• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

The Windows Installer Service could not be accessed (Error 1719)

Zomby2d

New Member
Messages
10
Location
Quebec
#1
For a couple of weeks, I've been unable to install or uninstall any 64-bit applications that uses the Windows Installer. I alway get the message "The Windows Installer Service could not be accessed. This can occur if the Windows Installer is not correctly installed. Contact your support personnel for assistance." Installing and uninstalling 32-bit applications that rely on MSI does work correctly.

- I have unregistered/registered both instance of msiexec (System32 and SysWOW64). Done this in normal as well as safe mode, rebooting after each try.
- The service is registered and running. (Doesn't stop when it starts.)
- As far as I can tell, registry entries in the MSIServer key are correct.
- When logging the installer results, it reporst an error 1719 right after the line "Connected to service for CA interface"
- Installed service pack 1 but that didn't fix the problem
- Tried every solution found in kb and forums all over the place and nothing does the trick.

This was merely an annoyance at first but now I really need to install and uninstall some stuff and I'm stuck. I don't want to do a fresh install either.
 

My Computer

Zomby2d

New Member
Messages
10
Location
Quebec
#2
I finally found a solution to my problem.

Altough my MSIServer registry key was correct, there was an Enum subkey that was causing all my problems. Once I removed this key, the 64-bit installer started working again.

Hope this helps anyone with the same problem.
 

My Computer

M

Mustafa B

#3
Enum subkey?

Hello,

I have the same problem and I cant get it fixed.. what is the Enum subkey? and how can I get rid of it
 

My Computer

R

Ramesh, MS-MVP

#4
Re: Enum subkey?

Click Start, type Regedit.exe and press ENTER.

Navigate to the following branch:

HKEY_LOCAL_MACHINE
\SYSTEM
\CurrentControlSet
\Services
\MSIServer

From the File menu, choose Export, and save the branch to a .REG file.

Exit the Registry Editor.

Open the .REG file using Notepad.

Copy the file contents and post it here.

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
Windows® Troubleshooting http://www.winhelponline.com
Winhelponline.com blog http://www.winhelponline.com/blog


<Mustafa B> wrote in message news:2008411172343bite-moi@xxxxxx
Hello,

I have the same problem and I cant get it fixed.. what is the Enum subkey? and how can I get rid of it
 

My Computer

DBlair

New Member
Messages
1
Location
Westerville, Ohio
#5
Having similar problem (HP Laptop w/ Vista x64, SP1) ever since I upgraded to SP1.

Attached my Reg export as instructed for other gentleman, appreciate any help.

DAB
 

Attachments

My Computer

System One

  • CPU
    Intel Core 2 Duo T7500
    Motherboard
    HP Laptop
    Memory
    4 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce 8600M GS
    Hard Drives
    Laptop 5400 SATA
R

Ramesh, MS-MVP

#6
Hi DAB,

I'm unable to download the attachment (from the Gateway you posted from). Perhaps you can use a newsreader to attach files, or post in plain-text format, or mail the file to me directly.

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
Windows® Troubleshooting http://www.winhelponline.com
Winhelponline.com blog http://www.winhelponline.com/blog


"DBlair" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message news:2addffad40d754487e7ed30b3459bacf@xxxxxx-gateway.com...

Having similar problem (HP Laptop w/ Vista x64, SP1) ever since I
upgraded to SP1.

Attached my Reg export as instructed for other gentleman, appreciate
any help.

DAB


+-------------------------------------------------------------------+
|Filename: msiserver-export-dab.reg |
|Download: http://vista64.net/forums/attachment.php?attachmentid=3648|
+-------------------------------------------------------------------+

--
DBlair
 

My Computer

S

Salim26

#7
Hello Ramesh,

I have the same problem. To fix the Enum subkey, you asked Mustafa to
open the .Reg file, copy it and post it to this forum. But, for unknown
reasons he didn't post it. Therefore, I'll post mine instead so that you
could explain how to delete the subkey.

Thanks before hand.

