• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Slow bootup!

#1
Hey guys

To start off, my specs are:
Gigabyte MA770-UD3
AMD Phenom II X4 940
6gb 800mhz ram
8600 GT XXX Zalman Fanksink
640 Western Digital 7200 RPM

I instlaled a clean Vista ultimate x64 2 days ago
After I updated vista with windows update today, my boot time has drastically increased (60-75s).
I have done all the tweaks, disabled useless services etc.

I don't understand why, I'm expecting around 30-40s boot time with my CPU and memory =/

Any help is appreciated.
Thanks.
 
Last edited:

My Computer

J

Josh White

#2
On Mon, 13 Apr 2009 00:58:13 -0500, sl123 <guest@xxxxxx-email.com>
wrote:

>
>Hey guys
>
>To start off, my specs are:
>Gigabyte MA770-UD3
>AMD Phenom II X4 940
>6gb 800mhz ram
>8600 GT XXX Zalman Fanksink
>640 Western Digital 7200 RPM
You might need to clear up a couple items for anyone who can help you.

>I got Vista ultimate x64 2 days ago
Did you install it then? What was running before that install?

>After I updated vista today, my boot time has drastically increased
>(60-75s).
What do you mean by "updated vista"? Do you mean that you installed
all the necessary updates, including SP1?

>I have done all the tweaks, disabled useless services etc.
>
>I don't understand why, I'm expecting around 30-40s boot time with my
>CPU and memory =/
>
>Any help is appreciated.
>Thanks.
 

My Computer

R

Richard Urban

#3
You don't update Vista from 32 bit to 64 bit. You perform a clean install.
The very first thing you do after the clean install is install the requisite
motherboard drivers from the M/B manufacturer.

Is this how you "updated"?

--

Richard Urban
Microsoft MVP
Windows Desktop Experience



"sl123" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message
news:1da3ef7b0c88dcea5794f5b255800814@xxxxxx-gateway.com...

>
> Hey guys
>
> To start off, my specs are:
> Gigabyte MA770-UD3
> AMD Phenom II X4 940
> 6gb 800mhz ram
> 8600 GT XXX Zalman Fanksink
> 640 Western Digital 7200 RPM
>
> I got Vista ultimate x64 2 days ago
> After I updated vista today, my boot time has drastically increased
> (60-75s).
> I have done all the tweaks, disabled useless services etc.
>
> I don't understand why, I'm expecting around 30-40s boot time with my
> CPU and memory =/
>
> Any help is appreciated.
> Thanks.
>
>
> --
> sl123
 

My Computer

#4
Sorry for the misunderstanding, I installed a clean version of Vista ultimate x64 SP1, and then a day later I proceeded to use windows update to update things.
 

My Computer

S

Steve McGarrett

#5
On Mon, 13 Apr 2009 10:04:41 -0500, sl123 <guest@xxxxxx-email.com>
wrote:

>
>Sorry for the misunderstanding, I installed a clean version of Vista
>ultimate x64 SP1, and then a day later I proceeded to use windows update
>to update things.
Did you update your drivers?

Did you install EVERY Vista update?
 

My Computer