Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter"!

viperstalkerx

New Member
hi, i have a problem. i have a 9300GE pci-e card then i put in a FX5200 into the PCI slot and loaded it up. my main 24" monitor connected to the pci-e didnt load but instead my 19" monitor started up. I couldnt get them both to work so i took out the fx5200 and went back to my 24. Only problem now is that it doesnt work properly. when i right click then click personalize and then click display settings my graphic card isnt listed instead it says "default moniter" on. also my previous windows index score was 4.9 with 9300GE and now it's 1.0
any help or advice would be appreciated. im on windows vista home edition 64 bit
 

My Computer

MrNeeds

PC Geek
Vista Guru
Gold Member
Re: Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter

hi, i have a problem. i have a 9300GE pci-e card then i put in a FX5200 into the PCI slot and loaded it up. my main 24" monitor connected to the pci-e didnt load but instead my 19" monitor started up. I couldnt get them both to work so i took out the fx5200 and went back to my 24. Only problem now is that it doesnt work properly. when i right click then click personalize and then click display settings my graphic card isnt listed instead it says "default moniter" on. also my previous windows index score was 4.9 with 9300GE and now it's 1.0
any help or advice would be appreciated. im on windows vista home edition 64 bit
any chance you can take a screenshot of your display properties? and possibly a screenshot of your device manager under display adaptor?
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Intel Q6600 @ 2.8GHz
    Motherboard
    Evga NF78-CK-132-A 3-Way SLI
    Memory
    8Gb DDR2 Corsair Dominator @ 1066Mhz 5-5-5-15
    Graphics Card(s)
    EVGA 560 GTX SC FTW 1GB
    Sound Card
    Realtek ALC888 7.1 Audio, Logitech G35 7.1 Surround Headset
    Monitor(s) Displays
    Dell S2409W 16:9, HDMi, DVI & VGA
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    Samsung 7200rpm 250Gb SATA,
    Samsung 7200rpm 750Gb SATA,
    WD 7200rpm 1TB SCSI SATA.
    PSU
    Xigmatek 750W Quad sli quad core 80% eff
    Case
    Antec 900 Gaming Case
    Cooling
    Zalman CNPS9700-NT NVIDIA Tritium, Dominator RAM cooler
    Mouse
    Razor Lachesis Banshee V2 Blue, 4000DPI
    Keyboard
    Logitech generic keyboard
    Internet Speed
    16Mb Sky bb
    Other Info
    Wireless Gaming Receiver for Windows, Wireless Xbox 360 Pad, Wireless Xbox 360 Les Paul Guitar

MrNeeds

PC Geek
Vista Guru
Gold Member

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Intel Q6600 @ 2.8GHz
    Motherboard
    Evga NF78-CK-132-A 3-Way SLI
    Memory
    8Gb DDR2 Corsair Dominator @ 1066Mhz 5-5-5-15
    Graphics Card(s)
    EVGA 560 GTX SC FTW 1GB
    Sound Card
    Realtek ALC888 7.1 Audio, Logitech G35 7.1 Surround Headset
    Monitor(s) Displays
    Dell S2409W 16:9, HDMi, DVI & VGA
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    Samsung 7200rpm 250Gb SATA,
    Samsung 7200rpm 750Gb SATA,
    WD 7200rpm 1TB SCSI SATA.
    PSU
    Xigmatek 750W Quad sli quad core 80% eff
    Case
    Antec 900 Gaming Case
    Cooling
    Zalman CNPS9700-NT NVIDIA Tritium, Dominator RAM cooler
    Mouse
    Razor Lachesis Banshee V2 Blue, 4000DPI
    Keyboard
    Logitech generic keyboard
    Internet Speed
    16Mb Sky bb
    Other Info
    Wireless Gaming Receiver for Windows, Wireless Xbox 360 Pad, Wireless Xbox 360 Les Paul Guitar

viperstalkerx

New Member
Re: Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter

so i just download it and then go into remote device and click uninstall drivers? or do i just directly click installing the drivers?
 

