• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Sound Problem

E

Eden Greyfaulk

#1
I have a Intel D865GLC Motherboard with onboard sound (SoundMAX). latest
bios.

I installed Vista Ultimate, on starting there was no sound a quick trip to
windows update and the driver was installed and I had sound. I was listening
to my mp3's using mediaplayer and i stopped a track and when I tried to play
it again there was no sound. I went in to windows sounds and still nothing
so I select restart and i can hear the windows close sound, on reboot i have
sound again then the same thing will happen again, I am sure its a driver
problem and the intel site dont have updated drivers yet.

any ideas where I can narrow the problem down..
--
Eden Greyfaulk
 

My Computer

V

vince

#2
I don't know if this relates to your hardware, but I was having a lot of
sound problems with Vista, not what your are describing, but problems.

They all went away when I "disable all enhancements" in the sound control
panel.
sound/"speakers/headphones" properties
enhancements checkbox.

Sucks to have all these problems I know, but good news is the resource pit
DRM 'features' work flawlessly.

"Eden Greyfaulk" wrote:

> I have a Intel D865GLC Motherboard with onboard sound (SoundMAX). latest
> bios.
>
> I installed Vista Ultimate, on starting there was no sound a quick trip to
> windows update and the driver was installed and I had sound. I was listening
> to my mp3's using mediaplayer and i stopped a track and when I tried to play
> it again there was no sound. I went in to windows sounds and still nothing
> so I select restart and i can hear the windows close sound, on reboot i have
> sound again then the same thing will happen again, I am sure its a driver
> problem and the intel site dont have updated drivers yet.
>
> any ideas where I can narrow the problem down..
> --
> Eden Greyfaulk
>
 

My Computer

D

Dustin Harper

#3
It is a driver issue. Many sound cards are having similar issues with the
sound coming in and going out, or starting with sound then it just stops. I,
for one, am waiting for a better driver. I had to switch to an old card I
had laying around to have full time audio.

--
Dustin Harper
dharper@vistarip.com
http://www.vistarip.com

--
"Eden Greyfaulk" <eden.greyfaulk@ntlworld.com> wrote in message
news:87F2EE9D-AFAD-4BC3-86EF-CD024A48FD6B@microsoft.com...
>I have a Intel D865GLC Motherboard with onboard sound (SoundMAX). latest
>bios.
>
> I installed Vista Ultimate, on starting there was no sound a quick trip to
> windows update and the driver was installed and I had sound. I was
> listening to my mp3's using mediaplayer and i stopped a track and when I
> tried to play it again there was no sound. I went in to windows sounds and
> still nothing so I select restart and i can hear the windows close sound,
> on reboot i have sound again then the same thing will happen again, I am
> sure its a driver problem and the intel site dont have updated drivers
> yet.
>
> any ideas where I can narrow the problem down..
> --
> Eden Greyfaulk
 

My Computer

E

Eden Greyfaulk

#4
Hi Dustin,

I just had a private email from here and the member describes my problem
excatly.
he can play sounds then if the pc is left and then tries to play sounds
there is none,
he has a 5.1 card with vista drivers, so is it a driver problem?

"Dustin Harper" <dharper@vistarip.com> wrote in message
news:F0DE5DB5-D0E2-4CC8-8C1D-AE256CB5B505@microsoft.com...
> It is a driver issue. Many sound cards are having similar issues with the
> sound coming in and going out, or starting with sound then it just stops.
> I, for one, am waiting for a better driver. I had to switch to an old card
> I had laying around to have full time audio.
>
> --
> Dustin Harper
> dharper@vistarip.com
> http://www.vistarip.com
>
> --
> "Eden Greyfaulk" <eden.greyfaulk@ntlworld.com> wrote in message
> news:87F2EE9D-AFAD-4BC3-86EF-CD024A48FD6B@microsoft.com...
>>I have a Intel D865GLC Motherboard with onboard sound (SoundMAX). latest
>>bios.
>>
>> I installed Vista Ultimate, on starting there was no sound a quick trip
>> to windows update and the driver was installed and I had sound. I was
>> listening to my mp3's using mediaplayer and i stopped a track and when I
>> tried to play it again there was no sound. I went in to windows sounds
>> and still nothing so I select restart and i can hear the windows close
>> sound, on reboot i have sound again then the same thing will happen
>> again, I am sure its a driver problem and the intel site dont have
>> updated drivers yet.
>>
>> any ideas where I can narrow the problem down..
>> --
>> Eden Greyfaulk

>
 

My Computer

D

Daze N. Knights

#5
Sounds like it. But try going to Control Panel > Sound > Speakers >
Properties > Enhancements and make sure all enhancements are disabled
(unchecked), as Vince suggested.

