SP1


  1.    30 Sep 2016 #21
    Join Date : Sep 2015
    perth, western australia
    Posts : 30
    Vista home basic 32 bit Win 10 Home 64 bit
    Local Time: 09:19
    australia au west australia

      Thread Starter

    Re: SP1


    Have made some progress here, more updates are installed. Have reached SP1 now and stuck.
    Tried my copy of SP1 again, no worky.
      My System SpecsSystem Spec

  2.    30 Sep 2016 #22
    Join Date : Feb 2015
    Posts : 491
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 19:19
    usa

     

    Re: SP1


    Are the links at the top of [sticky] thread supposed to lead to downloadable standalone SP's?
    I tried the "download" and all it tells me(on the next page) is "thank you for downloading", i don't get the bar at bottom of screen that gives the option to "save or run". Have i missed something?
    Microsoft Download Center hasn't supported Internet Explorer 7 for years, and in fact it now seems that IE 9 is no longer supported. You can either install Firefox or use your Windows 10 to download the service packs.
      My System SpecsSystem Spec

  3.    30 Sep 2016 #23
    Join Date : Sep 2015
    perth, western australia
    Posts : 30
    Vista home basic 32 bit Win 10 Home 64 bit
    Local Time: 09:19
    australia au west australia

      Thread Starter

    Re: SP1


    That would explain why i'm having some of the issues, coz i'm relying on vista/IE 9 to get what i need ATM.
    W10 is down and i've scratched the disc, so can't reinstall.
    Any other sites to get standalone without drowning in rubbish ya don't want?
    Or some way to force SP1 to install?



    "Microsoft Windows [Version 6.0.6000] Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Windows\system32>sfc /scannow

    Beginning system scan. This process will take some time.

    Beginning verification phase of system scan.
    Verification 99% complete.Windows Resource Protection found corrupt files but wa
    s unable to fix some of them.
    Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example
    C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log

    C:\Windows\system32> "


    Just a bit further along than when i did this "sfc /scannow". Perhaps fixing this might help?



    Might have it with "firefox", download successful. Your a staaar.
    Will post again if it all works out.
    Last edited by timmeh; 01 Oct 2016 at 05:29.
      My System SpecsSystem Spec

  4.    01 Oct 2016 #24
    Join Date : Sep 2015
    perth, western australia
    Posts : 30
    Vista home basic 32 bit Win 10 Home 64 bit
    Local Time: 09:19
    australia au west australia

      Thread Starter

    Re: SP1


    All good. Firefox installed on smaller HDD, found SP1.
    Installed SP1 + SP2, IE9 + Firefox on larger HDD.
    Just need to get Vista on larger drive past the "stuck updates" business.
    Heads still reeling from getting through that with the smaller HDD.

    Much obliged for the suggestions, i think were almost done.

    Oh, and the "sfc /scannow" done post SP1 install, indicates that all is now as it should be.

    Now to find a fix for the scratched W10 disc, and reinstall that.
      My System SpecsSystem Spec

  5.    02 Oct 2016 #25
    Join Date : Sep 2011
    US of A
    Posts : 2,193
    Windows 7 pro 64-bit
    Local Time: 20:19
    usa

     

    Re: SP1


    I suggest that you go here for help with 10. Windows 10 Forums
      My System SpecsSystem Spec

  6.    03 Dec 2016 #26
    Join Date : Sep 2015
    perth, western australia
    Posts : 30
    Vista home basic 32 bit Win 10 Home 64 bit
    Local Time: 09:19
    australia au west australia

      Thread Starter

    Re: SP1


    Finally got there. Fresh install of Vista(71GB) on larger/newer HDD is right up to date, after following the direction's for "stuck updates" using "Dalai's" workaround(think thats the one). Took a bit to figure out how to get the WUSA updates loaded(turn of update in services after each install/reboot), got there in the end.

    Older Vista install(46GB) is still a bit messed up due to corrupt registry files(sfc /scannow can't fix) but MSE is up to date and WU says its up to date, only finding MSE definitions. Looking for answers, but in the end this install will most likely get scrapped.

    Now to get to work on a backup and or ISO to keep it in good order, and get W10 going again...
    Last edited by timmeh; 03 Dec 2016 at 18:23.
      My System SpecsSystem Spec

  7.    03 Dec 2016 #27
    Join Date : Feb 2015
    Posts : 491
    Vista Home Premium 32bit
    Local Time: 19:19
    usa

     

    Re: SP1


    Quote Originally Posted by timmeh View Post
    ...tried to load a saved to USB copy of standalone SP1. It worked the last time i used it...are the SP1/SP2 downloads a use once and throw away deal?
    Hello timmeh. I'm glad you were able to find your way through Dalai's workaround. I didn't know it when you started this thread in August, but while trying variations of the workaround I learned that Microsoft standalone installers only work once. That must be why you were unable to use a stored copy of SP1 that you had used before. It is possible to store a standalone installer for future use, but it must be a copy that hasn't already been run. This is a good time to think about making a backup image with Macrium or similar software.
      My System SpecsSystem Spec

  8.    09 Dec 2016 #28
    Join Date : Sep 2015
    perth, western australia
    Posts : 30
    Vista home basic 32 bit Win 10 Home 64 bit
    Local Time: 09:19
    australia au west australia

      Thread Starter

    Re: SP1


    "I learned that Microsoft standalone installers only work once." Are you sure, i managed to get SP2 to work. That had been run before and the WUSA updates all got run twice, as doing the same fix on two installs on separate HDD's.
    Saved files to PC, ran files on one install. When that was sorted, copied files to flashdrive and ran all files on older install straight from the flashdrive.
    All worked as good as can be expected, The older install has registry files corrupted (been that way for some time, not yet figured out how to fix it) but overall, still functions as it should.


    EDIT: Confirmed, copies of used WUSA updates were used to update second HDD for the DEC. 2016 round.
    All worked fine.
    Last edited by timmeh; 25 Dec 2016 at 18:04.
      My System SpecsSystem Spec

Page 3 of 3 FirstFirst 123
SP1
Our Sites
  • Ten Forums
  • Eight Forums
  • Seven Forums
  • Help Me Bake
  • Site Links
  • Contact Us
  • Privacy and Cookies
  • About Us
    Windows Vista Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 20:19.
    .