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msiserver]
"DisplayName"="@%SystemRoot%\\system32\\msimsg.dll,-27"
"ImagePath"=hex(2):25,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,72,00,6f,00,6f,00,\

74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,\

00,73,00,69,00,65,00,78,00,65,00,63,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,20,00,2f,00,\
56,00,00,00
"Description"="@%SystemRoot%\\system32\\msimsg.dll,-32"
"ObjectName"="LocalSystem"
"ErrorControl"=dword:00000001
"Start"=dword:00000003
"Type"=dword:00000010
"DependOnService"=hex(7):72,00,70,00,63,00,73,00,73,00,00,00,00,00
"ServiceSidType"=dword:00000001
"RequiredPrivileges"=hex(7):53,00,65,00,54,00,63,00,62,00,50,00,72,00,69,00,76,\

00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,43,00,72,00,65,00,61,00,\

74,00,65,00,50,00,61,00,67,00,65,00,66,00,69,00,6c,00,65,00,50,00,72,00,69,\

00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,4c,00,6f,00,63,00,\

6b,00,4d,00,65,00,6d,00,6f,00,72,00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,\

00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,49,00,6e,00,63,00,72,00,65,00,61,00,\

73,00,65,00,42,00,61,00,73,00,65,00,50,00,72,00,69,00,6f,00,72,00,69,00,74,\

00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,\

65,00,43,00,72,00,65,00,61,00,74,00,65,00,50,00,65,00,72,00,6d,00,61,00,6e,\

00,65,00,6e,00,74,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,\

00,00,53,00,65,00,41,00,75,00,64,00,69,00,74,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,\

00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,53,00,65,00,63,00,75,00,72,00,\

69,00,74,00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,\

00,53,00,65,00,43,00,68,00,61,00,6e,00,67,00,65,00,4e,00,6f,00,74,00,69,00,\

66,00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,\

00,65,00,50,00,72,00,6f,00,66,00,69,00,6c,00,65,00,53,00,69,00,6e,00,67,00,\

6c,00,65,00,50,00,72,00,6f,00,63,00,65,00,73,00,73,00,50,00,72,00,69,00,76,\

00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,49,00,6d,00,70,00,65,00,\

72,00,73,00,6f,00,6e,00,61,00,74,00,65,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,\

00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,43,00,72,00,65,00,61,00,74,00,65,00,\

47,00,6c,00,6f,00,62,00,61,00,6c,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,\

00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,41,00,73,00,73,00,69,00,67,00,6e,00,50,00,\

72,00,69,00,6d,00,61,00,72,00,79,00,54,00,6f,00,6b,00,65,00,6e,00,50,00,72,\

00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,52,00,65,00,\

73,00,74,00,6f,00,72,00,65,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,\

00,65,00,00,00,53,00,65,00,49,00,6e,00,63,00,72,00,65,00,61,00,73,00,65,00,\

51,00,75,00,6f,00,74,00,61,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,\

00,65,00,00,00,53,00,65,00,53,00,68,00,75,00,74,00,64,00,6f,00,77,00,6e,00,\

50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,54,\

00,61,00,6b,00,65,00,4f,00,77,00,6e,00,65,00,72,00,73,00,68,00,69,00,70,00,\

50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,4c,\

00,6f,00,61,00,64,00,44,00,72,00,69,00,76,00,65,00,72,00,50,00,72,00,69,00,\
76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,00,00
"FailureActions"=hex:84,03,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,03,00,00,00,14,00,00,\

00,01,00,00,00,c0,d4,01,00,01,00,00,00,e0,93,04,00,00,00,00,00,00,00,00,00


--
Salim26
Posted via http://www.vistaheads.com
 

My Computer

R

Ramesh, MS-MVP

#8
Hi Salim,

Error "The Windows Installer Service could not be accessed" in Windows Vista - The Winhelponline Blog:
http://www.winhelponline.com/blog/vista-the-windows-installer-service-could-not-be-accessed/

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
The Winhelponline Blog: http://www.winhelponline.com/blog
Windows® Troubleshooting: http://www.winhelponline.com

"Salim26" <Salim26.39auk7@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com> wrote in message news:Salim26.39auk7@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com...

Hello Ramesh,

I have the same problem. To fix the Enum subkey, you asked Mustafa to
open the .Reg file, copy it and post it to this forum. But, for unknown
reasons he didn't post it. Therefore, I'll post mine instead so that you
could explain how to delete the subkey.

Thanks before hand.

Windows Registry Editor Version 5.00

<snip>
 

My Computer

S

Salim26

#9
The startup type of Windows Installer was already in Manuel mode. So,
the solution hasn't helped me fix the error.

