Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and XP


  1.    09 May 2008 #1
    CJ Guest

    Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and XP


    Hi Groupies:

    I'm not sure which newsgroup this question belongs to, sorry.

    I have an Access 2003 database that was built on my Vista laptop. This
    laptop also has Access 2007 installed but that version has not been used at
    all to work with this database. My other computer has Windows XP and only
    has Access 2003 installed.

    In a couple of forms I have combo boxes that are used for searches. On my
    Vista machine, these searches work fine, on my XP machine, the searches
    work, but no data is "visible" when you push the down arrow. The list still
    shows the correct number of rows as if the data was there, but no words show
    up so you have to guess at what you are selecting.

    The query behind the search boxes works fine and if you try the query by
    itself all of the data shows up properly.

    Not realizing what was going on, I spent a couple of hours trying to fix the
    searches on my XP machine. I changed formatting, rebuilt the query,
    everything I could think of. There was no way that I could make this thing
    work on XP yet no problems on Vista.

    What is the deal????
    Any insight?......Anybody.......

    --
    Thanks for taking the time!

    CJ
    ---------------------------------------------------------
    Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!

      My System SpecsSystem Spec

  2.    09 May 2008 #2
    Mark L. Ferguson Guest

    Re: Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and XP


    The 'common controls' dll for that in Access 07 is probably different from
    the one in 03. I would locate the comctl32.dll used by Access 07, and put it
    in the path for your search dialog in XP (not system32, but the Access .exe
    folder.) You might also accomplish this by installing the Runtime files for
    Access 07.
    Access 2007 Download: Access Runtime:
    http://www.microsoft.com/downloads/i...splayLang%3den
    --
    Was this helpful? Then click the Ratings button. Voting helps the web
    interface.
    http://www.microsoft.com/wn3/locales...eAPostAsAnswer
    Mark L. Ferguson
    ..

    "CJ" <private@xxxxxx> wrote in message
    news:20B7A98C-2758-4183-B504-EE43AA9132EC@xxxxxx

    > Hi Groupies:
    >
    > I'm not sure which newsgroup this question belongs to, sorry.
    >
    > I have an Access 2003 database that was built on my Vista laptop. This
    > laptop also has Access 2007 installed but that version has not been used
    > at all to work with this database. My other computer has Windows XP and
    > only has Access 2003 installed.
    >
    > In a couple of forms I have combo boxes that are used for searches. On my
    > Vista machine, these searches work fine, on my XP machine, the searches
    > work, but no data is "visible" when you push the down arrow. The list
    > still shows the correct number of rows as if the data was there, but no
    > words show up so you have to guess at what you are selecting.
    >
    > The query behind the search boxes works fine and if you try the query by
    > itself all of the data shows up properly.
    >
    > Not realizing what was going on, I spent a couple of hours trying to fix
    > the searches on my XP machine. I changed formatting, rebuilt the query,
    > everything I could think of. There was no way that I could make this thing
    > work on XP yet no problems on Vista.
    >
    > What is the deal????
    > Any insight?......Anybody.......
    >
    > --
    > Thanks for taking the time!
    >
    > CJ
    > ---------------------------------------------------------
    > Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!
      My System SpecsSystem Spec

  3.    09 May 2008 #3
    George Nicholson Guest

    Re: Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and XP



    Check Microsoft/Office Update. I bet your XP machine has Office 2003 SP3
    installed but not the hotfix (and your Vista machine has either both or
    neither).

    What you describe was a problem created by SP3 and subsequently "fixed".
    http://support.microsoft.com/kb/945674/en-us

    --
    HTH,
    George


    "Mark L. Ferguson" <MarkLFerguson@xxxxxx> wrote in
    message news:3A397E3E-0E8A-483C-8178-0313CC51363D@xxxxxx

    > The 'common controls' dll for that in Access 07 is probably different from
    > the one in 03. I would locate the comctl32.dll used by Access 07, and put
    > it in the path for your search dialog in XP (not system32, but the Access
    > .exe folder.) You might also accomplish this by installing the Runtime
    > files for Access 07.
    > Access 2007 Download: Access Runtime:
    > http://www.microsoft.com/downloads/i...splayLang%3den
    > --
    > Was this helpful? Then click the Ratings button. Voting helps the web
    > interface.
    > http://www.microsoft.com/wn3/locales...eAPostAsAnswer
    > Mark L. Ferguson
    > .
    >
    > "CJ" <private@xxxxxx> wrote in message
    > news:20B7A98C-2758-4183-B504-EE43AA9132EC@xxxxxx

