• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Send page (or link) not working in IE7.

N

Natéag

#1
This concerns as much Internet Explorer as Vista's Windows Mail.

In Internet Explorer, the options to send a link or a page by e-mail are greyed out, ever
since I have uninstalled Outlook which I wanted to test but decided I did need it.

With Outlook installed, I can use the send link or page options, using Windows Mail
as my e-mail and news as my default application.
Anyone knows what change has to be made in the Registry to restore the option.

The Control Panel applet does not change that option.

Sorry for my ponderous english, but there is no WindowsMail group in french.

TIA
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
#2
This concerns as much Internet Explorer as Vista's Windows Mail.

In Internet Explorer, the options to send a link or a page by e-mail are greyed out, ever
since I have uninstalled Outlook which I wanted to test but decided I did need it.

With Outlook installed, I can use the send link or page options, using Windows Mail
as my e-mail and news as my default application.
Anyone knows what change has to be made in the Registry to restore the option.

The Control Panel applet does not change that option.

Sorry for my ponderous english, but there is no WindowsMail group in french.

TIA
Hi Nateag,

Check in Default Programs to make sure that Windows Mail and Internet Explorer both have all of their default associations set to them. Look at the bottom of this link at the " Set Your Default Programs File Type Associations :" section for how to do it. It should get it to work again for you.

http://www.vistax64.com/tutorials/69758-default-programs.html

When you installed Outlook, it assigned the associations to it and must not have gone back when you uninstalled it.

Shawn

 

My Computers

System One System Two

  • Show second system?
    Yes
    Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS Maximus X Code Z370
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Corsair Air 740
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    300 Mb/s Download and 30 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Creative F200 webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB6190 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD
R

Ramesh, MS-MVP

#3
"Page by E-Mail" and "Link by E-Mail" options are grayed out in Internet Explorer in Windows Vista:
http://www.winhelponline.com/articles/162/1/

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
Windows® Troubleshooting http://www.winhelponline.com


"Natéag" <gaetanfo@videotron.ca> wrote in message news:elTb1uj1HHA.5772@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
This concerns as much Internet Explorer as Vista's Windows Mail.

In Internet Explorer, the options to send a link or a page by e-mail are greyed out, ever
since I have uninstalled Outlook which I wanted to test but decided I did need it.

With Outlook installed, I can use the send link or page options, using Windows Mail
as my e-mail and news as my default application.
Anyone knows what change has to be made in the Registry to restore the option.

The Control Panel applet does not change that option.

Sorry for my ponderous english, but there is no WindowsMail group in french.

TIA
 

My Computer

N

Natéag

#4
Thanks for your reply. I had tried that solution, but it worked only when
Outlook was installed. Iguess both programs use a common DLL, which
is deleted when Outllook is uninstaled.

"Ramesh, MS-MVP" <ramesh@XOX.mvps.org> a écrit dans le message de
Only with Outlook news:OgoGOyl1HHA.3400@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
"Page by E-Mail" and "Link by E-Mail" options are grayed out in Internet
Explorer in Windows Vista:
http://www.winhelponline.com/articles/162/1/

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
Windows® Troubleshooting http://www.winhelponline.com


"Natéag" <gaetanfo@videotron.ca> wrote in message
news:elTb1uj1HHA.5772@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
This concerns as much Internet Explorer as Vista's Windows Mail.

In Internet Explorer, the options to send a link or a page by e-mail are
greyed out, ever
since I have uninstalled Outlook which I wanted to test but decided I did
need it.

With Outlook installed, I can use the send link or page options, using
Windows Mail
as my e-mail and news as my default application.
Anyone knows what change has to be made in the Registry to restore the
option.

The Control Panel applet does not change that option.

Sorry for my ponderous english, but there is no WindowsMail group in french.

TIA
 

My Computer

R

Ramesh, MS-MVP

#5
Hi Natéag,

Try both these steps even if you've tried one of them already.

