• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Vista audio problem with X-Fi

  • Thread starter no audio with Vista & Soundblaster X-Fi
  • Start date
N

no audio with Vista & Soundblaster X-Fi

#1
I installed an audio card (Sound Blaster X-Fi model SB046APCS) and I can't
hear any sound comming out of my PC (I build it myself). The sound tests
tell me everyting is working OK and that there are no confilcts with the
card. Yesterday I downloaded the Vista audio driver
SBXF_PCDVT_LB_2_15_0004.exe from Creative and still no sound. When
performing the diagnostics, I can see a green color going up and down in the
sound bar but thats all.

I have an Intel DX38BT motherboard, do I have to disable whatvever options
there are for audio in the BIOS or the motherboard disables it when it
detects an audio card installed?

The sound card is recognized by the hardware manager.

I have run out of ideas, so, any suggestions?

My email is rubengal@xxxxxx.

The dvd burners installed are the Plextor 810SA (sata) and the Memorex dvd
burner(model 32023220). I have placed the music cd in both, with the same
result, no sound can be heard.

The speakers I am using are the JBL Creature (which works OK on my other pc).
 

My Computer

#2
http://forums.creative.com/creativelabs/board?board.id=Vista&page_of_message_id=2113

/no audio with Vista & Soundblaster X-Fi/ said:

> I installed an audio card (Sound Blaster X-Fi model SB046APCS) and I can't
> hear any sound comming out of my PC (I build it myself). The sound tests
> tell me everyting is working OK and that there are no confilcts with the
> card. Yesterday I downloaded the Vista audio driver
> SBXF_PCDVT_LB_2_15_0004.exe from Creative and still no sound. When
> performing the diagnostics, I can see a green color going up and down in the
> sound bar but thats all.
>
> I have an Intel DX38BT motherboard, do I have to disable whatvever options
> there are for audio in the BIOS or the motherboard disables it when it
> detects an audio card installed?
>
> The sound card is recognized by the hardware manager.
>
> I have run out of ideas, so, any suggestions?
>
> My email is rubengal@xxxxxx.
>
> The dvd burners installed are the Plextor 810SA (sata) and the Memorex dvd
> burner(model 32023220). I have placed the music cd in both, with the same
> result, no sound can be heard.
>
> The speakers I am using are the JBL Creature (which works OK on my other pc).
>
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)