Ramesh, MS-MVP;836296 Wrote:

> Hi Salim,
>
> Error "The Windows Installer Service could not be accessed" in Windows
> Vista - The Winhelponline Blog:
> 'Error “The Windows Installer Service could not be
> accessed” in Windows Vista - The Winhelponline Blog'
> (http://tinyurl.com/6po8s5)
>
> --
> Regards,
>
> Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
> The Winhelponline Blog: 'The Winhelponline Blog - Troubleshooting
> Information, Tips and Fixes for Microsoft Windows'
> (http://www.winhelponline.com/blog)
> Windows® Troubleshooting: 'Windows XP and Windows Vista -
> Troubleshooting, Tips & Fixes' (http://www.winhelponline.com)
>
> "Salim26" <Salim26.39auk7@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com> wrote in message
> news:Salim26.39auk7@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com...
>
> Hello Ramesh,
>
> I have the same problem. To fix the Enum subkey, you asked Mustafa to
> open the .Reg file, copy it and post it to this forum. But, for unknown
> reasons he didn't post it. Therefore, I'll post mine instead so that
> you
> could explain how to delete the subkey.
>
> Thanks before hand.
>
> Windows Registry Editor Version 5.00
>
> <snip>

--
Salim26
Posted via http://www.vistaheads.com
 

My Computer

R

Ramesh, MS-MVP

#10
Salim,

Download and run msiserver.reg linked in that page, even though Windows Installer service is listed correctly. That ought to help.

--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
The Winhelponline Blog: http://www.winhelponline.com/blog
Windows® Troubleshooting: http://www.winhelponline.com

"Salim26" <Salim26.39q5we@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com> wrote in message news:Salim26.39q5we@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com...

The startup type of Windows Installer was already in Manuel mode. So,
the solution hasn't helped me fix the error.

Ramesh, MS-MVP;836296 Wrote:

> Hi Salim,
>
> Error "The Windows Installer Service could not be accessed" in Windows
> Vista - The Winhelponline Blog:
> 'Error “The Windows Installer Service could not be
> accessed” in Windows Vista - The Winhelponline Blog'
> (http://tinyurl.com/6po8s5)
>
> --
> Regards,
>
> Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
> The Winhelponline Blog: 'The Winhelponline Blog - Troubleshooting
> Information, Tips and Fixes for Microsoft Windows'
> (http://www.winhelponline.com/blog)
> Windows® Troubleshooting: 'Windows XP and Windows Vista -
> Troubleshooting, Tips & Fixes' (http://www.winhelponline.com)
>
> "Salim26" <Salim26.39auk7@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com> wrote in message
> news:Salim26.39auk7@xxxxxx-mx.forums.vistaheads.com...
>
> Hello Ramesh,
>
> I have the same problem. To fix the Enum subkey, you asked Mustafa to
> open the .Reg file, copy it and post it to this forum. But, for unknown
> reasons he didn't post it. Therefore, I'll post mine instead so that
> you
> could explain how to delete the subkey.
>
> Thanks before hand.
>
> Windows Registry Editor Version 5.00
>
> <snip>

--
Salim26
Posted via http://www.vistaheads.com
 

My Computer

S

Salim26

#11
Thank you for your solution tips. Yet I don't know how to run a
downloaded software when Windows Installer doesn't work properly. In
fact, I tried to run msiserver.reg but it didn't work.

Anyway, This is not my problem now. Due to a problem with my internet
connection, I re-installed Windows Vista with Packard Bell's Smart
Restore. Due to a minor problem, I tried then to restore my computer to
a prior point in time. It didn't work. I tried to restore it to another
point in time. It didn't work either. All I keep getting after each
attempt is the following error message:"System Restore did not complete
successfully. Your computer's system files and settings were not
changed. Details: An unspecified error occurred during system restore".

So can you or anyone else help me fix this problem?


