Re: NASCAR RACING 2003

T

Tony M

Installed and plays beautifully on a clean load of RC1 - Did not have to
even adjust it to run in compat mode or set it to disable DWM

Works flawless - Much Much Much better than EA Sport Nascar SimRacing -
which is so trying to be this game and even though it may look prettier - It
does not work on Vista at all - Thanks EA.... Papyrus is no more, but still
after 3 years has a better game!


--
Tony Maynard, MCSE+I
Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit




"imacken" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> Thanks for making me feel worse, Tim!
> Seriously though, I'm running on Athlon x2 4400, X1900XT, Audigy, latest
> betas from ATI and Creative, DirectX @ 1280x1024.
> I've tried turning all visual elements off, and disabling sound, but still
> just crashes when it tries to get to car/track.
> This is driving me mad as it's my favourite game!
> Iain
>
> "Tim Payne" wrote:
>
>> I just installed it now and it runs fine for me. It gives an error
>> message
>> at the start about disabling some visual elements temporarily since the
>> "program is not compatible with Windows", but I don't see any issues.
>>
>> My system is a P4 3.2, Asus P4P800SE, Radeon 9600XT, Audigy 2ZS, running
>> the
>> latest Vista beta drivers from ATI and Creative. In the game I chose
>> DirectX @ 1280x1024.
>>
>> What are you running?
>>
>> "imacken" <[email protected]> wrote in message
>> news:[email protected]
>> > Anyone managed to get my favourite game working? With me, it loads OK
>> > until
>> > it actually tried to go to the track/car - then it just crashes.
>> > Any ideas?

>>
>>
 

My Computer

I

imacken

Great for you Tony! Unfortunately, that doesn't help me with my problem, does
it?

"Tony M" wrote:

> Installed and plays beautifully on a clean load of RC1 - Did not have to
> even adjust it to run in compat mode or set it to disable DWM
>
> Works flawless - Much Much Much better than EA Sport Nascar SimRacing -
> which is so trying to be this game and even though it may look prettier - It
> does not work on Vista at all - Thanks EA.... Papyrus is no more, but still
> after 3 years has a better game!
>
>
> --
> Tony Maynard, MCSE+I
> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
>
>
>
>
> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> news:[email protected]
> > Thanks for making me feel worse, Tim!
> > Seriously though, I'm running on Athlon x2 4400, X1900XT, Audigy, latest
> > betas from ATI and Creative, DirectX @ 1280x1024.
> > I've tried turning all visual elements off, and disabling sound, but still
> > just crashes when it tries to get to car/track.
> > This is driving me mad as it's my favourite game!
> > Iain
> >
> > "Tim Payne" wrote:
> >
> >> I just installed it now and it runs fine for me. It gives an error
> >> message
> >> at the start about disabling some visual elements temporarily since the
> >> "program is not compatible with Windows", but I don't see any issues.
> >>
> >> My system is a P4 3.2, Asus P4P800SE, Radeon 9600XT, Audigy 2ZS, running
> >> the
> >> latest Vista beta drivers from ATI and Creative. In the game I chose
> >> DirectX @ 1280x1024.
> >>
> >> What are you running?
> >>
> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> >> news:[email protected]
> >> > Anyone managed to get my favourite game working? With me, it loads OK
> >> > until
> >> > it actually tried to go to the track/car - then it just crashes.
> >> > Any ideas?
> >>
> >>

>
 

My Computer

T

Tony M

No it does not help you, other than to answer your question if the game
works. I will assume that your issues are hardware/driver related. There is
no other reason as to why the game would work on my system and not yours
other than the difference of hardware and its driver support

I will list my system specs so that you may make a base comparison. Good
luck getting this fantastic game to work -

Dell Dimension 4700
P4 3Ghz HT enabled
2GB DDR2 - 4200
160GB SATA Drive
Creative Labs SB Live! 24Bit - Latest Vista drivers
ATI Radeon x700 Pro PCI-E x16 - Microsoft WDDM drivers


--
Tony Maynard, MCSE+I
Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
TechBeta Tester

