location
Central Florida in a small town
#6
Excellent, thanks for using VistaForums. Come back for any issues or for just the excellent Tutorial section..
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Emachine ET 1161-05
    CPU
    AMD Athlon 64 LE-1640
    Motherboard
    eMachines MCP61PM-GM (Socket AM2 )
    Memory
    2.00 GB Dual-Channel DDR2 @ 387MHz (6-6-6-18)
    Graphics Card(s)
    Acer E181H (1280x768@60Hz) 128MB GeForce 6150SE nForce 430 (
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Name Acer E181H on NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
    Screen Resolution
    1280x768 pixels
    Hard Drives
    ST316081 5AS SCSI Disk Device
    PSU
    MCP61PM-GM 9000 NVIDIA Chipset Model MCP61 Chipset Revisio
    Case
    Tower
    Cooling
    Fan Speed 1247 RPM
    Mouse
    PS/2 Compatible Mouse
    Keyboard
    Standard PS/2 Keyboard
    Internet Speed
    http://www.speedtest.net/result/1538974261.png
Messages
1
#7
Excellent, thanks for using VistaForums. Come back for any issues or for just the excellent Tutorial section..
So, I am having the same issues as above, have done everything stated and still cannot connect to internet. At network and sharing center it shows my computer connected to unidentified network (which on another laptop states home) and then a big red x connecting to internet.

Under unidentified network it states public, which I have changed to private before with no luck, and access as local only, whereas on my other laptop it states local and internet.

Everything worked fine until about 2 weeks ago when we changed internet provider.

any help would be great!
 

My Computer

ilikefree

Vista Guru
Gold Member
Messages
2,877
Location
New Zealand
#8
On that page (Network and sharing center) try View Status then Diagnose. It will reset the network adapter
If that didn't help try turning on your wireless on the computer and turn off the router at the wall then turn it on again after a few seconds.
Most times it will find and reset the settings for you.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Lenovo Thinkpad T400
    CPU
    Intel Mobile Core 2 Duo P8700 @ 2.53GHz
    Motherboard
    LENOVO 64734VM
    Memory
    2.00GB Single-Channel DDR3 @ 531MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
    Sound Card
    Conexant 20561 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    15 inch
    Screen Resolution
    1280 x 800
    Hard Drives
    1x 180GB Intel 530 series SSD
    1 x 120GB Hitachi 5400rmp
    1 x 650GB Western Digital Elements 5400rpm
    1x 1Tb Western Digital Elements 5400rpm
    Internet Speed
    Medium for New Zealand
    Other Info
    Weakest part of my computer is the graphics chipset.
    Only ever used a laptop.
    Also use USB Freeview TV Card
    Lenovo Docking Station
    External Speakers
    Other bits a pieces as needed
Messages
1
#9
On that page (Network and sharing center) try View Status then Diagnose. It will reset the network adapter
If that didn't help try turning on your wireless on the computer and turn off the router at the wall then turn it on again after a few seconds.
Most times it will find and reset the settings for you.
Hello. I tried this and also the command prompt. My connection is still an unidentified public network with local only access.

I've even updated drivers, updated to windows service pack 2.

I have a 5 yr old laptop.
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    HP Pavillion dv7-1132nr

ilikefree

Vista Guru
Gold Member
Messages
2,877
Location
New Zealand
#10
When you click on the red X do you get an error message?

EDIT:Didn't know this was still a problem because you added to someones post that had been flagged as solved
You really needed to start a new post
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Lenovo Thinkpad T400
    CPU
    Intel Mobile Core 2 Duo P8700 @ 2.53GHz
    Motherboard
    LENOVO 64734VM
    Memory
    2.00GB Single-Channel DDR3 @ 531MHz
    Graphics Card(s)
    Intel Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
    Sound Card
    Conexant 20561 SmartAudio HD
    Monitor(s) Displays
    15 inch
    Screen Resolution
    1280 x 800
    Hard Drives
    1x 180GB Intel 530 series SSD
    1 x 120GB Hitachi 5400rmp
    1 x 650GB Western Digital Elements 5400rpm
    1x 1Tb Western Digital Elements 5400rpm
    Internet Speed
    Medium for New Zealand
    Other Info
    Weakest part of my computer is the graphics chipset.
    Only ever used a laptop.
    Also use USB Freeview TV Card
    Lenovo Docking Station
    External Speakers
    Other bits a pieces as needed

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)