--
Salim26
Posted via http://www.vistaheads.com
 

My Computer

T

thomas_rajesh

#12
Hi Ramesh,

I am affixing the reg file, i copied from msi.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer]
"Type"=dword:00000020
"Start"=dword:00000003
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"=hex(2):43,00,3a,00,5c,00,57,00,49,00,4e,00,44,00,4f,00,57,00,53,00,\

5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,00,73,00,69,\

00,65,00,78,00,65,00,63,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,20,00,2f,00,56,00,00,00
"DisplayName"="Windows Installer"
"DependOnService"=hex(7):52,00,70,00,63,00,53,00,73,00,00,00,00,00
"DependOnGroup"=hex(7):00,00
"ObjectName"="LocalSystem"
"Description"="Adds, modifies, and removes applications provided as a
Windows Installer (*.msi) package. If this service is disabled, any
services that explicitly depend on it will fail to start."

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer\Security]
"Security"=hex:01,00,14,80,90,00,00,00,9c,00,00,00,14,00,00,00,30,00,00,00,02,\

00,1c,00,01,00,00,00,02,80,14,00,ff,01,0f,00,01,01,00,00,00,00,00,01,00,00,\

00,00,02,00,60,00,04,00,00,00,00,00,14,00,fd,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,\

05,12,00,00,00,00,00,18,00,ff,01,0f,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,\

20,02,00,00,00,00,14,00,8d,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,0b,00,00,00,00,\

00,18,00,fd,01,02,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,23,02,00,00,01,01,\
00,00,00,00,00,05,12,00,00,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer\Enum]
"0"="Root\\LEGACY_MSISERVER\\0000"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001

What should i do next?

Thanks for your help

Thomas


--
thomas_rajesh
------------------------------------------------------------------------
thomas_rajesh's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?userid=50739
View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=941238

http://forums.techarena.in
 

My Computer

Brian49

New Member
Messages
2
#13
I also have the "Windows Installer Service could not be accessed" problem (in Vista 32 SP1). I've read and tried all the solutions suggested here and elsewhere on the Web, but nothing works so far. It seems like an MSI Server registry fix ought to be part of the answer, but when I apply any such fix and reboot, the original entries are unchanged (I've checked the permissions).

Eventually I guess I'll have to do a repair install of Vista, but as I have SP1 installed I believe I'll need to create a slipstreamed setup disk in order to do the repair.

If any kind person has a suggested solution that hasn't already been mentioned anywhere, it would be very much appreciated. Many thanks.
 

My Computer

K

Karl Snooks

#14
Brian49,
Do a Google search on Windows Installer Service could not be accessed. You will be overwhelmed with info.
karl

"Brian49" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message news:fe7914c51b9fe83d10c1abc70d71cae8@xxxxxx-gateway.com...

I also have the "Windows Installer Service could not be accessed"
problem (in Vista 32 SP1). I've read and tried all the solutions
suggested here and elsewhere on the Web, but nothing works so far. It
seems like an MSI Server registry fix ought to be part of the answer,
but when I apply any such fix and reboot, the original entries are
unchanged (I've checked the permissions).

Eventually I guess I'll have to do a repair install of Vista, but as I
have SP1 installed I believe I'll need to create a slipstreamed setup
disk in order to do the repair.

If any kind person has a suggested solution that hasn't already been
mentioned anywhere, it would be very much appreciated. Many thanks.


--
Brian49
 

My Computer

B

bossie

#16
I have a similar prob and can't fix it.
Below is my reg entry for MSIServer

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer]
"Type"=dword:00000010
"Start"=dword:00000003
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"=hex(2):25,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,72,00,6f,00,6f,00,\

74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,\
00,73,00,69,00,65,00,78,00,65,00,63,00,20,00,2f,00,56,00,00,00
"DisplayName"="@%SystemRoot%\\system32\\msimsg.dll,-27"
"WOW64"=dword:00000001
"ObjectName"="LocalSystem"
"Description"="@%SystemRoot%\\system32\\msimsg.dll,-32"
"DependOnService"=hex(7):72,00,70,00,63,00,73,00,73,00,00,00,00,00
"ServiceSidType"=dword:00000001
"RequiredPrivileges"=hex(7):53,00,65,00,54,00,63,00,62,00,50,00,72,00,69,00,76,\

00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,43,00,72,00,65,00,61,00,\

74,00,65,00,50,00,61,00,67,00,65,00,66,00,69,00,6c,00,65,00,50,00,72,00,69,\

00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,4c,00,6f,00,63,00,\

6b,00,4d,00,65,00,6d,00,6f,00,72,00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,\

00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,49,00,6e,00,63,00,72,00,65,00,61,00,\

