• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows Movie Maker won't play clips.

W

WCiii

#1
I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is now
in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open this
file with windows movie maker, it divides the file into clips. However, only
some of these clips play in the preview. The other clips only show a black
screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I fix
this?
 
L

Lightbringer

#2
Did you get an answer to this? I'm having the same problem.

"WCiii" wrote:

> I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is now
> in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open this
> file with windows movie maker, it divides the file into clips. However, only
> some of these clips play in the preview. The other clips only show a black
> screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I fix
> this?
 
J

Jeremy Drake

#3
I have a nearly similar problem where the preview shows nothing but a green
color with most formats except for DV, AVI, and WMV. I am wondering if it's
something in the registry that took an unnessessary change. Right now I have
to send my videos to another computer in my house to edit them in a
different editor.

"Lightbringer" <Lightbringer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:E5B1C6A5-CBD7-4424-910B-DF982E67B927@microsoft.com...
> Did you get an answer to this? I'm having the same problem.
>
> "WCiii" wrote:
>
>> I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is
>> now
>> in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open
>> this
>> file with windows movie maker, it divides the file into clips. However,
>> only
>> some of these clips play in the preview. The other clips only show a
>> black
>> screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I
>> fix
>> this?
 
Z

zachd [MSFT]

#4
What exact formats *are* showing green color... ?

--
Speaking for myself only.
See http://zachd.com/pss/pss.html for some helpful WMP info.
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
--

"Jeremy Drake" <sdsramza@live.com> wrote in message
news:C42DEE7F-1D62-41D4-9CC7-65E5992BB952@microsoft.com...
>I have a nearly similar problem where the preview shows nothing but a green
>color with most formats except for DV, AVI, and WMV. I am wondering if it's
>something in the registry that took an unnessessary change. Right now I
>have to send my videos to another computer in my house to edit them in a
>different editor.
>
> "Lightbringer" <Lightbringer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:E5B1C6A5-CBD7-4424-910B-DF982E67B927@microsoft.com...
>> Did you get an answer to this? I'm having the same problem.
>>
>> "WCiii" wrote:
>>
>>> I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is
>>> now
>>> in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open
>>> this
>>> file with windows movie maker, it divides the file into clips. However,
>>> only
>>> some of these clips play in the preview. The other clips only show a
>>> black
>>> screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I
>>> fix
>>> this?

>
 
B
#5
Hello, I have the very same problem, so far my video is about 20 min long
with clips, and after my last clip i was trying to add more and when i add
them and hit play to preview it, it shows up all black. I open the file
manually and it views fine, i preview it in the import pane and it works
fine, but for some reason everything after my last working clip, when i add
it to the timeline it plays Black..anyone find the sollution to this problem,
im really trying to finish this video, please help =)

"zachd [MSFT]" wrote:

>
> What exact formats *are* showing green color... ?
>
> --
> Speaking for myself only.
> See http://zachd.com/pss/pss.html for some helpful WMP info.
> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
> --
>
> "Jeremy Drake" <sdsramza@xxxxxx> wrote in message
> news:C42DEE7F-1D62-41D4-9CC7-65E5992BB952@xxxxxx

> >I have a nearly similar problem where the preview shows nothing but a green
> >color with most formats except for DV, AVI, and WMV. I am wondering if it's
> >something in the registry that took an unnessessary change. Right now I
> >have to send my videos to another computer in my house to edit them in a
> >different editor.
> >
> > "Lightbringer" <Lightbringer@xxxxxx> wrote in message
> > news:E5B1C6A5-CBD7-4424-910B-DF982E67B927@xxxxxx

> >> Did you get an answer to this? I'm having the same problem.
> >>
> >> "WCiii" wrote:
> >>
> >>> I've just imported about 2 hours of content from a digital camera. It is
> >>> now
> >>> in the .wmv format. It plays fine when I double click it but when i open
> >>> this
> >>> file with windows movie maker, it divides the file into clips. However,
> >>> only
> >>> some of these clips play in the preview. The other clips only show a
> >>> black
> >>> screen. I can't edit the movie at all if the clips don't play. How do I
> >>> fix
> >>> this?
> >
>
>
>