• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Vista - ICS error msg

D

drewby doo

#1
hey guys, hoping somebody has an idea for this one. i've seen this issue
described pretty much exactly in one other post, but nobody replied to the
guy.
i have a computer running vista ultimate, connected to LAN/WAN via a
wireless connection to a router. the router and wireless adpater are setup to
establish an IP using DHCP. i also have an xbox 360 connected to the vista
machine via a crossover cable to the onboard network adapter. the 360 and
machine can communicate fine. i'm trying to enable ICS so the 360 can use the
internet connection, but i get skunked when go into the wireless properties
and tick the checkbox to "allow other users to connect" and click OK - the
error msg is "An error occurred while internet connection sharing was being
enabled." below that is "(null)", likely where an error code should be.

i had this working a few weeks ago and just recently tried jumping online
via my 360, but despite my best efforts it's a no-go. does anybody know the
services required to make ICS work in vista? i did change 2 services
recently, altho they were almost certainly not related to any network
functions windows uses. any help would be appreciated, thanks!
 

My Computer

D
#2
Hi Drewby Doo,
I have the same problem. Did you manage to resolve it at all?
Any information would be very helpful :)

Cheers

D.

"drewby doo" wrote:

> hey guys, hoping somebody has an idea for this one. i've seen this issue
> described pretty much exactly in one other post, but nobody replied to the
> guy.
> i have a computer running vista ultimate, connected to LAN/WAN via a
> wireless connection to a router. the router and wireless adpater are setup to
> establish an IP using DHCP. i also have an xbox 360 connected to the vista
> machine via a crossover cable to the onboard network adapter. the 360 and
> machine can communicate fine. i'm trying to enable ICS so the 360 can use the
> internet connection, but i get skunked when go into the wireless properties
> and tick the checkbox to "allow other users to connect" and click OK - the
> error msg is "An error occurred while internet connection sharing was being
> enabled." below that is "(null)", likely where an error code should be.
>
> i had this working a few weeks ago and just recently tried jumping online
> via my 360, but despite my best efforts it's a no-go. does anybody know the
> services required to make ICS work in vista? i did change 2 services
> recently, altho they were almost certainly not related to any network
> functions windows uses. any help would be appreciated, thanks!
 

My Computer

R

Rodrigo Pires

#3
Hi guys, I'm also having the exactly same problem. Did you resolve that??

Please let me know.

Thanks.


"Damo" wrote:

> Hi Drewby Doo,
> I have the same problem. Did you manage to resolve it at all?
> Any information would be very helpful :)
>
> Cheers
>
> D.
>
> "drewby doo" wrote:
>

> > hey guys, hoping somebody has an idea for this one. i've seen this issue
> > described pretty much exactly in one other post, but nobody replied to the
> > guy.
> > i have a computer running vista ultimate, connected to LAN/WAN via a
> > wireless connection to a router. the router and wireless adpater are setup to
> > establish an IP using DHCP. i also have an xbox 360 connected to the vista
> > machine via a crossover cable to the onboard network adapter. the 360 and
> > machine can communicate fine. i'm trying to enable ICS so the 360 can use the
> > internet connection, but i get skunked when go into the wireless properties
> > and tick the checkbox to "allow other users to connect" and click OK - the
> > error msg is "An error occurred while internet connection sharing was being
> > enabled." below that is "(null)", likely where an error code should be.
> >
> > i had this working a few weeks ago and just recently tried jumping online
> > via my 360, but despite my best efforts it's a no-go. does anybody know the
> > services required to make ICS work in vista? i did change 2 services
> > recently, altho they were almost certainly not related to any network
> > functions windows uses. any help would be appreciated, thanks!
 