73,00,65,00,42,00,61,00,73,00,65,00,50,00,72,00,69,00,6f,00,72,00,69,00,74,\

00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,\

65,00,43,00,72,00,65,00,61,00,74,00,65,00,50,00,65,00,72,00,6d,00,61,00,6e,\

00,65,00,6e,00,74,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,\

00,00,53,00,65,00,41,00,75,00,64,00,69,00,74,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,\

00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,53,00,65,00,63,00,75,00,72,00,\

69,00,74,00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,\

00,53,00,65,00,43,00,68,00,61,00,6e,00,67,00,65,00,4e,00,6f,00,74,00,69,00,\

66,00,79,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,\

00,65,00,50,00,72,00,6f,00,66,00,69,00,6c,00,65,00,53,00,69,00,6e,00,67,00,\

6c,00,65,00,50,00,72,00,6f,00,63,00,65,00,73,00,73,00,50,00,72,00,69,00,76,\

00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,49,00,6d,00,70,00,65,00,\

72,00,73,00,6f,00,6e,00,61,00,74,00,65,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,\

00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,43,00,72,00,65,00,61,00,74,00,65,00,\

47,00,6c,00,6f,00,62,00,61,00,6c,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,\

00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,41,00,73,00,73,00,69,00,67,00,6e,00,50,00,\

72,00,69,00,6d,00,61,00,72,00,79,00,54,00,6f,00,6b,00,65,00,6e,00,50,00,72,\

00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,52,00,65,00,\

73,00,74,00,6f,00,72,00,65,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,\

00,65,00,00,00,53,00,65,00,49,00,6e,00,63,00,72,00,65,00,61,00,73,00,65,00,\

51,00,75,00,6f,00,74,00,61,00,50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,\

00,65,00,00,00,53,00,65,00,53,00,68,00,75,00,74,00,64,00,6f,00,77,00,6e,00,\

50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,54,\

00,61,00,6b,00,65,00,4f,00,77,00,6e,00,65,00,72,00,73,00,68,00,69,00,70,00,\

50,00,72,00,69,00,76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,53,00,65,00,4c,\

00,6f,00,61,00,64,00,44,00,72,00,69,00,76,00,65,00,72,00,50,00,72,00,69,00,\
76,00,69,00,6c,00,65,00,67,00,65,00,00,00,00,00
"FailureActions"=hex:84,03,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,03,00,00,00,14,00,00,\

00,01,00,00,00,c0,d4,01,00,01,00,00,00,e0,93,04,00,00,00,00,00,00,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSIServer\Enum]
"0"="Root\\LEGACY_MSISERVER\\0000"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001


Thanks
Klaus


--
bossie
------------------------------------------------------------------------
bossie's Profile: http://forums.techarena.in/members/bossie.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/vista-help/941238.htm

http://forums.techarena.in
 

My Computer

F

fdugolli

#18
Server 2003 64 BIT
I suddenly became unable to install some applications. Whenever I would
try,
I would get the following:
"Error 1719. The Windows Installer Service could not be accessed. This
can
occur if you are running Windows in safe mode, or if the Windows
Installer is
not correctly installed. ..."

The solutions I found in the MS KB were not effective for me.

solution
The paths I use assume that Windows is installed in the C:\WINDOWS
folder. Change the
path to match your installation if necessary.

In Registry Editor, navigate to:
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\MSIServer
then change the DisplayName value to:
C:\WINDOWS\SysWOW64\msiexec.exe /V

Close registry editor, then register the installer by opening a command

prompt and running:
C:\WINDOWS\SysWOW64\msiexec.exe /regserver

*if this stops working you need to run the comand prompt again to
register the services - this will happen after you run updates on your
server. *




Fadil Dugolli


--
fdugolli
------------------------------------------------------------------------
fdugolli's Profile: http://forums.techarena.in/members/88352.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/vista-help/941238.htm

http://forums.techarena.in
 

My Computer

Zomby2d

New Member
Messages
10
Location
Quebec
#20
Zomby how did you delete it? I saved it to desktop and opened it using notepad to delete it. But I don't how to add the new file back. Please help.
I deleted it directly inside regedit. (Altough backing up the key is always a good precaution.) If you double-click on a .reg file it will add it's content to the registry, but it won't delete any of the already present keys. It will however replace any duplicated values with the one in the file.
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)