• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Windows Vista+New Graphics Card=??

L

Lewis

#1
Ok so i made myself a new computer and installed vista on it, but when i made
the computer i purchased my graphics card seperatly and it took weeks to get
here, so my new computer was running on the on board garphics chip, after my
new graphics card arrived: Nvidia Geforce 7300 GS i installed it, Installed
the Latest Drivers and everything was running fine... until i ran the games
that come with windows and now im getting Graphicaly proplems heres a pic:
http://img459.imageshack.us/my.php?image=probsd0.jpg
 
N
#2
Is your monitor TFT or CRT, if CRT did you ensure the refresh rate is
correct. Sometimes the default 60Hz is set after you install the drivers. (I
don't if it will affect the games though, it seemed to have an effect on
mine with tearing or flashing in dragon tiles)
Neil
"Lewis" <Lewis@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:C96D0845-A601-46E0-B6D7-38F14C06539F@microsoft.com...
> Ok so i made myself a new computer and installed vista on it, but when i
> made
> the computer i purchased my graphics card seperatly and it took weeks to
> get
> here, so my new computer was running on the on board garphics chip, after
> my
> new graphics card arrived: Nvidia Geforce 7300 GS i installed it,
> Installed
> the Latest Drivers and everything was running fine... until i ran the
> games
> that come with windows and now im getting Graphicaly proplems heres a pic:
> http://img459.imageshack.us/my.php?image=probsd0.jpg
 
L

Lewis

#3
Yeah it is on 60 but its an old monitor and cant go any higher the problem
only happened after installing the new graphics card so i assume the windows
games isnt used to this new Graphics card

"neil" wrote:

> Is your monitor TFT or CRT, if CRT did you ensure the refresh rate is
> correct. Sometimes the default 60Hz is set after you install the drivers. (I
> don't if it will affect the games though, it seemed to have an effect on
> mine with tearing or flashing in dragon tiles)
> Neil
> "Lewis" <Lewis@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:C96D0845-A601-46E0-B6D7-38F14C06539F@microsoft.com...
> > Ok so i made myself a new computer and installed vista on it, but when i
> > made
> > the computer i purchased my graphics card seperatly and it took weeks to
> > get
> > here, so my new computer was running on the on board garphics chip, after
> > my
> > new graphics card arrived: Nvidia Geforce 7300 GS i installed it,
> > Installed
> > the Latest Drivers and everything was running fine... until i ran the
> > games
> > that come with windows and now im getting Graphicaly proplems heres a pic:
> > http://img459.imageshack.us/my.php?image=probsd0.jpg

>
>
 
P

Paul Smith

#4
"Lewis" <Lewis@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:C96D0845-A601-46E0-B6D7-38F14C06539F@microsoft.com...
> Ok so i made myself a new computer and installed vista on it, but when i
> made
> the computer i purchased my graphics card seperatly and it took weeks to
> get
> here, so my new computer was running on the on board garphics chip, after
> my
> new graphics card arrived: Nvidia Geforce 7300 GS i installed it,
> Installed
> the Latest Drivers and everything was running fine... until i ran the
> games
> that come with windows and now im getting Graphicaly proplems heres a pic:
> http://img459.imageshack.us/my.php?image=probsd0.jpg


This is a known bug with nVidia's drivers. I'm not sure if their beta
drivers fix this issue or not, perhaps somebody who has gone through this
issue can comment. :-)

--
Paul Smith,
Yeovil, UK.
Microsoft MVP Windows Shell/User.
http://www.windowsresource.net/

*Remove nospam. to reply by e-mail*
 
L

Lewis

#5
thanks for your input i thought it had something to do with the change from a
graphic chip to a graphic card for your info the driver ver. is: ForceWare
158.18

"Paul Smith" wrote:

> "Lewis" <Lewis@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:C96D0845-A601-46E0-B6D7-38F14C06539F@microsoft.com...
> > Ok so i made myself a new computer and installed vista on it, but when i
> > made
> > the computer i purchased my graphics card seperatly and it took weeks to
> > get
> > here, so my new computer was running on the on board garphics chip, after
> > my
> > new graphics card arrived: Nvidia Geforce 7300 GS i installed it,
> > Installed
> > the Latest Drivers and everything was running fine... until i ran the
> > games
> > that come with windows and now im getting Graphicaly proplems heres a pic:
> > http://img459.imageshack.us/my.php?image=probsd0.jpg

>
> This is a known bug with nVidia's drivers. I'm not sure if their beta
> drivers fix this issue or not, perhaps somebody who has gone through this
> issue can comment. :-)
>
> --
> Paul Smith,
> Yeovil, UK.
> Microsoft MVP Windows Shell/User.
> http://www.windowsresource.net/
>
> *Remove nospam. to reply by e-mail*
>
>
 
L

Lewis

#6
Nevermind it works now, im not sure what i did i just fully uninstalled the
drivers then reinstalled the latest one and theres no problems now :D thanks
for all your help

"Lewis" wrote:

> thanks for your input i thought it had something to do with the change from a
> graphic chip to a graphic card for your info the driver ver. is: ForceWare
> 158.18
>
> "Paul Smith" wrote:
>
> > "Lewis" <Lewis@discussions.microsoft.com> wrote in message
> > news:C96D0845-A601-46E0-B6D7-38F14C06539F@microsoft.com...
> > > Ok so i made myself a new computer and installed vista on it, but when i
> > > made
> > > the computer i purchased my graphics card seperatly and it took weeks to
> > > get
> > > here, so my new computer was running on the on board garphics chip, after
> > > my
> > > new graphics card arrived: Nvidia Geforce 7300 GS i installed it,
> > > Installed
> > > the Latest Drivers and everything was running fine... until i ran the
> > > games
> > > that come with windows and now im getting Graphicaly proplems heres a pic:
> > > http://img459.imageshack.us/my.php?image=probsd0.jpg

> >
> > This is a known bug with nVidia's drivers. I'm not sure if their beta
> > drivers fix this issue or not, perhaps somebody who has gone through this
> > issue can comment. :-)
> >
> > --
> > Paul Smith,
> > Yeovil, UK.
> > Microsoft MVP Windows Shell/User.
> > http://www.windowsresource.net/
> >
> > *Remove nospam. to reply by e-mail*
> >
> >