"imacken" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> Great for you Tony! Unfortunately, that doesn't help me with my problem,
> does
> it?
>
> "Tony M" wrote:
>
>> Installed and plays beautifully on a clean load of RC1 - Did not have to
>> even adjust it to run in compat mode or set it to disable DWM
>>
>> Works flawless - Much Much Much better than EA Sport Nascar SimRacing -
>> which is so trying to be this game and even though it may look prettier -
>> It
>> does not work on Vista at all - Thanks EA.... Papyrus is no more, but
>> still
>> after 3 years has a better game!
>>
>>
>> --
>> Tony Maynard, MCSE+I
>> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
>>
>>
>>
>>
>> "imacken" <[email protected]> wrote in message
>> news:[email protected]
>> > Thanks for making me feel worse, Tim!
>> > Seriously though, I'm running on Athlon x2 4400, X1900XT, Audigy,
>> > latest
>> > betas from ATI and Creative, DirectX @ 1280x1024.
>> > I've tried turning all visual elements off, and disabling sound, but
>> > still
>> > just crashes when it tries to get to car/track.
>> > This is driving me mad as it's my favourite game!
>> > Iain
>> >
>> > "Tim Payne" wrote:
>> >
>> >> I just installed it now and it runs fine for me. It gives an error
>> >> message
>> >> at the start about disabling some visual elements temporarily since
>> >> the
>> >> "program is not compatible with Windows", but I don't see any issues.
>> >>
>> >> My system is a P4 3.2, Asus P4P800SE, Radeon 9600XT, Audigy 2ZS,
>> >> running
>> >> the
>> >> latest Vista beta drivers from ATI and Creative. In the game I chose
>> >> DirectX @ 1280x1024.
>> >>
>> >> What are you running?
>> >>
>> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
>> >> news:[email protected]
>> >> > Anyone managed to get my favourite game working? With me, it loads
>> >> > OK
>> >> > until
>> >> > it actually tried to go to the track/car - then it just crashes.
>> >> > Any ideas?
>> >>
>> >>

>>
 

My Computer

I

imacken

Hi Tony! I'm just incredibly jealous that you have it working! I love that sim.
We have very similar setups.
I have AMD64 x2 4400
2Gb DDR2
160Gb SATA drive
ATI x1900XT with latest ATI drivers (I've also tried Windows WDDM)
Creative Labs Audigy with latest Creative drivers.
I really wish that I could get this to work! It's the only game/app that I'm
struggling with on Vista.

"Tony M" wrote:

> No it does not help you, other than to answer your question if the game
> works. I will assume that your issues are hardware/driver related. There is
> no other reason as to why the game would work on my system and not yours
> other than the difference of hardware and its driver support
>
> I will list my system specs so that you may make a base comparison. Good
> luck getting this fantastic game to work -
>
> Dell Dimension 4700
> P4 3Ghz HT enabled
> 2GB DDR2 - 4200
> 160GB SATA Drive
> Creative Labs SB Live! 24Bit - Latest Vista drivers
> ATI Radeon x700 Pro PCI-E x16 - Microsoft WDDM drivers
>
>
> --
> Tony Maynard, MCSE+I
> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
> TechBeta Tester
>
> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> news:[email protected]
> > Great for you Tony! Unfortunately, that doesn't help me with my problem,
> > does
> > it?
> >
> > "Tony M" wrote:
> >
> >> Installed and plays beautifully on a clean load of RC1 - Did not have to
> >> even adjust it to run in compat mode or set it to disable DWM
> >>
> >> Works flawless - Much Much Much better than EA Sport Nascar SimRacing -
> >> which is so trying to be this game and even though it may look prettier -
> >> It
> >> does not work on Vista at all - Thanks EA.... Papyrus is no more, but
> >> still
> >> after 3 years has a better game!
> >>
> >>
> >> --
> >> Tony Maynard, MCSE+I
> >> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> >> news:[email protected]
> >> > Thanks for making me feel worse, Tim!
> >> > Seriously though, I'm running on Athlon x2 4400, X1900XT, Audigy,
> >> > latest
> >> > betas from ATI and Creative, DirectX @ 1280x1024.
> >> > I've tried turning all visual elements off, and disabling sound, but
> >> > still
> >> > just crashes when it tries to get to car/track.
> >> > This is driving me mad as it's my favourite game!
> >> > Iain
> >> >
> >> > "Tim Payne" wrote:
> >> >
> >> >> I just installed it now and it runs fine for me. It gives an error
> >> >> message
> >> >> at the start about disabling some visual elements temporarily since
> >> >> the
> >> >> "program is not compatible with Windows", but I don't see any issues.
> >> >>
> >> >> My system is a P4 3.2, Asus P4P800SE, Radeon 9600XT, Audigy 2ZS,
> >> >> running
> >> >> the
> >> >> latest Vista beta drivers from ATI and Creative. In the game I chose
> >> >> DirectX @ 1280x1024.
> >> >>
> >> >> What are you running?
> >> >>
> >> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> >> >> news:[email protected]
> >> >> > Anyone managed to get my favourite game working? With me, it loads
> >> >> > OK
> >> >> > until
> >> >> > it actually tried to go to the track/car - then it just crashes.
> >> >> > Any ideas?
> >> >>
> >> >>
> >>

>
 

My Computer

T

Tony M

Did you do a clean install of Vista?
x86 or x64

I found that after I installed the latest ATI drivers, that my directx games
had corrupt textures... even when reverting back to the WDDM driver.

