Solved Screen flicking while opening an MP4 file

patronator

New Member
Hello,
actually i'm new to vista.. i have used n xp and win7 earlier.. jus now have installed vista home premium in my system(core 2 duo, 2.7GHz, 3GB RAM, 358MB graphics). i have a small problem after getting the new os.. i can play the usual audio/video files.. but when ever i jus click, or try to open a mp4 file, the screen starts to flicker and its like total refresh(opens all the minimised program).. this flicking happens for a while then it stops when i close the mp4 video file..
can any1 help on this prob..

Thank you..
Dinesh
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    dell inspiron 1525
    CPU
    core 2 du0, 2.7GHz
    Motherboard
    intel 965 express mother board
    Memory
    3068MB RAM
    Graphics Card(s)
    358MB
    Sound Card
    -na-
    Monitor(s) Displays
    mobile intel 965 express chipset

tom982

٩(͡๏̯͡๏)۶
Vista Guru
Gold Member
Hello Dinesh and welcome to the forums :party:

Remove any 3rd party codecs you have installed, then install Shark007's codec pack:

Shark007.net - Windows Vista Codec Package

This should clear up any issues you're having :)

Tom
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Build #1
    CPU
    Intel Core i7 3770K @4.4GHz
    Motherboard
    ASUS P8Z77-V PRO
    Memory
    Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz Low Profile (White)
    Graphics Card(s)
    Gigabyte Radeon HD 7850 (2GB GDDR5)
    Sound Card
    Integrated on motherboard
    Monitor(s) Displays
    23" LG LCD/LED IPS
    Screen Resolution
    1920*1080
    Hard Drives
    Samsung EVO 128GB SSD
    Seagate Barracuda 2TB 7200rpm
    2x500GB Seagate FreeAgent 5400rpm
    PSU
    Corsair TX650W V2 (80+ Bronze)
    Case
    NZXT Phantom 410
    Cooling
    Corsair H100 Water Cooler, 1x140mm and 1x120mm stock fans
    Mouse
    Microsoft Desktop 2000 Wireless Mouse
    Keyboard
    Microsoft Desktop 2000 Wireless Keyboard
    Internet Speed
    95 Mb/s Download 70 Mb/s Upload

patronator

New Member
Respected,
Thank you so much for your response.. but the codec which you specified did not solve my problem.. any ways your idea sparked my bulb.. so i just tried installing k-lite mega codec in my system.. that solved my problem now.. thanks anyways..
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    dell inspiron 1525
    CPU
    core 2 du0, 2.7GHz
    Motherboard
    intel 965 express mother board
    Memory
    3068MB RAM
    Graphics Card(s)
    358MB
    Sound Card
    -na-
    Monitor(s) Displays
    mobile intel 965 express chipset

tom982

٩(͡๏̯͡๏)۶
Vista Guru
Gold Member
Hi Dinesh :)

Great job for fixing your problem! Thanks for taking the time to share your solution with us, I'm sure others experiencing this problem will really appreciate your efforts.

Tom
 

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Build #1
    CPU
    Intel Core i7 3770K @4.4GHz
    Motherboard
    ASUS P8Z77-V PRO
    Memory
    Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz Low Profile (White)
    Graphics Card(s)
    Gigabyte Radeon HD 7850 (2GB GDDR5)
    Sound Card
    Integrated on motherboard
    Monitor(s) Displays
    23" LG LCD/LED IPS
    Screen Resolution
    1920*1080
    Hard Drives
    Samsung EVO 128GB SSD
    Seagate Barracuda 2TB 7200rpm
    2x500GB Seagate FreeAgent 5400rpm
    PSU
    Corsair TX650W V2 (80+ Bronze)
    Case
    NZXT Phantom 410
    Cooling
    Corsair H100 Water Cooler, 1x140mm and 1x120mm stock fans
    Mouse
    Microsoft Desktop 2000 Wireless Mouse
    Keyboard
    Microsoft Desktop 2000 Wireless Keyboard
    Internet Speed
    95 Mb/s Download 70 Mb/s Upload
Top