• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

speakers work but headphones don't

X

xxlucy-j-cxx

#1
Hi. Ive just bought some new headphones yet when i plug them in the sound
still comes out of the speakers. I know the headphones do work because i use
them with my mp3 player so i was wondering if anyone had any suggestions as
to how to make them work?
 

My Computer

#2
You need to select your audio preferences in the application you're using.
-------
*Report back, please*
[When responding to posts, please include the post(s) you are replying to so
that others may learn and benefit from the issue]

[How to ask a question]
http://support.microsoft.com/kb/555375

"xxlucy-j-cxx" <xxlucy-j-cxx@xxxxxx> wrote in message
news:84232910-5764-46EF-8CCC-BFB99AC04F96@xxxxxx

> Hi. Ive just bought some new headphones yet when i plug them in the sound
> still comes out of the speakers. I know the headphones do work because i
> use
> them with my mp3 player so i was wondering if anyone had any suggestions
> as
> to how to make them work?
 

My Computer

Messages
2
#3
I'm having the exact same issue (after rolling back the audio driver due to not having the ability to enable speakers that appeared to have been disabled by the "update"). It's not just one program. It's everywhere and yes, the headphones are being recognized and Vista claims they are working.
Setting the speakers to default, restarting the system, trying to re-install the update and disabling the speakers entirely (each one seperately or in combination) have all resulted in the same end: sound from the speakers while the headphones are connected and no sound from the headphones themselves.
I would post this as a new thread, but the previous reply was.. well, obviously of no assistance.
 

My Computer

Messages
2
#4
I'm having the exact same issue (after rolling back the audio driver due to not having the ability to enable speakers that appeared to have been disabled by the "update"). It's not just one program. It's everywhere and yes, the headphones are being recognized and Vista claims they are working.
Setting the speakers to default, restarting the system, trying to re-install the update and disabling the speakers entirely (each one seperately or in combination) have all resulted in the same end: sound from the speakers while the headphones are connected and no sound from the headphones themselves.
I would post this as a new thread, but the previous reply was.. well, obviously of no assistance.
In addition to this, the test feature in the Sound section of Control Panel allows the headphones to produce the test sounds on their own (without the speakers producing sound as well). This is still currently the only way sound has been produced through the headphones.
 

My Computer

cammycow

New Member
Messages
1
#5
Hello. I am having EXACTLY the same problem as you. I tried setting headphones to default and nothing worked. The only way sound will come out of it is when you 'test' the sound. Control Panel claims that the headphones are working.

THEY DID USE TO WORK!

This is bugging the hell out of me. :mad: Help anyone?
 

My Computer

henryr

New Member
Messages
1
#6
I have plugged my headphones in but it says "Not plugged in" i don't understand, i've tried every other jack socket but still nothing, my speakers work fine though, so has any one got an idea what im doing wrong?

Thank you for reading.
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)