I did a clean install and just left the Microsoft driver installed, and it
worked perfectly out of the box... now you do have a new generation chip
with the X19xx card...Im still on the X7xx series... possibly the drivers in
box dont support the feature set of your card as its too new.


--
Tony Maynard, MCSE+I
Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit



"imacken" <[email protected]> wrote in message
news:[email protected]
> Hi Tony! I'm just incredibly jealous that you have it working! I love that
> sim.
> We have very similar setups.
> I have AMD64 x2 4400
> 2Gb DDR2
> 160Gb SATA drive
> ATI x1900XT with latest ATI drivers (I've also tried Windows WDDM)
> Creative Labs Audigy with latest Creative drivers.
> I really wish that I could get this to work! It's the only game/app that
> I'm
> struggling with on Vista.
>
> "Tony M" wrote:
>
>> No it does not help you, other than to answer your question if the game
>> works. I will assume that your issues are hardware/driver related. There
>> is
>> no other reason as to why the game would work on my system and not yours
>> other than the difference of hardware and its driver support
>>
>> I will list my system specs so that you may make a base comparison. Good
>> luck getting this fantastic game to work -
>>
>> Dell Dimension 4700
>> P4 3Ghz HT enabled
>> 2GB DDR2 - 4200
>> 160GB SATA Drive
>> Creative Labs SB Live! 24Bit - Latest Vista drivers
>> ATI Radeon x700 Pro PCI-E x16 - Microsoft WDDM drivers
>>
>>
>> --
>> Tony Maynard, MCSE+I
>> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
>> TechBeta Tester
>>
>> "imacken" <[email protected]> wrote in message
>> news:16BB10D9-EF54-4B8A-94AF[email protected]
>> > Great for you Tony! Unfortunately, that doesn't help me with my
>> > problem,
>> > does
>> > it?
>> >
>> > "Tony M" wrote:
>> >
>> >> Installed and plays beautifully on a clean load of RC1 - Did not have
>> >> to
>> >> even adjust it to run in compat mode or set it to disable DWM
>> >>
>> >> Works flawless - Much Much Much better than EA Sport Nascar
>> >> SimRacing -
>> >> which is so trying to be this game and even though it may look
>> >> prettier -
>> >> It
>> >> does not work on Vista at all - Thanks EA.... Papyrus is no more, but
>> >> still
>> >> after 3 years has a better game!
>> >>
>> >>
>> >> --
>> >> Tony Maynard, MCSE+I
>> >> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
>> >>
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
>> >> news:[email protected]
>> >> > Thanks for making me feel worse, Tim!
>> >> > Seriously though, I'm running on Athlon x2 4400, X1900XT, Audigy,
>> >> > latest
>> >> > betas from ATI and Creative, DirectX @ 1280x1024.
>> >> > I've tried turning all visual elements off, and disabling sound, but
>> >> > still
>> >> > just crashes when it tries to get to car/track.
>> >> > This is driving me mad as it's my favourite game!
>> >> > Iain
>> >> >
>> >> > "Tim Payne" wrote:
>> >> >
>> >> >> I just installed it now and it runs fine for me. It gives an error
>> >> >> message
>> >> >> at the start about disabling some visual elements temporarily since
>> >> >> the
>> >> >> "program is not compatible with Windows", but I don't see any
>> >> >> issues.
>> >> >>
>> >> >> My system is a P4 3.2, Asus P4P800SE, Radeon 9600XT, Audigy 2ZS,
>> >> >> running
>> >> >> the
>> >> >> latest Vista beta drivers from ATI and Creative. In the game I
>> >> >> chose
>> >> >> DirectX @ 1280x1024.
>> >> >>
>> >> >> What are you running?
>> >> >>
>> >> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
>> >> >> news:[email protected]
>> >> >> > Anyone managed to get my favourite game working? With me, it
>> >> >> > loads
>> >> >> > OK
>> >> >> > until
>> >> >> > it actually tried to go to the track/car - then it just crashes.
>> >> >> > Any ideas?
>> >> >>
>> >> >>
>> >>

>>
 

My Computer

I

imacken

Interesting Tony! No, it wasn't a clean install, it was an upgrade. I also
noticed that whenever I installed the latest ATI drivers for RC1 that other
games had texture corruption that weren't there in Beta 2 and the appropriate
drivers.
However.... I tried a clean install of RC1 earlier, and I just got a system
reboot when it reached 21% of 'expanding files', then a BSOD.
I tried again with no luck. So, I'm back to XP until I can find a solution
to why my RC1 won't install!