My Computer

A

admin

#4
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/bfd3bd31-82f0-4b9c-9cde-fb92bc2b14771033.mspx

"Rodrigo Pires" <RodrigoPires@xxxxxx> wrote in message
news:0A7B545E-7BA7-4604-B496-88832EB8DB2F@xxxxxx

> Hi guys, I'm also having the exactly same problem. Did you resolve that??
>
> Please let me know.
>
> Thanks.
>
>
> "Damo" wrote:
>

>> Hi Drewby Doo,
>> I have the same problem. Did you manage to resolve it at all?
>> Any information would be very helpful :)
>>
>> Cheers
>>
>> D.
>>
>> "drewby doo" wrote:
>>

>> > hey guys, hoping somebody has an idea for this one. i've seen this
>> > issue
>> > described pretty much exactly in one other post, but nobody replied to
>> > the
>> > guy.
>> > i have a computer running vista ultimate, connected to LAN/WAN via a
>> > wireless connection to a router. the router and wireless adpater are
>> > setup to
>> > establish an IP using DHCP. i also have an xbox 360 connected to the
>> > vista
>> > machine via a crossover cable to the onboard network adapter. the 360
>> > and
>> > machine can communicate fine. i'm trying to enable ICS so the 360 can
>> > use the
>> > internet connection, but i get skunked when go into the wireless
>> > properties
>> > and tick the checkbox to "allow other users to connect" and click OK -
>> > the
>> > error msg is "An error occurred while internet connection sharing was
>> > being
>> > enabled." below that is "(null)", likely where an error code should be.
>> >
>> > i had this working a few weeks ago and just recently tried jumping
>> > online
>> > via my 360, but despite my best efforts it's a no-go. does anybody know
>> > the
>> > services required to make ICS work in vista? i did change 2 services
>> > recently, altho they were almost certainly not related to any network
>> > functions windows uses. any help would be appreciated, thanks!
 

My Computer

B

Bolt736

#5
"admin" wrote:

> http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/bfd3bd31-82f0-4b9c-9cde-fb92bc2b14771033.mspx
>
> "Rodrigo Pires" <RodrigoPires@xxxxxx> wrote in message
> news:0A7B545E-7BA7-4604-B496-88832EB8DB2F@xxxxxx

> > Hi guys, I'm also having the exactly same problem. Did you resolve that??
> >
> > Please let me know.
> >
> > Thanks.
> >
> >
> > "Damo" wrote:
> >

> >> Hi Drewby Doo,
> >> I have the same problem. Did you manage to resolve it at all?
> >> Any information would be very helpful :)
> >>
> >> Cheers
> >>
> >> D.
> >>
> >> "drewby doo" wrote:
> >>
> >> > hey guys, hoping somebody has an idea for this one. i've seen this
> >> > issue
> >> > described pretty much exactly in one other post, but nobody replied to
> >> > the
> >> > guy.
> >> > i have a computer running vista ultimate, connected to LAN/WAN via a
> >> > wireless connection to a router. the router and wireless adpater are
> >> > setup to
> >> > establish an IP using DHCP. i also have an xbox 360 connected to the
> >> > vista
> >> > machine via a crossover cable to the onboard network adapter. the 360
> >> > and
> >> > machine can communicate fine. i'm trying to enable ICS so the 360 can
> >> > use the
> >> > internet connection, but i get skunked when go into the wireless
> >> > properties
> >> > and tick the checkbox to "allow other users to connect" and click OK -
> >> > the
> >> > error msg is "An error occurred while internet connection sharing was
> >> > being
> >> > enabled." below that is "(null)", likely where an error code should be.
> >> >
> >> > i had this working a few weeks ago and just recently tried jumping
> >> > online
> >> > via my 360, but despite my best efforts it's a no-go. does anybody know
> >> > the
> >> > services required to make ICS work in vista? i did change 2 services
> >> > recently, altho they were almost certainly not related to any network
> >> > functions windows uses. any help would be appreciated, thanks!
>
Thanks for the instructions on how to click the "Share this connection box"
but on these systems that was already done. it is when the box is checked,
and the network is re-configuring itself, that this null error message occurs.

Bolt
 

My Computer

M
#6
Anyone figure this out yet? I'm having exactly the same trouble trying to
connect my 360 to my pc's internet connection
 

My Computer

N
#7
Same problem here...Hopefully someone has a fix. Think it might have
something to do with a duplicate IP address (though i think all my devices
are set to find IP automatically) is it possible that it has something to do
with a device not on this ICS sharing, but still on the network?