Click Start, select Default Programs
Click Set program access and computer defaults
Click Custom, and select Windows Mail
Click OK

Then, follow these steps:

Click Set your default programs
Select your mail client from the list
Click Set this program as default
Click OK

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
Windows® Troubleshooting http://www.winhelponline.com


"Natéag" <gaetanfo@videotron.ca> wrote in message news:e0qDhPq1HHA.3400@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
Thanks for your reply. I had tried that solution, but it worked only when
Outlook was installed. Iguess both programs use a common DLL, which
is deleted when Outllook is uninstaled.

"Ramesh, MS-MVP" <ramesh@XOX.mvps.org> a écrit dans le message de
Only with Outlook news:OgoGOyl1HHA.3400@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
"Page by E-Mail" and "Link by E-Mail" options are grayed out in Internet
Explorer in Windows Vista:
http://www.winhelponline.com/articles/162/1/

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
Windows® Troubleshooting http://www.winhelponline.com


"Natéag" <gaetanfo@videotron.ca> wrote in message
news:elTb1uj1HHA.5772@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
This concerns as much Internet Explorer as Vista's Windows Mail.

In Internet Explorer, the options to send a link or a page by e-mail are
greyed out, ever
since I have uninstalled Outlook which I wanted to test but decided I did
need it.

With Outlook installed, I can use the send link or page options, using
Windows Mail
as my e-mail and news as my default application.
Anyone knows what change has to be made in the Registry to restore the
option.

The Control Panel applet does not change that option.

Sorry for my ponderous english, but there is no WindowsMail group in french.

TIA
 

My Computer

R

Rainald Taesler

#6
Natéag,
pls change the settings for the format of News to "text":
"Tools | Options | Send", mark "Text only"

Posting in newsgroups with HTML is a no-no.

TIA
Rainald
 

My Computer

N

Natéag

#7
Re: Send page (or link) not working in IE7.-Fixed

Thanks to all. After reinstalling/uninstalling Outlook and rebooting,
I succeeded in resettings all Mail and Internet Explorer oprtions to
default.


"Rainald Taesler" <taesler@gmx.de> a écrit dans le message de
news:u%23ahbRt1HHA.536@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
> Natéag,
> pls change the settings for the format of News to "text":
> "Tools | Options | Send", mark "Text only"
>
> Posting in newsgroups with HTML is a no-no.
>
> TIA
> Rainald
>
>
>
 

My Computer

Brink

Staff member
mvp
#8
Re: Send page (or link) not working in IE7.-Fixed

Thanks to all. After reinstalling/uninstalling Outlook and rebooting,
I succeeded in resettings all Mail and Internet Explorer oprtions to
default.
Glad to hear it Nateag.

Shawn
 

My Computers

System One System Two

  • Show second system?
    Yes
    Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel i7-8700K 5 GHz
    Motherboard
    ASUS Maximus X Code Z370
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    PSU
    Seasonic Prime Titanium 850W
    Case
    Corsair Air 740
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Mouse
    Logitech MX Master
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Internet Speed
    300 Mb/s Download and 30 Mb/s Upload
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Creative F200 webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB6190 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL,
    Lumia 1520 phone
  • Operating System
    Windows 10 Pro
    Manufacturer/Model
    HP Envy Y0F94AV
    CPU
    i7-7500U @ 2.70 GHz
    Memory
    16 GB DDR4-2133
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce 940MX
    Sound Card
    Conexant ISST Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3" UHD IPS touch
    Screen Resolution
    3480 x 2160
    Hard Drives
    512 GB M.2 SSD
R

Rainald Taesler

#9
Re: Send page (or link) not working in IE7.-Fixed

Natéag shared these words of wisdom:

>> pls change the settings for the format of News to "text":
>> "Tools | Options | Send", mark "Text only"
>>
>> Posting in newsgroups with HTML is a no-no.

>
> Thanks to all. After reinstalling/uninstalling Outlook and rebooting,
> I succeeded in resettings all Mail and Internet Explorer oprtions to
> default.


Thanks for the success-report:
Glad to hear that things are well now.

All the best
Rainald
P.S. The format of the posting is pretty well OK now ;-)
 

My Computer