My Computer

MrNeeds

PC Geek
Vista Guru
Gold Member
Re: Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter

so i just download it and then go into remote device and click uninstall drivers? or do i just directly click installing the drivers?
directly click and install, should be fine
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Intel Q6600 @ 2.8GHz
    Motherboard
    Evga NF78-CK-132-A 3-Way SLI
    Memory
    8Gb DDR2 Corsair Dominator @ 1066Mhz 5-5-5-15
    Graphics Card(s)
    EVGA 560 GTX SC FTW 1GB
    Sound Card
    Realtek ALC888 7.1 Audio, Logitech G35 7.1 Surround Headset
    Monitor(s) Displays
    Dell S2409W 16:9, HDMi, DVI & VGA
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    Samsung 7200rpm 250Gb SATA,
    Samsung 7200rpm 750Gb SATA,
    WD 7200rpm 1TB SCSI SATA.
    PSU
    Xigmatek 750W Quad sli quad core 80% eff
    Case
    Antec 900 Gaming Case
    Cooling
    Zalman CNPS9700-NT NVIDIA Tritium, Dominator RAM cooler
    Mouse
    Razor Lachesis Banshee V2 Blue, 4000DPI
    Keyboard
    Logitech generic keyboard
    Internet Speed
    16Mb Sky bb
    Other Info
    Wireless Gaming Receiver for Windows, Wireless Xbox 360 Pad, Wireless Xbox 360 Les Paul Guitar

viperstalkerx

New Member
Re: Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter

i get the nvidia setup error
"the nvidia setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. setup will not exist."
it then said reinstall with "correct settings" so i hit ok and then it gave me an error saying i was trying to uninstall it with 32 bit drivers when i needed 64 bit
 
Last edited:

My Computer

NormCameron

Vista Guru
Re: Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter

i get the nvidia setup error
"the nvidia setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. setup will not exist."
it then said reinstall with "correct settings" so i hit ok and then it gave me an error saying i was trying to uninstall it with 32 bit drivers when i needed 64 bit
The drivers for 64bit and 32bit are different. Make sure you download the x64 drivers from Nvidea.

Norm
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Scratch Built
    CPU
    Intel Quad Core 6600
    Motherboard
    Asus P5B
    Memory
    4096 MB Xtreme-Dark 800mhz
    Graphics Card(s)
    Zotac Amp Edition 8800GT - 512MB DDR3, O/C 700mhz
    Monitor(s) Displays
    Samsung 206BW
    Screen Resolution
    1680 X 1024
    Hard Drives
    4 X Samsung 500GB 7200rpm Serial ATA-II HDD w. 16MB Cache .
    PSU
    550 w
    Case
    Thermaltake
    Cooling
    3 x octua NF-S12-1200 - 120mm 1200RPM Sound Optimised Fans
    Mouse
    Targus
    Keyboard
    Microsoft
    Internet Speed
    1500kbs
    Other Info
    Self built.

viperstalkerx

New Member
Re: Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter

yeah this was with the x64 one. the one i tried installing was the one on top and it first gave me the ""the nvidia setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. setup will not exist." error. then it asked me if i wanted to install it with the "recommended settings" and that 32bit error popped out even though i was using the x64 bit installer mentioned above.
 

My Computer

NormCameron

Vista Guru
Re: Moniter doesnt recogonize Nvidia 9300GE anymore! instead it says "default moniter

yeah this was with the x64 one. the one i tried installing was the one on top and it first gave me the ""the nvidia setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. setup will not exist." error. then it asked me if i wanted to install it with the "recommended settings" and that 32bit error popped out even though i was using the x64 bit installer mentioned above.

I know this was a problem with earlier vista drivers from Nvidea, but I thought this had been fixed with the latest drivers? Have you tried installing the drivers using "Run as Administrator"

Norm
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Scratch Built
    CPU
    Intel Quad Core 6600
    Motherboard
    Asus P5B
    Memory
    4096 MB Xtreme-Dark 800mhz
    Graphics Card(s)
    Zotac Amp Edition 8800GT - 512MB DDR3, O/C 700mhz
    Monitor(s) Displays
    Samsung 206BW
    Screen Resolution
    1680 X 1024
    Hard Drives
    4 X Samsung 500GB 7200rpm Serial ATA-II HDD w. 16MB Cache .
    PSU
    550 w
    Case
    Thermaltake
    Cooling
    3 x octua NF-S12-1200 - 120mm 1200RPM Sound Optimised Fans
    Mouse
    Targus
    Keyboard
    Microsoft
    Internet Speed
    1500kbs
    Other Info
    Self built.
Top