"Bolt736" wrote:

>
>
> "admin" wrote:
>

> > http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/bfd3bd31-82f0-4b9c-9cde-fb92bc2b14771033.mspx
> >
> > "Rodrigo Pires" <RodrigoPires@xxxxxx> wrote in message
> > news:0A7B545E-7BA7-4604-B496-88832EB8DB2F@xxxxxx

> > > Hi guys, I'm also having the exactly same problem. Did you resolve that??
> > >
> > > Please let me know.
> > >
> > > Thanks.
> > >
> > >
> > > "Damo" wrote:
> > >
> > >> Hi Drewby Doo,
> > >> I have the same problem. Did you manage to resolve it at all?
> > >> Any information would be very helpful :)
> > >>
> > >> Cheers
> > >>
> > >> D.
> > >>
> > >> "drewby doo" wrote:
> > >>
> > >> > hey guys, hoping somebody has an idea for this one. i've seen this
> > >> > issue
> > >> > described pretty much exactly in one other post, but nobody replied to
> > >> > the
> > >> > guy.
> > >> > i have a computer running vista ultimate, connected to LAN/WAN via a
> > >> > wireless connection to a router. the router and wireless adpater are
> > >> > setup to
> > >> > establish an IP using DHCP. i also have an xbox 360 connected to the
> > >> > vista
> > >> > machine via a crossover cable to the onboard network adapter. the 360
> > >> > and
> > >> > machine can communicate fine. i'm trying to enable ICS so the 360 can
> > >> > use the
> > >> > internet connection, but i get skunked when go into the wireless
> > >> > properties
> > >> > and tick the checkbox to "allow other users to connect" and click OK -
> > >> > the
> > >> > error msg is "An error occurred while internet connection sharing was
> > >> > being
> > >> > enabled." below that is "(null)", likely where an error code should be.
> > >> >
> > >> > i had this working a few weeks ago and just recently tried jumping
> > >> > online
> > >> > via my 360, but despite my best efforts it's a no-go. does anybody know
> > >> > the
> > >> > services required to make ICS work in vista? i did change 2 services
> > >> > recently, altho they were almost certainly not related to any network
> > >> > functions windows uses. any help would be appreciated, thanks!
> >
>
> Thanks for the instructions on how to click the "Share this connection box"
> but on these systems that was already done. it is when the box is checked,
> and the network is re-configuring itself, that this null error message occurs.
>
> Bolt
>
 

My Computer

D

Danny F. Barnes

#8
FIXED THIS ISSUE ON MY MACHINE.

Only after -hours- of tinkering.

I was getting the "An erroc occurred when enabling internet connection
sharing. (null)" message also, when attempting to enable ICS on a Sprint
Mobile Broadband connection, to share with the XBOX 360 over ethernet.

I have Windows Live OneCare installed for firewall, virus, spyware
purposes... so, I had Windows Firewall disabled through services, since I am
using OneCare for firewall.

I enabled Windows Firewall, and stopped getting the error message. ICS is
working fine.

Sooo... a step to try, if you have Windows Firewall disabled through
services, enable it.
 

My Computer

M

Mario Rozalén

#9
Really fixed!!!


just enable the forewall again and it will work perfectly

thx a lot

"Danny F. Barnes" wrote:

> FIXED THIS ISSUE ON MY MACHINE.
>
> Only after -hours- of tinkering.
>
> I was getting the "An erroc occurred when enabling internet connection
> sharing. (null)" message also, when attempting to enable ICS on a Sprint
> Mobile Broadband connection, to share with the XBOX 360 over ethernet.
>
> I have Windows Live OneCare installed for firewall, virus, spyware
> purposes... so, I had Windows Firewall disabled through services, since I am
> using OneCare for firewall.
>
> I enabled Windows Firewall, and stopped getting the error message. ICS is
> working fine.
>
> Sooo... a step to try, if you have Windows Firewall disabled through
> services, enable it.
 

My Computer

rocketero

New Member
Messages
1
#10
@ Dany F Barnes
Man, you are a life saver, just right on the money by enabling Windows Firewall through services.msc.

I saw this thread and people at the beginning like 2 and a half years ago.

peace !
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)