    >> Hi Groupies:
    >>
    >> I'm not sure which newsgroup this question belongs to, sorry.
    >>
    >> I have an Access 2003 database that was built on my Vista laptop. This
    >> laptop also has Access 2007 installed but that version has not been used
    >> at all to work with this database. My other computer has Windows XP and
    >> only has Access 2003 installed.
    >>
    >> In a couple of forms I have combo boxes that are used for searches. On my
    >> Vista machine, these searches work fine, on my XP machine, the searches
    >> work, but no data is "visible" when you push the down arrow. The list
    >> still shows the correct number of rows as if the data was there, but no
    >> words show up so you have to guess at what you are selecting.
    >>
    >> The query behind the search boxes works fine and if you try the query by
    >> itself all of the data shows up properly.
    >>
    >> Not realizing what was going on, I spent a couple of hours trying to fix
    >> the searches on my XP machine. I changed formatting, rebuilt the query,
    >> everything I could think of. There was no way that I could make this
    >> thing work on XP yet no problems on Vista.
    >>
    >> What is the deal????
    >> Any insight?......Anybody.......
    >>
    >> --
    >> Thanks for taking the time!
    >>
    >> CJ
    >> ---------------------------------------------------------
    >> Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!
    >

      My System SpecsSystem Spec

  4.    09 May 2008 #4
    CJ Guest

    Re: Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and XP


    Fantastic, that was it!

    I had SP3 on both machines but neither had the HotFix. I don't have updates
    auto installed but I don't recall seeing anything about this fix from MS.
    Or, there may have been so many that I quit paying attention to them.

    Have a great weekend.
    --
    Thanks for taking the time!

    CJ
    ---------------------------------------------------------
    Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!

    "George Nicholson" <GeorgeNJunk@xxxxxx> wrote in message
    news:u8qLubfsIHA.5872@xxxxxx

    >
    > Check Microsoft/Office Update. I bet your XP machine has Office 2003 SP3
    > installed but not the hotfix (and your Vista machine has either both or
    > neither).
    >
    > What you describe was a problem created by SP3 and subsequently "fixed".
    > http://support.microsoft.com/kb/945674/en-us
    >
    > --
    > HTH,
    > George
    >
    >
    > "Mark L. Ferguson" <MarkLFerguson@xxxxxx> wrote in
    > message news:3A397E3E-0E8A-483C-8178-0313CC51363D@xxxxxx

    >> The 'common controls' dll for that in Access 07 is probably different
    >> from the one in 03. I would locate the comctl32.dll used by Access 07,
    >> and put it in the path for your search dialog in XP (not system32, but
    >> the Access .exe folder.) You might also accomplish this by installing the
    >> Runtime files for Access 07.
    >> Access 2007 Download: Access Runtime:
    >> http://www.microsoft.com/downloads/i...splayLang%3den
    >> --
    >> Was this helpful? Then click the Ratings button. Voting helps the web
    >> interface.
    >> http://www.microsoft.com/wn3/locales...eAPostAsAnswer
    >> Mark L. Ferguson
    >> .
    >>
    >> "CJ" <private@xxxxxx> wrote in message
    >> news:20B7A98C-2758-4183-B504-EE43AA9132EC@xxxxxx

    >>> Hi Groupies:
    >>>
    >>> I'm not sure which newsgroup this question belongs to, sorry.
    >>>
    >>> I have an Access 2003 database that was built on my Vista laptop. This
    >>> laptop also has Access 2007 installed but that version has not been used
    >>> at all to work with this database. My other computer has Windows XP and
    >>> only has Access 2003 installed.
    >>>
    >>> In a couple of forms I have combo boxes that are used for searches. On
    >>> my Vista machine, these searches work fine, on my XP machine, the
    >>> searches work, but no data is "visible" when you push the down arrow.
    >>> The list still shows the correct number of rows as if the data was
    >>> there, but no words show up so you have to guess at what you are
    >>> selecting.
    >>>
    >>> The query behind the search boxes works fine and if you try the query by
    >>> itself all of the data shows up properly.
    >>>
    >>> Not realizing what was going on, I spent a couple of hours trying to fix
    >>> the searches on my XP machine. I changed formatting, rebuilt the query,
    >>> everything I could think of. There was no way that I could make this
    >>> thing work on XP yet no problems on Vista.
    >>>
    >>> What is the deal????
    >>> Any insight?......Anybody.......
    >>>
    >>> --
    >>> Thanks for taking the time!
    >>>
    >>> CJ
    >>> ---------------------------------------------------------
    >>> Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!
    >>
    >
    >
      My System SpecsSystem Spec

  5.    01 Aug 2008 #5
    pcbins Guest

    Re: Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and


    I need this hotfix also. I have downloaded it and extracted the files. Now
    what? How do i install this hotfix?

