• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

The specified Network Provider name is invalid!

Tarka Dal

I know nothing!
Vista Guru
Gold Member
Posts
328
#1
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]This is a real tough one!


I cannot connect to my other computer!
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Everytime i click on the other
computer, i get this message 'The specified Network Provider name is invalid'
[/FONT]:confused:[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica] Has anyone an idea how to fix this problem? I get the same message on the
other computer.
[/FONT]:sa:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]

Yes Vista Home Prem.
They were able to see each other at first.
I was able to share files and drives now i can't and i don't know what i did
to change that.
[/FONT]:o[FONT=Verdana, Arial, Helvetica] It's been several weeks since i could share last. [/FONT]:cry:
 
Last edited:

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Built
    CPU
    Intel Core 2 Quad Q6600 G0 St
    Motherboard
    Asus STRIKER EXTREME 680I SLI
    Memory
    Corsair 4GB Kit (4x1GB) DDR2 800MHz/PC2-6400 XMS2 Memory
    Graphics Card(s)
    Point Of View 8800GT 512MB GDD
    Sound Card
    Soundmax 5.1
    Monitor(s) Displays
    Samsung 46"
    Screen Resolution
    1080P
    Hard Drives
    1x WD Raptor WD360ADFD 36GB SATA 10KRPM 16MB Cache
    1x WD Raptor WD740DFD 74GB SATA 10KRPM 16MB Cache
    PSU
    Coolermaster 600W
    Case
    Coolermaster nVidia
    Cooling
    Arctic Cooling Extreme
    Mouse
    MS Wireless Laser mouse 8000
    Keyboard
    MS Wireless Entertainment Keyboard 7000
    Internet Speed
    1.2mb & 10mb

Tarka Dal

I know nothing!
Vista Guru
Gold Member
Posts
328
#2
Re: The specified Network Provider name is invalid! :Solution:

Hi all, had to come back to this as it was a real pain at the time and also I have been having trouble again with it on Windows 7. It seems there is a solution but few know about it. Well here we are with the solution for you...

SOLUTION:

Check in the 'Adapter properties' that the "Client for Microsoft Networks" is installed.

Well good luck with your Network problems and I hope this fixed the problem for you!

If this client is not installed, you can install it using the following steps:
  1. Click install.
  2. Click Client, and then click Add.
  3. Click Microsoft, click Client For Microsoft Networks, and then click OK.
  4. Click OK.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • Manufacturer/Model
    Custom Built
    CPU
    Intel Core 2 Quad Q6600 G0 St
    Motherboard
    Asus STRIKER EXTREME 680I SLI
    Memory
    Corsair 4GB Kit (4x1GB) DDR2 800MHz/PC2-6400 XMS2 Memory
    Graphics Card(s)
    Point Of View 8800GT 512MB GDD
    Sound Card
    Soundmax 5.1
    Monitor(s) Displays
    Samsung 46"
    Screen Resolution
    1080P
    Hard Drives
    1x WD Raptor WD360ADFD 36GB SATA 10KRPM 16MB Cache
    1x WD Raptor WD740DFD 74GB SATA 10KRPM 16MB Cache
    PSU
    Coolermaster 600W
    Case
    Coolermaster nVidia
    Cooling
    Arctic Cooling Extreme
    Mouse
    MS Wireless Laser mouse 8000
    Keyboard
    MS Wireless Entertainment Keyboard 7000
    Internet Speed
    1.2mb & 10mb