"Tony M" wrote:

> Did you do a clean install of Vista?
> x86 or x64
>
> I found that after I installed the latest ATI drivers, that my directx games
> had corrupt textures... even when reverting back to the WDDM driver.
>
> I did a clean install and just left the Microsoft driver installed, and it
> worked perfectly out of the box... now you do have a new generation chip
> with the X19xx card...Im still on the X7xx series... possibly the drivers in
> box dont support the feature set of your card as its too new.
>
>
> --
> Tony Maynard, MCSE+I
> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
>
>
>
> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> news:[email protected]
> > Hi Tony! I'm just incredibly jealous that you have it working! I love that
> > sim.
> > We have very similar setups.
> > I have AMD64 x2 4400
> > 2Gb DDR2
> > 160Gb SATA drive
> > ATI x1900XT with latest ATI drivers (I've also tried Windows WDDM)
> > Creative Labs Audigy with latest Creative drivers.
> > I really wish that I could get this to work! It's the only game/app that
> > I'm
> > struggling with on Vista.
> >
> > "Tony M" wrote:
> >
> >> No it does not help you, other than to answer your question if the game
> >> works. I will assume that your issues are hardware/driver related. There
> >> is
> >> no other reason as to why the game would work on my system and not yours
> >> other than the difference of hardware and its driver support
> >>
> >> I will list my system specs so that you may make a base comparison. Good
> >> luck getting this fantastic game to work -
> >>
> >> Dell Dimension 4700
> >> P4 3Ghz HT enabled
> >> 2GB DDR2 - 4200
> >> 160GB SATA Drive
> >> Creative Labs SB Live! 24Bit - Latest Vista drivers
> >> ATI Radeon x700 Pro PCI-E x16 - Microsoft WDDM drivers
> >>
> >>
> >> --
> >> Tony Maynard, MCSE+I
> >> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
> >> TechBeta Tester
> >>
> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> >> news:[email protected]
> >> > Great for you Tony! Unfortunately, that doesn't help me with my
> >> > problem,
> >> > does
> >> > it?
> >> >
> >> > "Tony M" wrote:
> >> >
> >> >> Installed and plays beautifully on a clean load of RC1 - Did not have
> >> >> to
> >> >> even adjust it to run in compat mode or set it to disable DWM
> >> >>
> >> >> Works flawless - Much Much Much better than EA Sport Nascar
> >> >> SimRacing -
> >> >> which is so trying to be this game and even though it may look
> >> >> prettier -
> >> >> It
> >> >> does not work on Vista at all - Thanks EA.... Papyrus is no more, but
> >> >> still
> >> >> after 3 years has a better game!
> >> >>
> >> >>
> >> >> --
> >> >> Tony Maynard, MCSE+I
> >> >> Windows Vista Ultimate RC1 - 32bit
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> >> >> news:[email protected]
> >> >> > Thanks for making me feel worse, Tim!
> >> >> > Seriously though, I'm running on Athlon x2 4400, X1900XT, Audigy,
> >> >> > latest
> >> >> > betas from ATI and Creative, DirectX @ 1280x1024.
> >> >> > I've tried turning all visual elements off, and disabling sound, but
> >> >> > still
> >> >> > just crashes when it tries to get to car/track.
> >> >> > This is driving me mad as it's my favourite game!
> >> >> > Iain
> >> >> >
> >> >> > "Tim Payne" wrote:
> >> >> >
> >> >> >> I just installed it now and it runs fine for me. It gives an error
> >> >> >> message
> >> >> >> at the start about disabling some visual elements temporarily since
> >> >> >> the
> >> >> >> "program is not compatible with Windows", but I don't see any
> >> >> >> issues.
> >> >> >>
> >> >> >> My system is a P4 3.2, Asus P4P800SE, Radeon 9600XT, Audigy 2ZS,
> >> >> >> running
> >> >> >> the
> >> >> >> latest Vista beta drivers from ATI and Creative. In the game I
> >> >> >> chose
> >> >> >> DirectX @ 1280x1024.
> >> >> >>
> >> >> >> What are you running?
> >> >> >>
> >> >> >> "imacken" <[email protected]> wrote in message
> >> >> >> news:[email protected]
> >> >> >> > Anyone managed to get my favourite game working? With me, it
> >> >> >> > loads
> >> >> >> > OK
> >> >> >> > until
> >> >> >> > it actually tried to go to the track/car - then it just crashes.
> >> >> >> > Any ideas?
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >>
> >>

>
 

My Computer

Top