    "CJ" wrote:

    > Fantastic, that was it!
    >
    > I had SP3 on both machines but neither had the HotFix. I don't have updates
    > auto installed but I don't recall seeing anything about this fix from MS.
    > Or, there may have been so many that I quit paying attention to them.
    >
    > Have a great weekend.
    > --
    > Thanks for taking the time!
    >
    > CJ
    > ---------------------------------------------------------
    > Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!
    >
    > "George Nicholson" <GeorgeNJunk@xxxxxx> wrote in message
    > news:u8qLubfsIHA.5872@xxxxxx

    > >
    > > Check Microsoft/Office Update. I bet your XP machine has Office 2003 SP3
    > > installed but not the hotfix (and your Vista machine has either both or
    > > neither).
    > >
    > > What you describe was a problem created by SP3 and subsequently "fixed".
    > > http://support.microsoft.com/kb/945674/en-us
    > >
    > > --
    > > HTH,
    > > George
    > >
    > >
    > > "Mark L. Ferguson" <MarkLFerguson@xxxxxx> wrote in
    > > message news:3A397E3E-0E8A-483C-8178-0313CC51363D@xxxxxx

    > >> The 'common controls' dll for that in Access 07 is probably different
    > >> from the one in 03. I would locate the comctl32.dll used by Access 07,
    > >> and put it in the path for your search dialog in XP (not system32, but
    > >> the Access .exe folder.) You might also accomplish this by installing the
    > >> Runtime files for Access 07.
    > >> Access 2007 Download: Access Runtime:
    > >> http://www.microsoft.com/downloads/i...splayLang%3den
    > >> --
    > >> Was this helpful? Then click the Ratings button. Voting helps the web
    > >> interface.
    > >> http://www.microsoft.com/wn3/locales...eAPostAsAnswer
    > >> Mark L. Ferguson
    > >> .
    > >>
    > >> "CJ" <private@xxxxxx> wrote in message
    > >> news:20B7A98C-2758-4183-B504-EE43AA9132EC@xxxxxx
    > >>> Hi Groupies:
    > >>>
    > >>> I'm not sure which newsgroup this question belongs to, sorry.
    > >>>
    > >>> I have an Access 2003 database that was built on my Vista laptop. This
    > >>> laptop also has Access 2007 installed but that version has not been used
    > >>> at all to work with this database. My other computer has Windows XP and
    > >>> only has Access 2003 installed.
    > >>>
    > >>> In a couple of forms I have combo boxes that are used for searches. On
    > >>> my Vista machine, these searches work fine, on my XP machine, the
    > >>> searches work, but no data is "visible" when you push the down arrow.
    > >>> The list still shows the correct number of rows as if the data was
    > >>> there, but no words show up so you have to guess at what you are
    > >>> selecting.
    > >>>
    > >>> The query behind the search boxes works fine and if you try the query by
    > >>> itself all of the data shows up properly.
    > >>>
    > >>> Not realizing what was going on, I spent a couple of hours trying to fix
    > >>> the searches on my XP machine. I changed formatting, rebuilt the query,
    > >>> everything I could think of. There was no way that I could make this
    > >>> thing work on XP yet no problems on Vista.
    > >>>
    > >>> What is the deal????
    > >>> Any insight?......Anybody.......
    > >>>
    > >>> --
    > >>> Thanks for taking the time!
    > >>>
    > >>> CJ
    > >>> ---------------------------------------------------------
    > >>> Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!
    > >>
    > >
    > >
    >
      My System SpecsSystem Spec

  6.    01 Aug 2008 #6
    Bob Larson Guest

    Re: Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and


    It should be an exe file which you just run.

    --

    Thanks,

    Bob Larson
    Access MVP
    Administrator, Access World Forums
    Utter Access VIP

    Free Access Tutorials and Resources: http://www.btabdevelopment.com


    "pcbins" <pcbins@xxxxxx> wrote in message
    news:75E2F678-47ED-4423-A17F-28E44AD2DCB8@xxxxxx

    >I need this hotfix also. I have downloaded it and extracted the files. Now
    > what? How do i install this hotfix?
    >
    > "CJ" wrote:
    >

    >> Fantastic, that was it!
    >>
    >> I had SP3 on both machines but neither had the HotFix. I don't have
    >> updates
    >> auto installed but I don't recall seeing anything about this fix from MS.
    >> Or, there may have been so many that I quit paying attention to them.
    >>
    >> Have a great weekend.
    >> --
    >> Thanks for taking the time!
    >>
    >> CJ
    >> ---------------------------------------------------------
    >> Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!
    >>
    >> "George Nicholson" <GeorgeNJunk@xxxxxx> wrote in message
    >> news:u8qLubfsIHA.5872@xxxxxx