Daze
-------

Eden Greyfaulk wrote:
> Hi Dustin,
>
> I just had a private email from here and the member describes my problem
> excatly.
> he can play sounds then if the pc is left and then tries to play sounds
> there is none,
> he has a 5.1 card with vista drivers, so is it a driver problem?
>
> "Dustin Harper" <dharper@vistarip.com> wrote in message
> news:F0DE5DB5-D0E2-4CC8-8C1D-AE256CB5B505@microsoft.com...
>> It is a driver issue. Many sound cards are having similar issues with
>> the sound coming in and going out, or starting with sound then it just
>> stops. I, for one, am waiting for a better driver. I had to switch to
>> an old card I had laying around to have full time audio.
>>
>> --
>> Dustin Harper
>> dharper@vistarip.com
>> http://www.vistarip.com
>>
>> --
>> "Eden Greyfaulk" <eden.greyfaulk@ntlworld.com> wrote in message
>> news:87F2EE9D-AFAD-4BC3-86EF-CD024A48FD6B@microsoft.com...
>>> I have a Intel D865GLC Motherboard with onboard sound (SoundMAX).
>>> latest bios.
>>>
>>> I installed Vista Ultimate, on starting there was no sound a quick
>>> trip to windows update and the driver was installed and I had sound.
>>> I was listening to my mp3's using mediaplayer and i stopped a track
>>> and when I tried to play it again there was no sound. I went in to
>>> windows sounds and still nothing so I select restart and i can hear
>>> the windows close sound, on reboot i have sound again then the same
>>> thing will happen again, I am sure its a driver problem and the intel
>>> site dont have updated drivers yet.
>>>
>>> any ideas where I can narrow the problem down..
>>> --
>>> Eden Greyfaulk

>>

>
 

My Computer

E

Eden Greyfaulk

#6
Ok I unchecked the two options, wasnt called enhancements though, was called
Exclusive mode on my machine.
hope this sorts it out.

Eden
"Daze N. Knights" <Daze@Microdot.dot> wrote in message
news:uStx$NRgHHA.4156@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
> Sounds like it. But try going to Control Panel > Sound > Speakers >
> Properties > Enhancements and make sure all enhancements are disabled
> (unchecked), as Vince suggested.
>
> Daze
> -------
>
> Eden Greyfaulk wrote:
>> Hi Dustin,
>>
>> I just had a private email from here and the member describes my problem
>> excatly.
>> he can play sounds then if the pc is left and then tries to play sounds
>> there is none,
>> he has a 5.1 card with vista drivers, so is it a driver problem?
>>
>> "Dustin Harper" <dharper@vistarip.com> wrote in message
>> news:F0DE5DB5-D0E2-4CC8-8C1D-AE256CB5B505@microsoft.com...
>>> It is a driver issue. Many sound cards are having similar issues with
>>> the sound coming in and going out, or starting with sound then it just
>>> stops. I, for one, am waiting for a better driver. I had to switch to an
>>> old card I had laying around to have full time audio.
>>>
>>> --
>>> Dustin Harper
>>> dharper@vistarip.com
>>> http://www.vistarip.com
>>>
>>> --
>>> "Eden Greyfaulk" <eden.greyfaulk@ntlworld.com> wrote in message
>>> news:87F2EE9D-AFAD-4BC3-86EF-CD024A48FD6B@microsoft.com...
>>>> I have a Intel D865GLC Motherboard with onboard sound (SoundMAX).
>>>> latest bios.
>>>>
>>>> I installed Vista Ultimate, on starting there was no sound a quick trip
>>>> to windows update and the driver was installed and I had sound. I was
>>>> listening to my mp3's using mediaplayer and i stopped a track and when
>>>> I tried to play it again there was no sound. I went in to windows
>>>> sounds and still nothing so I select restart and i can hear the windows
>>>> close sound, on reboot i have sound again then the same thing will
>>>> happen again, I am sure its a driver problem and the intel site dont
>>>> have updated drivers yet.
>>>>
>>>> any ideas where I can narrow the problem down..
>>>> --
>>>> Eden Greyfaulk
>>>

>>
 

My Computer