• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Vista Ultimate x64 on Sony Vaio VGC-RM1N - Blue screen during install

alza

New Member
Messages
3
#1
Hi there,

I tried to install the 64-bit version of Vista Ultimate on a Sony Vaio VGC-RM1N but unfortunately I got a 'blue screen of death' shortly after the installation starts, with the following error:

STOP 0x0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

I tried again but also pressed the 'F8' key to run setup in safe mode, and was then able to see the drivers being loaded. The blue screen seems to happen when the 'disk.sys' driver is being loaded.

Has anyone else with this Vaio tried to install a 64-bit version of Vista and seen the same problem? If so, did you manage to solve the problem and install sucessfully?

Thanks
 

My Computer

alza

New Member
Messages
3
#2
Just an update on the above problem.. I managed to workaround the STOP error and install Vista x64 sucessfully by disabling the "Core Multiplexing Technology" option in the BIOS.

Unfortunately, I realised later that although disabling this option allowed Vista to boot ok, it effectively disables two of the four cores in my CPU; so this isn't a very good solution!

As a result of this discovery, I now suspect the problem is due to a BIOS issue, but as this is a Sony VAIO (and x64 Vista is not officially supported by them on my model) I may be waiting quite a while for an updated BIOS.

A
 

My Computer

S

specnyt

#3
RE: Vista Ultimate x64 on Sony Vaio VGC-RM1N - Blue screen during inst

seems like i'm not the only one having this problem, though mine's a desktop
running on quad core too. haven't tried taking out the multiplexing in the
bios, but i'll do it later and see if it works.

after installing your vista, if you enable the multiplexing, does it still
work?

"alza" wrote:

>
> Hi there,
>
> I tried to install the 64-bit version of Vista Ultimate on a Sony Vaio
> VGC-RM1N but unfortunately I got a 'blue screen of death' shortly after
> the installation starts, with the following error:
>
> STOP 0x0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
>
> I tried again but also pressed the 'F8' key to run setup in safe mode,
> and was then able to see the drivers being loaded. The blue screen seems
> to happen when the 'disk.sys' driver is being loaded.
>
> Has anyone else with this Vaio tried to install a 64-bit version of
> Vista and seen the same problem? If so, did you manage to solve the
> problem and install sucessfully?
>
> Thanks
>
>
> --
> alza
>
 

My Computer

alza

New Member
Messages
3
#4
Unfortunately not - although I can install Vista x64 with the multiplexing option disabled, if I try and re-enable it once the installation is complete I get the same blue screen error.

I am convinced that the problem is a bios issue specific to this Vaio model. Unforunately no bios updates have been released by Sony as yet (and this is unlikely to happen in the near future given that they don't officially support Vista x64 on this model)..
 

My Computer

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 0)