    >> >
    >> > Check Microsoft/Office Update. I bet your XP machine has Office 2003
    >> > SP3
    >> > installed but not the hotfix (and your Vista machine has either both or
    >> > neither).
    >> >
    >> > What you describe was a problem created by SP3 and subsequently
    >> > "fixed".
    >> > http://support.microsoft.com/kb/945674/en-us
    >> >
    >> > --
    >> > HTH,
    >> > George
    >> >
    >> >
    >> > "Mark L. Ferguson" <MarkLFerguson@xxxxxx> wrote in
    >> > message news:3A397E3E-0E8A-483C-8178-0313CC51363D@xxxxxx
    >> >> The 'common controls' dll for that in Access 07 is probably different
    >> >> from the one in 03. I would locate the comctl32.dll used by Access 07,
    >> >> and put it in the path for your search dialog in XP (not system32, but
    >> >> the Access .exe folder.) You might also accomplish this by installing
    >> >> the
    >> >> Runtime files for Access 07.
    >> >> Access 2007 Download: Access Runtime:
    >> >> http://www.microsoft.com/downloads/i...splayLang%3den
    >> >> --
    >> >> Was this helpful? Then click the Ratings button. Voting helps the web
    >> >> interface.
    >> >> http://www.microsoft.com/wn3/locales...eAPostAsAnswer
    >> >> Mark L. Ferguson
    >> >> .
    >> >>
    >> >> "CJ" <private@xxxxxx> wrote in message
    >> >> news:20B7A98C-2758-4183-B504-EE43AA9132EC@xxxxxx
    >> >>> Hi Groupies:
    >> >>>
    >> >>> I'm not sure which newsgroup this question belongs to, sorry.
    >> >>>
    >> >>> I have an Access 2003 database that was built on my Vista laptop.
    >> >>> This
    >> >>> laptop also has Access 2007 installed but that version has not been
    >> >>> used
    >> >>> at all to work with this database. My other computer has Windows XP
    >> >>> and
    >> >>> only has Access 2003 installed.
    >> >>>
    >> >>> In a couple of forms I have combo boxes that are used for searches.
    >> >>> On
    >> >>> my Vista machine, these searches work fine, on my XP machine, the
    >> >>> searches work, but no data is "visible" when you push the down arrow.
    >> >>> The list still shows the correct number of rows as if the data was
    >> >>> there, but no words show up so you have to guess at what you are
    >> >>> selecting.
    >> >>>
    >> >>> The query behind the search boxes works fine and if you try the query
    >> >>> by
    >> >>> itself all of the data shows up properly.
    >> >>>
    >> >>> Not realizing what was going on, I spent a couple of hours trying to
    >> >>> fix
    >> >>> the searches on my XP machine. I changed formatting, rebuilt the
    >> >>> query,
    >> >>> everything I could think of. There was no way that I could make this
    >> >>> thing work on XP yet no problems on Vista.
    >> >>>
    >> >>> What is the deal????
    >> >>> Any insight?......Anybody.......
    >> >>>
    >> >>> --
    >> >>> Thanks for taking the time!
    >> >>>
    >> >>> CJ
    >> >>> ---------------------------------------------------------
    >> >>> Know thyself, know thy limits....know thy newsgroups!
    >> >>
    >> >
    >> >
    >>
      My System SpecsSystem Spec

Access 2003 database inconsistent behaviour between Vista and XP

Similar Threads
Thread Forum
Inconsistent window behaviour
I haven't seen anyone comment on this curious behaviour of the beta (I'm using 14.0.8050.1202 on XPSP3), so I will. In earlier versions, everything...
Live Mail
WLM 9 Beta: Inconsistent Behaviour in number of contacts in catego
Next to the categorie name, there is a number between parentheses. Unfortunately there seems to be some problem with them. I've detected 3 modes...
Live Messenger
Vista not opening up Access 2003 database properly, works on XP/20
Hi, My new Vista PC is having problems opening an Access 2003 database. I am accessing this database off of a Windows 2003 server on my network....
Vista General
Inconsistent Usenet quoting behaviour
Hello, I'm noticing some inconsistencies in quoting behaviour when choosing Reply to Group with Windows Mail. I believe I've seen some references...
Vista mail
Synchronize Access 2003 database with Windows Mobile PDA?
I'm running Vista on a Toshiba Satellite P105-S9312. I also have a Dell Axim X50v PDA. Prior to upgrading to Vista, I was running XP SP2 and using...
Vista General
Inconsistent behaviour when using set-location with different providers
Try the following commands. I would be interesed if you can confirm the same inconsistencies in behaviour that I show below. There are three...
PowerShell
Seemingly inconsistent behaviour
Please open a bug. Thanks. - Marcel "DBMwS" <DBMwS@discussions.microsoft.com> wrote in message...
PowerShell

Our Sites
  • Ten Forums
  • Eight Forums
  • Seven Forums
  • Help Me Bake
  • Site Links
  • Contact Us
  • Privacy and Cookies
  • About Us
    Windows Vista Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 22:11.
    .