• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Map network drive

S

SandyJ

#1
Using Vista Business, I'm unable to map a drive on our LAN. The computer sees
the network server and shares, but when I try to map a share, I get a dialog
box requesting username and password. After completing that, I get a second
box showing server/user then a blank for password. When I fill that out and
enter, I get an error message Logon unsuccessful: Windows is unable to log
you on. Be sure that your username and password are correct.

It's very frustrating because I did a clean reinstall from XP.
 
K

Kerry Brown

#2
"SandyJ" <SandyJ@xxxxxx> wrote in message
news:CC727E3A-3339-4A98-9411-1791CE0047A4@xxxxxx

> Using Vista Business, I'm unable to map a drive on our LAN. The computer
> sees
> the network server and shares, but when I try to map a share, I get a
> dialog
> box requesting username and password. After completing that, I get a
> second
> box showing server/user then a blank for password. When I fill that out
> and
> enter, I get an error message Logon unsuccessful: Windows is unable to log
> you on. Be sure that your username and password are correct.
>
> It's very frustrating because I did a clean reinstall from XP.

Are you in an Active Directory domain? Was the Vista computer properly
joined to the domain?

--
Kerry Brown
Microsoft MVP - Shell/User
http://www.vistahelp.ca/phpBB2/
 
S

SandyJ

#3
Thank you, Kerry, but we don't use Active Directory. I was able to find the
solution here: http://www.vistax64.com/tutorials/83931-workgroup-password.html

"Kerry Brown" wrote:

> "SandyJ" <SandyJ@xxxxxx> wrote in message
> news:CC727E3A-3339-4A98-9411-1791CE0047A4@xxxxxx

> > Using Vista Business, I'm unable to map a drive on our LAN. The computer
> > sees
> > the network server and shares, but when I try to map a share, I get a
> > dialog
> > box requesting username and password. After completing that, I get a
> > second
> > box showing server/user then a blank for password. When I fill that out
> > and
> > enter, I get an error message Logon unsuccessful: Windows is unable to log
> > you on. Be sure that your username and password are correct.
> >
> > It's very frustrating because I did a clean reinstall from XP.
>
>
> Are you in an Active Directory domain? Was the Vista computer properly
> joined to the domain?
>
> --
> Kerry Brown
> Microsoft MVP - Shell/User
> http://www.vistahelp.ca/phpBB2/
>
>
>
 
K

Kerry Brown

#4
You're welcome. Glad to hear you got it solved.

--
Kerry Brown
Microsoft MVP - Shell/User
http://www.vistahelp.ca/phpBB2/



"SandyJ" <SandyJ@xxxxxx> wrote in message
news:0C354CC7-CC3F-470F-BC40-ADF5BB80E309@xxxxxx

> Thank you, Kerry, but we don't use Active Directory. I was able to find
> the
> solution here:
> http://www.vistax64.com/tutorials/83931-workgroup-password.html
>
> "Kerry Brown" wrote:
>

>> "SandyJ" <SandyJ@xxxxxx> wrote in message
>> news:CC727E3A-3339-4A98-9411-1791CE0047A4@xxxxxx

>> > Using Vista Business, I'm unable to map a drive on our LAN. The
>> > computer
>> > sees
>> > the network server and shares, but when I try to map a share, I get a
>> > dialog
>> > box requesting username and password. After completing that, I get a
>> > second
>> > box showing server/user then a blank for password. When I fill that out
>> > and
>> > enter, I get an error message Logon unsuccessful: Windows is unable to
>> > log
>> > you on. Be sure that your username and password are correct.
>> >
>> > It's very frustrating because I did a clean reinstall from XP.
>>
>>
>> Are you in an Active Directory domain? Was the Vista computer properly
>> joined to the domain?
>>
>> --
>> Kerry Brown
>> Microsoft MVP - Shell/User
>> http://www.vistahelp.ca/phpBB2/
>>
>>
>>